Articolul precedentAz ima csodája
  Articolul următorPregătiri pentru camera copilului

  Cadoul-surpriză pentru mama mea

  Dar, când s-a arătat bunătatea lui Dumnezeu, Mântuitorul nostru, şi dragostea Lui de oameni, El ne-a mântuit, nu pentru faptele făcute de noi în neprihănire, ci pentru îndurarea Lui (…) pentru ca cei ce au crezut în Dumnezeu să caute să fie cei dintâi în fapte bune. – Tit 3:4,5,8

  Şi Cuvântul S-a făcut trup şi a locuit printre noi plin de har şi de adevăr. Şi noi am privit slava Lui, o slavă întocmai ca slava Singurului născut din Tatăl. – Ioan 1:14

  Într-o ocazie, în timpul sărbătorilor de iarnă, sub bradul din casa noastră era o cutie mică pentru mine, cadou din partea băiatului nostru celui mare, Jay. Îmi plac surprizele şi de-abia aşteptam dimineaţa să deschid cadoul de la el! Jay făcea adesea cele mai surprinzătoare cadouri – uneori, amuzante; alteori, ciudate şi câteodată, foarte drăguţe. De-abia aşteptam să văd ce cadou îmi făcea anul acesta.

  În ziua de Crăciun, am rupt hârtia de împachetat, am deschis cutia, apoi am început să scot din cutie micile obiecte puse acolo: o văcuţă, câţiva puişori, câţiva păstori şi apoi pe Maria şi Iosif. Era scena naşterii lui Isus! Am fost foarte entuziasmată deoarece ştiam exact unde urma să le pun – pe un raft special din bucătărie. Piesele mai mici aveau să îmi amintească de fiecare dată când le vedeam de adevărata semnificaţie a Crăciunului. Maria, Iosif, păstorii, magii, animalele din staul, dar, stai o clipă, ceva lipsea! M-am uitat din nou în cutie, dar acolo nu era niciun staul şi niciun prunc Isus! Atunci, Jay mi-a spus: „Mama, ai dreptate, copilul Isus lipseşte. Tocmai de aceea am cumpărat acest set, preţul era redus.”

  Am pus această scenă neobişnuită a Naşterii pe un raft special din bucătărie, dar fără pruncul Isus. Când simt presiunea de a participa la toate petrecerile, la toate sărbătorile, să gust toate preparatele şi dulciurile de sărbători, să caut cadoul perfect pentru fiecare persoană de pe lista mea, să împachetez cadouri şi să mă asigur că nu uit pe nimeni, mă uit la raftul din bucătărie de unde lipseşte pruncul Isus. Atunci îmi amintesc că adesea pierd din vedere esenţa Crăciunului – Isus.

  În acest an haideţi să ne asigurăm că Isus Hristos, cel mai mare dar al lui Dumnezeu, nu lipseşte din viaţa mea sau a ta. Gândeşte-te cât de diferită ar fi această lume dacă Isus ar fi prezent în fiecare gând, în fiecare faptă a noastră, în orice aspect al vieţii de zi cu zi. Să ai un sfârşit de an binecuvântat de El!

  Bonnie R. Parker

  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Miere din stâncă

  Mă rog astăzi ca fiecare dintre noi să învețe să asculte mai mult de Dumnezeu și să se supună voinței Sale, lăsându-L să ne dea „miere din stâncă”.

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Publicate astăzi

  Femeia bolnavă de 12 ani

  E posibil să suferi de mai multă vreme de ceva ce te macină (în corpul sau în sufletul tău). Probabil că ai trecut deja prin episoade de îngrijorare, descurajare sau chiar depresie. Necredința se poate instala ușor când suntem dezamăgiți. Istoria acestei femei care suferea de doisprezece ani a fost scrisă tocmai pentru tine și cei ce trec prin astfel de stări. Este mesajul clar că, atunci când te vei întâlni cu Mântuitorul în rugăciune, El te va asculta, va găsi cea mai bună soluție și te va elibera.

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Sărutul cuvintelor

  Doamne, fă Tu ca din gura noastră să iasă doar săruturi care să aline durerea celor din jur! PROVOCARE: Gândește-te la un lucru frumos pe care ai vrut să-l spui cuiva de mult timp, dar ai tot amânat! Ce-ar fi să i-l spui chiar astăzi?

  „A föld és a rajta lévő dolgok is megégnek”

  „Mert ímé, eljön a nap, lángoló, mint a sütőkemence, és olyanná lesz minden kevély és...