Articolul precedentAlázattal segíts!
  Articolul următorEducaţie fundamentală

  Putere de la Dumnezeu

  Având doar o formă de evlavie, dar tăgăduindu-i puterea. Depărtează-te de oamenii aceştia. – 2 Timotei 3:5

  Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru maşinile motorizate, în special atunci când merg la cumpărături. Este mult mai uşor să conduc un cărucior de cumpărături (pentru mine, care am proteză la un picior) decât să umblu pe picioare şi să împing căruciorul. Am ajuns să îmi dau seama de faptul că disponibilitatea unui cărucior şi luminiţa care spune că bateria este full nu înseamnă întotdeauna că are electricitate. Într-o dimineaţă devreme, eu şi soţul meu am mers la cumpărături împreună. Cu bucurie, am văzut cărucioare electrice aliniate chiar în faţa magazinului. „Doamne, Îţi mulţumesc!” Am pornit unul dintre ele şi bateria părea încărcată. L-am scos din priză, am urcat în el şi am pornit la cumpărături. Nu am ajuns prea departe, când căruciorul meu a început să încetinească. Am verificat luminiţa digitală care indica puterea bateriei; dacă înainte indica baterie încărcată, acum era descărcată. Am hotărât să fac schimb cu căruciorul unui paznic.

  Spre dezamăgirea mea, acum mai erau doar două cărucioare electrice disponibile! Unul dintre ele avea bateria descărcată, celălalt avea scaunul ud. Am făcut schimbul şi am pornit la drum. Ah, nu din nou! Baterie descărcată! Acum nu mai era niciun cărucior disponibil. Ce să fac? Textul din Iacov 4:2 spune: „Nu aveţi, pentru că nu cereţi.” „Ei bine, Doamne, Îţi cer un cărucior cu baterie încărcată, dacă aceasta este voia Ta.” După ce m-am rugat, liniuţele care indicau bateria au început să se înmulţească. Ori de câte ori încetinea căruciorul, mă rugam.

  Când aproape am terminat cumpărăturile, mi-am amintit că încă îmi trebuia ceva ce era în cealaltă parte a magazinului. Oare să merg să îl iau? Bateria era pe terminate şi m-a cuprins îndoiala. Când Petru, păşind pe apă, şi-a luat privirea de la Isus, s-a scufundat. Când Avraam a încetat să Îl mai întrebe pe Isus câte suflete vor fi salvate din Sodoma şi Gomora, Isus nu i-a mai spus „da”. Am hotărât să merg înainte chiar dacă nu mai era nicio liniuţă la baterie. Lăudat fie Dumnezeu! Am avut suficientă „putere de la Dumnezeu” încât să termin cumpărăturile, să ajung la maşină şi soţul meu să poată returna căruciorul la magazin.

  În acea zi mi-am dat seama că acele cărucioare erau la fel ca noi. Atâta timp cât erau conectate la sursa de energie, erau cu bateria încărcată. Dar de îndată ce erau deconectate, începeau să se descarce rapid. La fel ca acele cărucioare, trebuie să rămânem conectaţi la Sursa de putere, la Isus. Pe cont propriu, noi nu avem puterea de a ne împotrivi ispitelor lui Satana. Noi trebuie să ne rugăm „neîncetat” (1 Tesaloniceni 5:17). Căci „Diavolul dă târcoale ca un leu (…) şi caută pe cine să înghită” (1 Petru 5:8). Cât de adevărat: „Multă rugăciune, multă putere. Puţină rugăciune, puţină putere!”

  Mattie E. Johnson

  Putere de la Dumnezeu - 2020. La fel ca acele cărucioare, trebuie să rămânem conectaţi la Sursa de putere, la Isus. Pe cont propriu, noi nu avem puterea de a ne împotrivi ispitelor lui Satana. Noi trebuie să ne rugăm „neîncetat”.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Fascinația neobișnuitului

  Isus în iesle – rumen în obraji și neajutorat – ne-a arătat cât de vulnerabil S-a făcut, din dragoste pentru noi. Nu a dus El pe pământ o viață dintre cele mai neobișnuite? Și acest fel neobișnuit de a fi nu a fost pentru El și pentru noi o binecuvântare?

  Maratonul spiritual

  Bucuria mesei din ceruri va fi cea mai frumoasă masă de nuntă – nunta Mielului: Antrenorul nostru, Susținătorul și Salvatorul nostru. Din mâna Sa și prin harul Său noi vom primi coroanele victoriei. Lauda fie a lui Dumnezeu!

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Publicate astăzi

  Trifoi cu patru foi

  Știind că nimic nu vine la întâmplare sau fără să aibă o sursă anume, fii cu o măsură de înțelepciune și de conștiență: mulțumește lui Dumnezeu pentru orice lucru bun primit, chiar dacă nu îți explici cum s-a întâmplat. Nu cădea în extrema cealaltă, a ghinionului. Așa cum norocul este un termen pentru ceva iluzoriu, la fel este și termenul de ghinion. Dar și în cazul unor sentimente negative și al senzației că primești numai lucruri rele, poți face ceva: roagă-te! Dumnezeu îl poate opri pe cel rău să te atingă cu darurile lui otrăvite. Dacă există un „noroc”, acela este Dumnezeul nostru.

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Umilinţa, smerenia, modestia

  Dacă ne supunem inima lui Dumnezeu în fiecare zi, nu avem nevoie să ne supunem oamenilor care folosesc arestarea, amenințarea sau intimidarea, chiar dacă le folosesc în numele Domnului.

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  A hatalommal kísért igehirdetés

  „Azokban a napokban pedig eljött Keresztelő János, aki prédikált Júdea pusztájában. És ezt mondta: Térjetek...