Articolul precedentAdakozó lelkület
  Articolul următorCât de multe sunt prea multe?

  Fratele meu cel mai mic

  Eu aş alerga la Dumnezeu, lui Dumnezeu l-aş spune necazul meu. El face lucruri mari şi nepătrunse, minuni fără număr. – Iov 5:8,9

  Când cel mai mic frate al meu s-a născut, eu aveam cinci ani. Eram cinci copii la părinţi. La acea vreme nu ştiam cât de mult avea să sufere acest copilaş în viaţa lui. Când avea doar câţiva ani, frăţiorul meu s-a îmbolnăvit foarte rău de difterie. După ce a luptat cu această boală în spital timp de multe zile, în cele din urmă s-a întors acasă. Deşi recuperarea lui a fost anevoioasă, Dumnezeu a făcut prima minune în viaţa fratelui meu.

  A doua minune a fost în timpul vacanţei de familie când fratele meu mai mic şi-a pierdut papucii pe o stradă inundată şi a fost luat de curentul de apă care l-a purtat printr-un canal până sub un pod care ducea către un râu învolburat. Dumnezeu a trimis un înger cu chip de om, care l-a scos din apele pline de noroi şi i-a salvat viaţa.

  Fratele meu a devenit profesor şi pastor, slujindu-I lui Dumnezeu mulţi ani în modul lui umil, plin de iubire. Într-o zi am primit un e-mail de la el în care îmi spunea: „Am cancer la colon!”

  In loc să îmi pierd credinţa, mi-am amintit cum Dumnezeu i-a cruţat viaţa în trecut şi am crezut că El o va face din nou. Fratele meu a fost operat. Din nefericire, unul dintre chirurgi a tăiat din greşeală ureterul fratelui meu. Din această cauză a fost chinuit de peritonită timp de douăsprezece zile. Apoi a făcut septicemie, urina s-a infiltrat în cavitatea abdominală, ceea ce a dus la insuficienţă renală şi cardiacă. Avea şi o anemie care nu a putut fi compensată nici măcar după administrarea a opt unităţi de sânge. Ca rezultat, a fost în comă timp de patruzeci de zile şi a stat în spital opt luni.

  Dar în ciuda tuturor eşecurilor omeneşti şi a diagnosticelor sumbre, Dumnezeu a auzit strigătele miilor de oameni din întreaga lume care se rugau pentru el. Datorită unei intervenţii divine, în cele din urmă fratele meu şi-a revenit din comă şi a început lungul drum de recuperare.

  Te confrunţi şi tu cu suferinţă sau tristeţe, necazuri sau încercări? Nu uita că Isus vede acest lucru şi Lui Îl pasă. Isus ne dă darul păcii şi al odihnei (vezi Ioan 14:27). Deşi fratele meu nu va mai avea fi niciodată omul care a fost cândva, el va continua să lucreze pentru Dumnezeu, făcând ucenici şi botezându-i în Numele Tatălui, al Fiului şi al Duhului Sfânt (vezi Matei 28:19). Când ne aşezăm la masa de familie împreună cu fratele meu, ne bucurăm de salvare şi de minunile Domnului.

  Marii Elizete Ritter-Hein

  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  După ce nu voi mai fi

  Concentrează-te mai puțin pe stresul care îți stă în față și scoate ce poți mai bun din tine. Lasă urme bune oriunde mergi. Despre tine să se spună cuvinte bune. Țintește excelența tot timpul. La final, tot ceea ce facem transmite ceva despre noi. Fă tot ce ține de tine ca să transmiți pozitivitate oriunde te conduce Dumnezeu.

  Biruința

  Ca părinte, biruința a însemnat să recunosc faptul că personalitatea mea nu este întocmai potrivită cu statul acasă tot timpul cu copiii – și să nu mă învinovățesc pentru asta. Biruința a însemnat să mă bazez pe punctele mele forte și să las ca acestea să compenseze slăbiciunile.

  A durut atât de tare!

  Pentru ce puteam să fiu recunoscătoare în toată această durere? Îi mulțumesc lui Dumnezeu că mi-a păstrat viața. Aș fi putut să rămân acolo toată noaptea și, în cele din urmă, să mor! Dacă Dumnezeu vede o vrabie căzând și o îngrijește, cu atât mai mult El se îngrijește de mine!

  Dragostea: legătura care unește

  Maria avea mulți copii, dar Isus a vrut să Se asigure că avea să aibă parte de cea mai bună îngrijire, așa că a lăsat-o în grija persoanei despre care simțea că îi va purta de grijă la fel cum ar fi făcut-o El. Isus, spre deosebire de prietena mea, știa că o inimă plină de iubire oferă mai multă grijă decât o simplă legătură de familie.

  Publicate astăzi

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  După ce nu voi mai fi

  Concentrează-te mai puțin pe stresul care îți stă în față și scoate ce poți mai bun din tine. Lasă urme bune oriunde mergi. Despre tine să se spună cuvinte bune. Țintește excelența tot timpul. La final, tot ceea ce facem transmite ceva despre noi. Fă tot ce ține de tine ca să transmiți pozitivitate oriunde te conduce Dumnezeu.

  Eu n-o să mă las dominat

  Ţine minte, mai ales în timpul ispitei, că Dumnezeu însuşi te va întări, te va ajuta şi te va susţine cu mâna Sa neprihănită!

  Ellen G. White (1827–1915)

  Doamne, ajută-ne să prețuim descoperirea profetică și să fim preocupați de voia Ta descoperită prin profeții Tăi! PROVOCARE: Oferă-i unui tânăr o carte scrisă de Ellen White! Ajută-l să înțeleagă de ce aceste scrieri ale ei sunt atât de importante!

  Az egyetlen valódi kincs: az igaz jellem

  „Korall és kristály említni sem való, a bölcsesség ára drágább a gyöngyöknél.” (Jób 28,18)„Az isteni...