Articolul precedentA kegyelem munkálkodása
  Articolul următorSărbători nu prea fericite

  Acționează acum!

  Astăzi, dacă auziţi glasul Lui, nu vă împietriţi inimile, ca în ziua răzvrătirii. – Evrei 3:15

  De obicei, îmi place să fac lucrurile din timp. În ciuda amânării ocazionale, obişnuiesc să îmi fac o listă cu sarcinile care trebuie îndeplinite.

  Totuşi, într-o zi, am cumpărat un covoraş care putea fi folosit în camera copiilor de la Şcoala de Sabat ca decor. Dar nu a trecut mult până să îmi dau seama că acel covor nu s-ar fi potrivit foarte bine acolo şi nici nu era de mare ajutor pentru ce îmi doream eu. Aşa că a trecut pe lista mea de lucruri care trebuiau rezolvate, împachetat în pungă şi cu eticheta pe el, pregătit să fie înapoiat magazinului pentru a-mi primi banii înapoi.

  Câteva săptămâni am tot purtat cu mine în maşină covorul până când, în cele din urmă, m-am dus la magazin şi m-am îndreptat direct spre ghişeul pentru relaţii cu clienţii.

  ,Aţi întârziat cu o zi”, mi-a spus funcţionara. Nu mi-am dat seama de implicaţiile afirmaţiei ei. Apoi s-a întors spre manager şi a întrebat dacă puteau fi înţelegători cu mine din moment ce întârziasem doar o zi.

  S-au consultat între ei, dar eu ştiam din experienţele anterioare că, dacă îmi înapoiau banii, ar fi avut probleme cu şefii lor. Mi-au spus că nu pot răspunde pozitiv la cererea mea. Le-am mulţumit pentru că au încercat să mă ajute şi am ieşit din magazin, meditând la rezultatele amânării mele.

  Dacă m-aş fi uitat pe bon, aş fi văzut că politica de returnare era valabilă treizeci de zile. Acum, iată-mă proprietara unui covor inutil.

  Am învăţat o lecţie grea. Deşi pierderea financiară nu a fost foarte mare, neprimind banii înapoi, refuzul mi-a dat de gândit.

  Am început să mă gândesc la faptul că lucrurile importante din viaţă pot fi afectate de faptul că noi amânăm, ca de exemplu situaţia când eu şi soţul meu ne îndreptam spre casă după o scurtă vacanţă. Pentru că îmi doream să ajung acasă cât mai repede posibil, am hotărât să nu facem câţiva kilometri în plus pentru a vizita nişte prieteni dragi nouă, mai în vârstă. La scurtă vreme după aceea, unul dintre ei a decedat.

  Faptul că nu am oprit să îi vizităm m-a marcat.

  Dar există o decizie mult mai importantă care trebuie luată chiar acum, şi aceasta ne influenţează veşnicia. Astăzi este ziua mântuirii – mâine poate fi prea târziu. Isus doreşte să aibă o relaţie cu noi astăzi. Nu ştim ce ne rezervă ziua de mâine, dar avem ziua de astăzi.

  Valerie Hamei Morikone

  Acționează acum! - 2020. Dar există o decizie mult mai importantă care trebuie luată chiar acum, şi aceasta ne influenţează veşnicia. Astăzi este ziua mântuirii - mâine poate fi prea târziu. Isus doreşte să aibă o relaţie cu noi astăzi. Nu ştim ce ne rezervă ziua de mâine, dar avem ziua de astăzi.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Publicate astăzi

  Patru stele ale generalului

  Erau câteva lucruri pe care ucenicii le-au pierdut din vedere. Din moment ce El, Învățătorul, Își punea viața în mâinile Tatălui ceresc dimineața când Se ruga, încă înaintea apariției zorilor, avea totală încredere în ocrotirea divină. Iar al doilea lucru era acela că, dacă ajungea într-o situație complicată, El știa că poate să ceară ajutor chiar și împotriva furiei naturii. Când te încredințezi lui Dumnezeu, El poate să te scape.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Őrizzük meg az isteni világosságot!

  „Kérlek azért titeket, atyámfiai, az Istennek irgalmasságára, hogy szánjátok oda a ti testeiteket élő, szent...