O altfel de zi a recunoștinței

Nu încetez să aduc mulţumiri pentru voi, când vă pomenesc în rugăciunile mele. – Efeseni 1:16

Este Boxing Day, o sărbătoare seculară celebrată în a doua zi de Crăciun, iar Melissa, cu obrajii îmbujoraţi de la căldura şemineului, mă roagă să-i povestesc cum se serba această zi în Canada în timpul copilăriei mele.

– Ziua Sfântului Ştefan, cum mai este numită această zi, a început să fie sărbătorită în Anglia, în Evul Mediu, şi a fost acceptată în tot Imperiul Britanic. Negustori, slujitori şi săraci aşteptau să primească o cutie de Crăciun. Când eram copil, alegeam ceva ce să dăruiesc, împreună cu o pâine făcută de tata sau prăjiturele făcute de mama.

– Ce te-a făcut să sărbătoreşti Boxing Day înainte de Crăciun în acest an? Poate pentru că aşa este mai bine pentru destinatari? a întrebat Melissa, accentuând cuvântul destinatari.

– Îmi place această tradiţie, dar a primi un cadou înainte de Crăciun ar putea fi mult mai bine pentru destinatari, aşa cum ai spus.

Melissa m-a aprobat.

– De la o vreme sunt mai conştientă de faptul că lucrurile sunt doar lucruri. Ce valorează în mod special sunt legăturile pe care le am cu ceilalţi. Pe patul de moarte nu cred că mă voi gândi la lucrurile pe care le-am avut, ci la cei pe care i-am iubit de-a lungul vieţii.

– Dar trebuie să sărbătorim ceva de Boxing Day, a spus Melissa. Poate recunoştinţa?

– Foarte bună ideea ta, am răspuns eu. Să trimitem o felicitare sau un e-mail celor cărora le suntem recunoscători.

Într-o secundă s-a ridicat în picioare şi a plecat, întorcându-se cu iPadul ei.

– Voi face două liste, pentru că vor fi diferite. Cine este primul pe lista ta? Eu? m-a întrebat râzând.

– Primul pe lista mea este Cel sărbătorit în această perioadă, i-am răspuns eu serioasă. Tu poţi fi a doua.

– La fel şi la mine, a spus ea la fel de serioasă. Tu eşti următoarea pe lista mea. Cred că fiecare ar trebui să îşi aleagă o zi a recunoştinţei. Putem începe o nouă tradiţie?

Imediat Melissa a început să întocmească lista.

Alege şi tu o zi a recunoştinţei. Spune-le celor pe care îi iubeşti şi îi preţuieşti şi cât de recunoscătoare eşti pentru că sunt în viaţa ta. Nu uita să începi cu Cel căruia Îi datorăm fiecare sărbătoare.

Arlene R. Taylor

Carolyn Rathbun Sutton
Carolyn Rathbun Sutton
Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor