Articolul precedentIrgalmas szem
  Articolul următorDragostea lui Dumnezeu dăinuie

  Călătoria

  Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipseşte niciodată în nevoi. – Psalmii 46:1

  Era decembrie 2009 şi, la fel ca majoritatea oamenilor, mă pregăteam de sărbătorile de iarnă. Apoi am primit vestea că sufeream de cancer de sân. Am fost devastată. Mi-au trecut prin minte atât de multe întrebări: Voi mai fi în viaţă la anul, pe vremea asta? Cine se va îngriji de fata mea de paisprezece ani? Cum se va descurca dacă eu nu voi mai fi, la fel şi soţul meu? împărtăşisem vestea cu câţiva prieteni apropiaţi şi cu câţiva membri din biserică.

  „Jenetta”, mi-a spus o soră, „nimic nu este prea greu pentru Domnul.”

  În cele din urmă am fost programată pentru operaţie cu câteva zile înainte de Crăciun. M-am rugat pentru vindecare şi totodată m-arn rugat să nu ningă, pentru că asta prevedea prognoza meteo. La evaluarea în vederea pregătirii, asistenţa m-a asigurat: „Nu îţi face griji! Vei fi acasă de Crăciun, chiar dacă o să ajungi cu sania Moşului!”

  În ziua dinaintea operaţiei a nins foarte mult. Avertizarea meteo era să nu călătorim dacă nu era absolut necesar. Seara dinaintea operaţiei eram foarte neliniştită de faptul că, din cauza condiţiilor meteo, personalul medical nu putea ajunge la spital şi, astfel, operaţia nu putea să aibă loc. Îmi era teamă şi că nu mă voi trezi după anestezie. Multe lucruri îmi treceau prin gând şi cu greu am putut adormi.

  Dimineaţa a sosit şi afară totul era acoperit de zăpadă. Nu se putea distinge unde era şoseaua şi unde era trotuarul, iar temperatura scăzuse dramatic. La ora 6:00, soţul meu deja curăţase zăpada de pe maşină. După câteva încercări, în cele din urmă am reuşit să pornim la drum. Era întuneric şi foarte frig. Maşina aluneca şi soţul meu pierdea controlul, dar nici măcar pentru o clipă nu m-am gândit să nu merg. Doream să fie scoasă această tumoră din corpul meu! Am fost foarte uşurată când mi s-a spus de la recepţie că medicul chirurg ajunsese. În ciuda avertizării meteo, şi el venise din afara oraşului, pentru ca operaţia mea să poată avea loc.

  Am învăţat că, atunci când îi cerem Domnului ceva, nu trebuie să îi spunem cum să răspundă la rugăciunile noastre. Putem lăsa în seama Lui răspunsul şi rezolvarea. El ţine totul sub control, chiar şi vremea. Când ajungem în momente grele, putem avea deplină încredere în Domnul, ştiind că El va găsi o cale să ieşim din încurcături.

  Jenetta Barker

  Călătoria - 2020. Putem lăsa în seama Lui răspunsul şi rezolvarea la rugăciunile noastre. El ţine totul sub control, chiar şi vremea. Când ajungem în momente grele, putem avea deplină încredere în Domnul, ştiind că El va găsi o cale să ieşim din încurcături.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...