Articolul precedentAdakozó lelkület
  Articolul următorCât de multe sunt prea multe?

  Fratele meu cel mai mic

  Eu aş alerga la Dumnezeu, lui Dumnezeu l-aş spune necazul meu. El face lucruri mari şi nepătrunse, minuni fără număr. – Iov 5:8,9

  Când cel mai mic frate al meu s-a născut, eu aveam cinci ani. Eram cinci copii la părinţi. La acea vreme nu ştiam cât de mult avea să sufere acest copilaş în viaţa lui. Când avea doar câţiva ani, frăţiorul meu s-a îmbolnăvit foarte rău de difterie. După ce a luptat cu această boală în spital timp de multe zile, în cele din urmă s-a întors acasă. Deşi recuperarea lui a fost anevoioasă, Dumnezeu a făcut prima minune în viaţa fratelui meu.

  A doua minune a fost în timpul vacanţei de familie când fratele meu mai mic şi-a pierdut papucii pe o stradă inundată şi a fost luat de curentul de apă care l-a purtat printr-un canal până sub un pod care ducea către un râu învolburat. Dumnezeu a trimis un înger cu chip de om, care l-a scos din apele pline de noroi şi i-a salvat viaţa.

  Fratele meu a devenit profesor şi pastor, slujindu-I lui Dumnezeu mulţi ani în modul lui umil, plin de iubire. Într-o zi am primit un e-mail de la el în care îmi spunea: „Am cancer la colon!”

  In loc să îmi pierd credinţa, mi-am amintit cum Dumnezeu i-a cruţat viaţa în trecut şi am crezut că El o va face din nou. Fratele meu a fost operat. Din nefericire, unul dintre chirurgi a tăiat din greşeală ureterul fratelui meu. Din această cauză a fost chinuit de peritonită timp de douăsprezece zile. Apoi a făcut septicemie, urina s-a infiltrat în cavitatea abdominală, ceea ce a dus la insuficienţă renală şi cardiacă. Avea şi o anemie care nu a putut fi compensată nici măcar după administrarea a opt unităţi de sânge. Ca rezultat, a fost în comă timp de patruzeci de zile şi a stat în spital opt luni.

  Dar în ciuda tuturor eşecurilor omeneşti şi a diagnosticelor sumbre, Dumnezeu a auzit strigătele miilor de oameni din întreaga lume care se rugau pentru el. Datorită unei intervenţii divine, în cele din urmă fratele meu şi-a revenit din comă şi a început lungul drum de recuperare.

  Te confrunţi şi tu cu suferinţă sau tristeţe, necazuri sau încercări? Nu uita că Isus vede acest lucru şi Lui Îl pasă. Isus ne dă darul păcii şi al odihnei (vezi Ioan 14:27). Deşi fratele meu nu va mai avea fi niciodată omul care a fost cândva, el va continua să lucreze pentru Dumnezeu, făcând ucenici şi botezându-i în Numele Tatălui, al Fiului şi al Duhului Sfânt (vezi Matei 28:19). Când ne aşezăm la masa de familie împreună cu fratele meu, ne bucurăm de salvare şi de minunile Domnului.

  Marii Elizete Ritter-Hein

  Fratele meu cel mai mic - 2020. Te confrunţi şi tu cu suferinţă sau tristeţe, necazuri sau încercări? Nu uita că Isus vede acest lucru şi Lui Îl pasă. Isus ne dă darul păcii şi al odihnei.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Libertate, în sfârșit!

  Să Îi contemplăm marele sacrificiu făcut de Isus Hristos pentru a ne elibera din închisoarea lui Satana, ca să putem moșteni în libertate Împărăția pregătită pentru cei care Îl vor primi ca Mântuitor. Atunci va începe o nouă pagină de libertate!

  Corul de clopoței

  Sunt atât de binecuvântată pentru posibilitatea de a frecventa o biserică unde sunt membri veniți din diferite părți ale lumii. Îi apreciez pe toți. Obiceiurile lor culinare îmi îmbogățesc viața și îmi confirmă ideea că lui Dumnezeu Îi place diversitatea, când oameni diferiți lucrează împreună.

  Paște fericit!

  Sunt mulţi care au nevoie să afle vestea bună a mântuirii și să-L accepte ca Domn și Mântuitor pe Hristos Cel înviat. Astfel, atunci când spun: „Paște Fericit!”, le transmit altora că sunt fericită și recunoscătoare pentru darul lui Isus, dar oferit tuturor.

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...