La timpul stabilit

  Nădăjduieşte în Domnul! Fii tare, îmbărbătează-ţi inima şi nădăjduieşte în Domnul! – Psalmii 27:14

  Nu prea mă încântă aşteptarea. Aşteptarea de la medic, aşteptarea la coadă la magazin sau aşteptarea unui copil care urmează să se nască nu este întotdeauna plăcută, dar Cuvântul lui Dumnezeu ne spune: „Dar cei ce se încred în Domnul îşi înnoiesc puterea” (Isaia 40:31). În 1993 m-am căsătorit cu un tânăr care provenea dintr-o familie cumsecade şi iubitoare. Soţul meu, pastor, este cel mai mic băiat şi al şaselea dintre cei şapte copii. Toţi, în afară de un unchi, din familia lui păzesc sâmbăta. Am încercat să ne trăim practic credinţa, rugându-ne ca toată familia să accepte aceeaşi credinţă. Ne-am rugat şi am aşteptat.

  Într-o zi am primit un mesaj special. Unchiul Kwesi, unchiul soţului meu, dorea să primească botezul după ce citise despre Sabatul zilei a şaptea. Deşi sora lui, mama soţului meu care nu mai era în viaţă, fusese botezată, el îşi luase timp să studieze singur despre Sabat, citind şi cărţi despre cum să ai o sănătate mai bună, urmând principiile biblice. El era convins că acesta era momentul cel mai bun să păşească prin credinţă.

  Noi am fost peste măsură de bucuroşi când soţul meu l-a coborât pe unchiul Kwesi în mormântul apei şi l-a înviat de acolo. Am vorbit atât de mult despre faptul că în dimineaţa învierii aceasta va fi una dintre surprizele pe care o va avea soacra mea.

  Pe 17 decembrie 2016, soţul meu a fost sunat de cineva. „Fratele T. T. a primit botezul astăzi”, a spus vocea de la celălalt capăt al firului. De îndată mi-a pus telefonul la ureche şi am auzit cuvintele repetate de una dintre cumnatele mele. Am strigat cu glas tare: „Amin!”, apoi familia mea a zâmbit când m-a văzut ţopăind de bucurie la aflarea veştii.

  Ne-am rugat şi am aşteptat douăzeci şi trei de ani „momentul” potrivit pentru botez. Unii dintre cei care s-au rugat au trecut deja în nefiinţă, dar şi ei au cerut împlinirea făgăduinţei. Deşi răspunsul la rugăciune a „întârziat” (Habacuc 2:3), Dumnezeu a răspuns la timpul stabilit de El – la fel ca în cazul lui Adam şi al Evei, al lui Avraam şi al Martei, care aşteptau împlinirea făgăduinţelor lui Dumnezeu.

  Astăzi strigăm: „Cât mai este?”, în timp ce aşteptăm să fim luaţi la cer. Totuşi, vom aştepta cu răbdare, rugându-ne şi trăind asemenea lui Flristos. Apoi, la momentul stabilit de El, Dumnezeu va face totul frumos (vezi Eclesiastul 3:11).

  Doamne, ajută-ne să ştim că Tu vei răspunde rugăciunilor noastre la momentul potrivit.

  Mimonte Dorcas Odonkor

  La timpul stabilit - 2020. Astăzi strigăm: „Cât mai este?”, în timp ce aşteptăm să fim luaţi la cer. Totuşi, vom aştepta cu răbdare, rugându-ne şi trăind asemenea lui Flristos. Apoi, la momentul stabilit de El, Dumnezeu va face totul frumos.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ce mică-i lumea!

  Mulțumim, Doamne, pentru făgăduința reîntâlnirii din ceruri cu prietenii și cu cei dragi! Mulțumim în mod special pentru minunea întâlnirii cu cei careau fost influențați și îndemnați de viața noastră ca să Te caute! Fie ca și eu să trăiesc în așa fel ca alții să Te vadă în mine. În numele lui Isus, Amin!

  Iubindu-i pe cei care nu merită iubirea

  Scump Isus, Îți suntem pentru totdeauna recunoscători pentru harul Tău minunat! Mulțumesc că ne iubești chiar și în momentele noastre cele mai întunecate! Ajută-ne să manifestăm prin cuvinte și fapte dragostea Ta către aproapele.

  Pietricica din pantof

  Te încurajez ca astăzi să-ți iei timp să rezolvi problemele, înainte ca ele să-ți cauzeze mai multă durere și să te coste timp prețios în viitor.

  Renunță la sare!

  Dumnezeu ne cere să călătorim pe un drum mai puțin bătătorit. Mai exact, uneori este foarte greu să lăsăm în urmă durerile, frustrările și mâhnirea. Uneori nu vrem să le lăsăm, pentru că, altminteri, ne-am pierde identitatea din prezent.

  Publicate astăzi

  Primul rege al lui Israel

  Poate cea mai importantă lecție este aceea a dependenței de Dumnezeu; când cineva se consideră prea bun pentru a se mai lăsa condus de Dumnezeu, va face greșeli ireparabile. Ziua de azi este o ocazie să refaci dependența ta modestă și sigură față de Dumnezeu.

  Ce mică-i lumea!

  Mulțumim, Doamne, pentru făgăduința reîntâlnirii din ceruri cu prietenii și cu cei dragi! Mulțumim în mod special pentru minunea întâlnirii cu cei careau fost influențați și îndemnați de viața noastră ca să Te caute! Fie ca și eu să trăiesc în așa fel ca alții să Te vadă în mine. În numele lui Isus, Amin!

  Esenţa existenţei noastre

  Crede că trăieşti, simţi şi acţionezi pentru că El este în tine şi tu eşti în El! Fără prezenţa Sa în viaţa ta, ai pieri. Ce privilegiu imens să ştii că Dumnezeu te iubeşte foarte mult şi îţi acceptă întreaga viaţă în ciuda tuturor greşelilor!

  Scrisoare cu un destinatar și doi beneficiari

  Doamne, ajută-mă să văd în oameni ce vezi Tu frumos și bun! Dă-mi putere să descopăr lucruri pozitive în cei care astăzi îmi par neplăcuți! Ajută-mă să iubesc ca Tine! PROVOCARE: Fă o listă cu persoane din anturajul tău și în fiecare zi a săptămânii roagă-te pentru o altă persoană sau grup! Îți recomand să adaugi pe listă nu doar persoane dragi, ci și persoane mai puțin apropiate sau chiar persoane care nu îți sunt tocmai simpatice.

  Boldogok, akik vigyáznak

  „Boldogok azok a szolgák, akiket az úr, mikor hazamegy, vigyázva talál: bizony mondom néktek, hogy...