Articolul precedentAz ima csodája
  Articolul următorPregătiri pentru camera copilului

  Cadoul-surpriză pentru mama mea

  Dar, când s-a arătat bunătatea lui Dumnezeu, Mântuitorul nostru, şi dragostea Lui de oameni, El ne-a mântuit, nu pentru faptele făcute de noi în neprihănire, ci pentru îndurarea Lui (…) pentru ca cei ce au crezut în Dumnezeu să caute să fie cei dintâi în fapte bune. – Tit 3:4,5,8

  Şi Cuvântul S-a făcut trup şi a locuit printre noi plin de har şi de adevăr. Şi noi am privit slava Lui, o slavă întocmai ca slava Singurului născut din Tatăl. – Ioan 1:14

  Într-o ocazie, în timpul sărbătorilor de iarnă, sub bradul din casa noastră era o cutie mică pentru mine, cadou din partea băiatului nostru celui mare, Jay. Îmi plac surprizele şi de-abia aşteptam dimineaţa să deschid cadoul de la el! Jay făcea adesea cele mai surprinzătoare cadouri – uneori, amuzante; alteori, ciudate şi câteodată, foarte drăguţe. De-abia aşteptam să văd ce cadou îmi făcea anul acesta.

  În ziua de Crăciun, am rupt hârtia de împachetat, am deschis cutia, apoi am început să scot din cutie micile obiecte puse acolo: o văcuţă, câţiva puişori, câţiva păstori şi apoi pe Maria şi Iosif. Era scena naşterii lui Isus! Am fost foarte entuziasmată deoarece ştiam exact unde urma să le pun – pe un raft special din bucătărie. Piesele mai mici aveau să îmi amintească de fiecare dată când le vedeam de adevărata semnificaţie a Crăciunului. Maria, Iosif, păstorii, magii, animalele din staul, dar, stai o clipă, ceva lipsea! M-am uitat din nou în cutie, dar acolo nu era niciun staul şi niciun prunc Isus! Atunci, Jay mi-a spus: „Mama, ai dreptate, copilul Isus lipseşte. Tocmai de aceea am cumpărat acest set, preţul era redus.”

  Am pus această scenă neobişnuită a Naşterii pe un raft special din bucătărie, dar fără pruncul Isus. Când simt presiunea de a participa la toate petrecerile, la toate sărbătorile, să gust toate preparatele şi dulciurile de sărbători, să caut cadoul perfect pentru fiecare persoană de pe lista mea, să împachetez cadouri şi să mă asigur că nu uit pe nimeni, mă uit la raftul din bucătărie de unde lipseşte pruncul Isus. Atunci îmi amintesc că adesea pierd din vedere esenţa Crăciunului – Isus.

  În acest an haideţi să ne asigurăm că Isus Hristos, cel mai mare dar al lui Dumnezeu, nu lipseşte din viaţa mea sau a ta. Gândeşte-te cât de diferită ar fi această lume dacă Isus ar fi prezent în fiecare gând, în fiecare faptă a noastră, în orice aspect al vieţii de zi cu zi. Să ai un sfârşit de an binecuvântat de El!

  Bonnie R. Parker

  Cadoul-surpriză pentru mama mea - 2020. Haideţi să ne asigurăm că Isus Hristos, cel mai mare dar al lui Dumnezeu, nu lipseşte din viaţa mea sau a ta. Gândeşte-te cât de diferită ar fi această lume dacă Isus ar fi prezent în fiecare gând, în fiecare faptă a noastră, în orice aspect al vieţii de zi cu zi.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Fascinația neobișnuitului

  Isus în iesle – rumen în obraji și neajutorat – ne-a arătat cât de vulnerabil S-a făcut, din dragoste pentru noi. Nu a dus El pe pământ o viață dintre cele mai neobișnuite? Și acest fel neobișnuit de a fi nu a fost pentru El și pentru noi o binecuvântare?

  Maratonul spiritual

  Bucuria mesei din ceruri va fi cea mai frumoasă masă de nuntă – nunta Mielului: Antrenorul nostru, Susținătorul și Salvatorul nostru. Din mâna Sa și prin harul Său noi vom primi coroanele victoriei. Lauda fie a lui Dumnezeu!

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Publicate astăzi

  Trifoi cu patru foi

  Știind că nimic nu vine la întâmplare sau fără să aibă o sursă anume, fii cu o măsură de înțelepciune și de conștiență: mulțumește lui Dumnezeu pentru orice lucru bun primit, chiar dacă nu îți explici cum s-a întâmplat. Nu cădea în extrema cealaltă, a ghinionului. Așa cum norocul este un termen pentru ceva iluzoriu, la fel este și termenul de ghinion. Dar și în cazul unor sentimente negative și al senzației că primești numai lucruri rele, poți face ceva: roagă-te! Dumnezeu îl poate opri pe cel rău să te atingă cu darurile lui otrăvite. Dacă există un „noroc”, acela este Dumnezeul nostru.

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Umilinţa, smerenia, modestia

  Dacă ne supunem inima lui Dumnezeu în fiecare zi, nu avem nevoie să ne supunem oamenilor care folosesc arestarea, amenințarea sau intimidarea, chiar dacă le folosesc în numele Domnului.

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  A hatalommal kísért igehirdetés

  „Azokban a napokban pedig eljött Keresztelő János, aki prédikált Júdea pusztájában. És ezt mondta: Térjetek...