Articolul precedentIrgalmas szem
  Articolul următorDragostea lui Dumnezeu dăinuie

  Călătoria

  Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipseşte niciodată în nevoi. – Psalmii 46:1

  Era decembrie 2009 şi, la fel ca majoritatea oamenilor, mă pregăteam de sărbătorile de iarnă. Apoi am primit vestea că sufeream de cancer de sân. Am fost devastată. Mi-au trecut prin minte atât de multe întrebări: Voi mai fi în viaţă la anul, pe vremea asta? Cine se va îngriji de fata mea de paisprezece ani? Cum se va descurca dacă eu nu voi mai fi, la fel şi soţul meu? împărtăşisem vestea cu câţiva prieteni apropiaţi şi cu câţiva membri din biserică.

  „Jenetta”, mi-a spus o soră, „nimic nu este prea greu pentru Domnul.”

  În cele din urmă am fost programată pentru operaţie cu câteva zile înainte de Crăciun. M-am rugat pentru vindecare şi totodată m-arn rugat să nu ningă, pentru că asta prevedea prognoza meteo. La evaluarea în vederea pregătirii, asistenţa m-a asigurat: „Nu îţi face griji! Vei fi acasă de Crăciun, chiar dacă o să ajungi cu sania Moşului!”

  În ziua dinaintea operaţiei a nins foarte mult. Avertizarea meteo era să nu călătorim dacă nu era absolut necesar. Seara dinaintea operaţiei eram foarte neliniştită de faptul că, din cauza condiţiilor meteo, personalul medical nu putea ajunge la spital şi, astfel, operaţia nu putea să aibă loc. Îmi era teamă şi că nu mă voi trezi după anestezie. Multe lucruri îmi treceau prin gând şi cu greu am putut adormi.

  Dimineaţa a sosit şi afară totul era acoperit de zăpadă. Nu se putea distinge unde era şoseaua şi unde era trotuarul, iar temperatura scăzuse dramatic. La ora 6:00, soţul meu deja curăţase zăpada de pe maşină. După câteva încercări, în cele din urmă am reuşit să pornim la drum. Era întuneric şi foarte frig. Maşina aluneca şi soţul meu pierdea controlul, dar nici măcar pentru o clipă nu m-am gândit să nu merg. Doream să fie scoasă această tumoră din corpul meu! Am fost foarte uşurată când mi s-a spus de la recepţie că medicul chirurg ajunsese. În ciuda avertizării meteo, şi el venise din afara oraşului, pentru ca operaţia mea să poată avea loc.

  Am învăţat că, atunci când îi cerem Domnului ceva, nu trebuie să îi spunem cum să răspundă la rugăciunile noastre. Putem lăsa în seama Lui răspunsul şi rezolvarea. El ţine totul sub control, chiar şi vremea. Când ajungem în momente grele, putem avea deplină încredere în Domnul, ştiind că El va găsi o cale să ieşim din încurcături.

  Jenetta Barker

  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rebeca

  Dacă Isus ar fi fost pe plajă în ziua aceea – sau este în casa ta astăzi sau a fost în biroul tău ieri – cred că i-ar spune fiecărei „fete” dinăuntrul tău: „Mângâiați-vă una pe alta, fiica mea. Întăriți-vă, în loc să vă doborâți! Vocea ta frumoasă poate să aducă bucurie, nu întristare.”

  O fericire mai mare

  Tatăl nostru din ceruri nu a așteptat nimic în schimb atunci când L-a dat pe Fiul Său pentru noi. Singurul lucru pe care îl cere este să alegem să Îl iubim și să Îl ascultăm. El este atât de bun, încât ne-a dat dreptul să alegem dacă vrem să Îi slujim sau nu.

  În siguranță în mâna Sa – partea 2

  Cuvintele de demult ale mamei chiar ni se aplică tuturor: „Ai fost salvată cu un scop; Dumnezeu are un plan pentru tine.” În ziua aceea mi-am amintit din nou că El veghează cu credincioșie asupra noastră.

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...