Articolul precedentA kesergő-bízó
  Articolul următorAlegeri corecte

  Îngerii mei păzitori

  Da, fericirea şi îndurarea mă vor însoţi în toate zilele vieţii mele. – Psalmii 23:6

  Într-o zi friguroasă din decembrie am ieşit din casă pentru a porni maşina ca să se încălzească înăuntru înainte să plec spre serviciu. Vântul m-a izbit în piept ca un boxer care îşi loveşte oponentul cu un pumn. Ce-i asta? m-am întrebat, încercând să mă liniştesc după o aşa lovitură bruscă. Pe măsură ce zilele au trecut, durerea mea s-a intensificat.

  Cu cinci zile înainte de Crăciun, simţind dureri tot mai mari şi având dificultăţi în a respira, I-am cerut lui Dumnezeu să mă păzească şi să mă scape. Mai târziu, în aceeaşi zi, am hotărât să merg la un centru de îngrijiri de urgenţă. Atât cea care era la recepţie, cât şi asistenta medicală mi-au spus că bănuiesc că am făcut un infarct şi m-au sfătuit să merg la cel mai apropiat spital, care era la capătul străzii. Nu ştiu din ce motiv am trecut cu maşina pe lângă spital şi m-am îndreptat spre următorul centru de îngrijire de urgenţă din oraşul Pleasantville, New Jersey. Doctorul mi-a făcut o electrocardiogramă şi a descoperit ceva neobişnuit la rezultate. L-a sunat pe soţul meu să vină să mă ducă la un spital. Soţul meu i-a spus că maşina era la fiica cea mică, dar, când avea să o recupereze, urma să vină să mă ia. I-am spus doctorului că mă simţeam destul de bine încât să conduc singură. El m-a condus la maşină şi s-a asigurat că îmi pun centura de siguranţă. A repetat rugămintea de a merge direct acasă. În timp ce conduceam am început să simt din nou o durere în piept. M-am rugat: „Doamne, ajută-mă să ajung acasă!”

  Când am ajuns, soţul meu mă aştepta la uşă şi m-a dus la cel mai apropiat spital din oraş. Ajunsă la Urgenţe, m-au internat numaidecât. Doctorul meu deja îi sunase. După ce au făcut toate analizele, doctorii au spus că enzimele din sângele meu arătau că fie aveam, fie avusesem un infarct. Rezultatele indicau de asemenea faptul că aveam un blocaj într-o proporţie de 90%. Am fost transportată cu ambulanţa la acelaşi spital pe lângă care trecusem mai devreme, singurul spital echipat pentru proceduri de cateterizare. În timp ce ei mă pregăteau pentru intervenţie, din nou m-am rugat ca Dumnezeu să fie cu mine şi mâinile Lui să preia mâinile doctorilor şi ale asistentelor.

  Sunt uimită de bunătatea şi mila lui Dumnezeu. Sunt uimită şi de faptul că El trimite îngerii Lui păzitori să ne protejeze chiar şi în nesăbuinţa noastră. „Căci El va porunci îngerilor Săi să te păzească în toate căile tale” (Psalmii 91:11).

  Avis Floyd Jackson

  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Planificatorul

  El are un plan pentru tine și El înfăptuiește totul conform cu voia Sa. Te poți încrede în Dumnezeu care „poate să facă nespus mai mult decât cerem sau gândim noi”.

  Trimite-mă!

  Când suntem curățiți prin harul și iertarea lui Dumnezeu, la fel ca Isaia, putem avea o asigurare acceptând chemarea lui Dumnezeu, când El întreabă: „Pe cine să trimit și cine va merge pentru Noi?” Eu am răspuns: „Iată-mă, trimite-mă!”

  O floare în grădina lui Dumnezeu

  În dragostea Sa, Dumnezeu a lăsat fărâme ale creației Sale pentru ca noi să ne bucurăm de ele; acestea ne amintesc de marea Sa putere creatoare. Știm că Dumnezeu va reînnoi acest pământ și din nou o grădină frumoasă va fi o casă – pentru noi, toată veșnicia.

  Publicate astăzi

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  A békesség evangéliuma

  „És felsaruzván lábaitokat a békesség evangéliumának készségével... ” (Ef 6:15)A bűn járványa" között élünk, amit...

  Faptul că trăiești, Dumnezeu are un plan cu tine

  „Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale, te cunoșteam, și mai...