Articolul precedentVendégszeretet
  Articolul următorNecesită asamblare

  „Nu te teme!”

  Nu te teme de nimic, căci Eu te izbăvesc, te chem pe nume, eşti al Meu. – Isaia 43:1

  Îmi plac foarte mult cuvintele din Isaia 43:1. De ce? Pentru că Dumnezeu ştie că ne confruntăm cu temeri în fiecare zi, şi totuşi El ne spune să nu ne temem. „Nu te teme” au fost cuvintele pe care îngerul i le-a spus Măriei, mama lui Isus (Luca 1:30) şi Dumnezeu, de atunci încoace, a adresat aceleaşi cuvinte fiecărei femei. El nu spune că nu există pericole. Există. Uneori, cele mai mari temeri ale noastre se adeveresc. Chiar şi atunci, ce contează cu adevărat este că ştim cine este Dumnezeu şi unde este El – chiar lângă noi.

  În timp ce îmi fac bagajele pentru călătoria în Bulgaria mă gândesc la toate detaliile pe care trebuie să le pun la punct înainte de a pleca – detalii care implică planificare, rugăciune şi o mare măsură de curaj din moment ce călătoriile în ziua de astăzi sunt atât de imprevizibile. Gândindu-mă la toate aceste lucruri, îmi amintesc de un verset special: „Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îţi vin în ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare” (Isaia 41:10).

  Curajul ia locul temerilor mele când Dumnezeu îmi reaminteşte că El este ajutorul meu şi că pot fi mulţumită. Mulţumirea nu înseamnă să primeşti ce vrei, ci să fii fericit cu ce ai deja.

  Isus este Singurul care ne poate împlini cele mai profunde nevoi şi ne ia temerile atunci când depindem de El. Dumnezeu este cu noi şi El ne va întări în călătoria noastră. De asemenea, avem asigurarea făgăduinţei Sale: „Nicidecum n-am să te las, cu niciun chip nu te voi părăsi” (Evrei 13:5). Dacă El a promis, noi putem cere împlinirea făgăduinţei. Tocmai am închis valiza după ce mi-am pus toate cele necesare pentru o călătorie de paisprezece zile, îmi amintesc că El este cu mine şi mă va proteja.

  Nu ştiu ce vei face astăzi sau săptămâna viitoare, dar Dumnezeu va fi cu tine. Încrede-te în această făgăduinţă: „Nu te teme!” Prezenţa Lui este motivul pentru care tu şi eu nu trebuie să ne temem şi motivul pentru care putem spune: „Domnul este ajutorul meu, nu mă voi teme: ce mi-ar putea face omul?” (vezi Evrei 13:6).

  Acum, la începutul zilei, nu uita: Dumnezeu te ţine strâns. Mâna Sa puternică te va călăuzi la fiecare pas. Ai încredere şi nu te teme! Ai susţinerea lui Dumnezeu, prezenţa lui Dumnezeu, făgăduinţele lui Dumnezeu şi protecţia Lui. De ce să te temi?

  Raquel Queiroz da Costa Arrais

  „Nu te teme!” - 2020. Acum, la începutul zilei, nu uita: Dumnezeu te ţine strâns. Mâna Sa puternică te va călăuzi la fiecare pas. Ai încredere şi nu te teme! Ai susţinerea lui Dumnezeu, prezenţa lui Dumnezeu, făgăduinţele lui Dumnezeu şi protecţia Lui. De ce să te temi?
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...