Articolul precedentAlázatosság által győzni
  Articolul următorDarul conversaţiei

  Îndelunga răbdare

  Cu toată smerenia şi blândeţea, cu îndelungă răbdare; îngăduiţi-vă unii pe alţii în dragoste. – Efeseni 4:2

  Schimbul de saluturi, discuţii şi urări: „Sărbători fericite!” se auzeau de peste tot în aerul tropical din acea după-amiază de decembrie.

  Fără îndoială că oamenii din Caraibe au o doză în plus de bucurie în sufletul lor. Sezonul Yuletide, m-am gândit eu. Aparentul spirit de fericire era contagios. Era sezonul sărbătorilor de iarnă.

  Am zăbovit câteva minute în magazin înainte de a merge la casă. Am fost bucuroasă că urmam la rând pentru a plăti cumpărăturile şi a le împacheta. Nu mai trebuie să aştept mult, m-am gândit eu.

  Dintr-odată, am auzit un ţipăt ascuţit venind din dreapta mea. Un copil trebuia să pună înapoi pe raft un lucru pe care şi-l dorea. Acum protesta în mod vizibil, cu voce tare.

  Fii atentă la alte ieşiri ca aceasta, mi-am spus în sinea mea. Casieriţa a răspuns cu un zâmbet înţelegător la acest ţipăt.

  În acel moment, nu m-am uitat spre copil. Eram ocupată să îmi imaginez câtă nelinişte ar putea produce un elev cu un astfel de comportament într-o sală de clasă. Mi-l imaginam pe acest copil ca fiind elev, capabil să tulbure echilibrul unei clase care era concentrată la activităţi folositoare.

  Ispitită să îmi exprim cu glas tare simpatia pentru profesorii „acestor copii”, mi-am îndreptat privirea în trecere spre copil. Ceea ce am văzut mi-a stârnit preocuparea şi simpatia, în special pentru femeia care îl însoţea şi care cred că era mama lui. Copilul părea să sufere de sindromul Down şi avea cam zece ani. Ştiu că părinţii şi îngrijitorii copiilor cu dizabilităţi se confruntă cu mulţi factori de stres în plus faţă de părinţii copiilor sănătoşi. În acel moment, gândirea mea s-a schimbat în timp ce o priveam pe mamă cum îl mângâie pe copil pe cap după ce a trebuit să alerge după el ca să îl aducă înapoi la rând.

  De multe ori ne grăbim să judecăm fără să cunoaştem toate detaliile. Sunt bucuroasă că nu am rostit cu glas tare ce gândisem despre comportamentul acelui băiat. Biblia ne încurajează să fim „înceţi la vorbire, zăbavnici la mânie” (Iacov 1:19). Haideţi să încercăm să fim mai îndelung răbdători.

  Hyacinth V. Caleb

  Îndelunga răbdare - 2020. De multe ori ne grăbim să judecăm fără să cunoaştem toate detaliile. Sunt bucuroasă că nu am rostit cu glas tare ce gândisem despre comportamentul acelui băiat. Biblia ne încurajează să fim „înceţi la vorbire, zăbavnici la mânie”. Haideţi să încercăm să fim mai îndelung răbdători.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Fascinația neobișnuitului

  Isus în iesle – rumen în obraji și neajutorat – ne-a arătat cât de vulnerabil S-a făcut, din dragoste pentru noi. Nu a dus El pe pământ o viață dintre cele mai neobișnuite? Și acest fel neobișnuit de a fi nu a fost pentru El și pentru noi o binecuvântare?

  Maratonul spiritual

  Bucuria mesei din ceruri va fi cea mai frumoasă masă de nuntă – nunta Mielului: Antrenorul nostru, Susținătorul și Salvatorul nostru. Din mâna Sa și prin harul Său noi vom primi coroanele victoriei. Lauda fie a lui Dumnezeu!

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Publicate astăzi

  Trifoi cu patru foi

  Știind că nimic nu vine la întâmplare sau fără să aibă o sursă anume, fii cu o măsură de înțelepciune și de conștiență: mulțumește lui Dumnezeu pentru orice lucru bun primit, chiar dacă nu îți explici cum s-a întâmplat. Nu cădea în extrema cealaltă, a ghinionului. Așa cum norocul este un termen pentru ceva iluzoriu, la fel este și termenul de ghinion. Dar și în cazul unor sentimente negative și al senzației că primești numai lucruri rele, poți face ceva: roagă-te! Dumnezeu îl poate opri pe cel rău să te atingă cu darurile lui otrăvite. Dacă există un „noroc”, acela este Dumnezeul nostru.

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Umilinţa, smerenia, modestia

  Dacă ne supunem inima lui Dumnezeu în fiecare zi, nu avem nevoie să ne supunem oamenilor care folosesc arestarea, amenințarea sau intimidarea, chiar dacă le folosesc în numele Domnului.

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  A hatalommal kísért igehirdetés

  „Azokban a napokban pedig eljött Keresztelő János, aki prédikált Júdea pusztájában. És ezt mondta: Térjetek...