Articolul precedentAlázattal segíts!
  Articolul următorEducaţie fundamentală

  Putere de la Dumnezeu

  Având doar o formă de evlavie, dar tăgăduindu-i puterea. Depărtează-te de oamenii aceştia. – 2 Timotei 3:5

  Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru maşinile motorizate, în special atunci când merg la cumpărături. Este mult mai uşor să conduc un cărucior de cumpărături (pentru mine, care am proteză la un picior) decât să umblu pe picioare şi să împing căruciorul. Am ajuns să îmi dau seama de faptul că disponibilitatea unui cărucior şi luminiţa care spune că bateria este full nu înseamnă întotdeauna că are electricitate. Într-o dimineaţă devreme, eu şi soţul meu am mers la cumpărături împreună. Cu bucurie, am văzut cărucioare electrice aliniate chiar în faţa magazinului. „Doamne, Îţi mulţumesc!” Am pornit unul dintre ele şi bateria părea încărcată. L-am scos din priză, am urcat în el şi am pornit la cumpărături. Nu am ajuns prea departe, când căruciorul meu a început să încetinească. Am verificat luminiţa digitală care indica puterea bateriei; dacă înainte indica baterie încărcată, acum era descărcată. Am hotărât să fac schimb cu căruciorul unui paznic.

  Spre dezamăgirea mea, acum mai erau doar două cărucioare electrice disponibile! Unul dintre ele avea bateria descărcată, celălalt avea scaunul ud. Am făcut schimbul şi am pornit la drum. Ah, nu din nou! Baterie descărcată! Acum nu mai era niciun cărucior disponibil. Ce să fac? Textul din Iacov 4:2 spune: „Nu aveţi, pentru că nu cereţi.” „Ei bine, Doamne, Îţi cer un cărucior cu baterie încărcată, dacă aceasta este voia Ta.” După ce m-am rugat, liniuţele care indicau bateria au început să se înmulţească. Ori de câte ori încetinea căruciorul, mă rugam.

  Când aproape am terminat cumpărăturile, mi-am amintit că încă îmi trebuia ceva ce era în cealaltă parte a magazinului. Oare să merg să îl iau? Bateria era pe terminate şi m-a cuprins îndoiala. Când Petru, păşind pe apă, şi-a luat privirea de la Isus, s-a scufundat. Când Avraam a încetat să Îl mai întrebe pe Isus câte suflete vor fi salvate din Sodoma şi Gomora, Isus nu i-a mai spus „da”. Am hotărât să merg înainte chiar dacă nu mai era nicio liniuţă la baterie. Lăudat fie Dumnezeu! Am avut suficientă „putere de la Dumnezeu” încât să termin cumpărăturile, să ajung la maşină şi soţul meu să poată returna căruciorul la magazin.

  În acea zi mi-am dat seama că acele cărucioare erau la fel ca noi. Atâta timp cât erau conectate la sursa de energie, erau cu bateria încărcată. Dar de îndată ce erau deconectate, începeau să se descarce rapid. La fel ca acele cărucioare, trebuie să rămânem conectaţi la Sursa de putere, la Isus. Pe cont propriu, noi nu avem puterea de a ne împotrivi ispitelor lui Satana. Noi trebuie să ne rugăm „neîncetat” (1 Tesaloniceni 5:17). Căci „Diavolul dă târcoale ca un leu (…) şi caută pe cine să înghită” (1 Petru 5:8). Cât de adevărat: „Multă rugăciune, multă putere. Puţină rugăciune, puţină putere!”

  Mattie E. Johnson

  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  O voce slabă și liniștită

  Când ești îndemnată de Duhul Sfânt să faci un anumit lucru – când auzi vocea Lui spunându-ți să faci ceva – ascultă și acționează! Nu știi niciodată cum vrea Dumnezeu să te folosească pentru a le face un bine celorlalți.

  Douăzeci și trei

  Douăzeci și trei de studenți fuseseră expuși direct la dragostea lui Hristos! Alți zece primiseră mărturie din partea unuia dintre participanți. O reacție misionară în lanț! Dumnezeu ne oferă oportunități! Trebuie numai să le folosim!

  Iată-mă, Doamne!

  Draga mea prietenă, dacă și tu crezi că Dumnezeu te-a uitat, gândește-te mai bine! Dacă te simți pierdută, strigă la El. Spune: Mulțumesc, Isuse, că m-ai găsit. Te rog, continuă să mă cauți, atunci când mă rătăcesc. Mulțumesc, Doamne! Amin!

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Publicate astăzi

  Douăsprezece feluri de rod

  Când nu știi ceva, nu insista să pari mai deștept sau mai cunoscător, în cele din urmă se va dovedi neștiința, și această dezvăluire doare mult mai rău decât modestia de a recunoaște o limită firească. Până și geniile mai au multe lucruri de înțeles și de descoperit. Va fi un timp al descoperirilor și al științei depline, veșnicia se va ocupa de acest lucru.

  O voce slabă și liniștită

  Când ești îndemnată de Duhul Sfânt să faci un anumit lucru – când auzi vocea Lui spunându-ți să faci ceva – ascultă și acționează! Nu știi niciodată cum vrea Dumnezeu să te folosească pentru a le face un bine celorlalți.

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  (In)suflă credință!

  Doamne, ajută-mă să fiu în lumea aceasta un martor al speranței pentru cei care nu mai cred nici măcar în ei înșiși! Dă-mi tăria să fiu pentru alții o ancoră în furtună! PROVOCARE: Pune-ți ca țintă astăzi să încurajezi cât mai multe persoane!

  A tevékeny szeretet országa

  „Jézus pedig felelt nékik: Az én Atyám mind ez ideig munkálkodik, én is munkálkodom.” (Ján...