Articolul precedentA keserű pohár
  Articolul următorRugă pentru copii

  O altfel de zi a recunoștinței

  Nu încetez să aduc mulţumiri pentru voi, când vă pomenesc în rugăciunile mele. – Efeseni 1:16

  Este Boxing Day, o sărbătoare seculară celebrată în a doua zi de Crăciun, iar Melissa, cu obrajii îmbujoraţi de la căldura şemineului, mă roagă să-i povestesc cum se serba această zi în Canada în timpul copilăriei mele.

  – Ziua Sfântului Ştefan, cum mai este numită această zi, a început să fie sărbătorită în Anglia, în Evul Mediu, şi a fost acceptată în tot Imperiul Britanic. Negustori, slujitori şi săraci aşteptau să primească o cutie de Crăciun. Când eram copil, alegeam ceva ce să dăruiesc, împreună cu o pâine făcută de tata sau prăjiturele făcute de mama.

  – Ce te-a făcut să sărbătoreşti Boxing Day înainte de Crăciun în acest an? Poate pentru că aşa este mai bine pentru destinatari? a întrebat Melissa, accentuând cuvântul destinatari.

  – Îmi place această tradiţie, dar a primi un cadou înainte de Crăciun ar putea fi mult mai bine pentru destinatari, aşa cum ai spus.

  Melissa m-a aprobat.

  – De la o vreme sunt mai conştientă de faptul că lucrurile sunt doar lucruri. Ce valorează în mod special sunt legăturile pe care le am cu ceilalţi. Pe patul de moarte nu cred că mă voi gândi la lucrurile pe care le-am avut, ci la cei pe care i-am iubit de-a lungul vieţii.

  – Dar trebuie să sărbătorim ceva de Boxing Day, a spus Melissa. Poate recunoştinţa?

  – Foarte bună ideea ta, am răspuns eu. Să trimitem o felicitare sau un e-mail celor cărora le suntem recunoscători.

  Într-o secundă s-a ridicat în picioare şi a plecat, întorcându-se cu iPadul ei.

  – Voi face două liste, pentru că vor fi diferite. Cine este primul pe lista ta? Eu? m-a întrebat râzând.

  – Primul pe lista mea este Cel sărbătorit în această perioadă, i-am răspuns eu serioasă. Tu poţi fi a doua.

  – La fel şi la mine, a spus ea la fel de serioasă. Tu eşti următoarea pe lista mea. Cred că fiecare ar trebui să îşi aleagă o zi a recunoştinţei. Putem începe o nouă tradiţie?

  Imediat Melissa a început să întocmească lista.

  Alege şi tu o zi a recunoştinţei. Spune-le celor pe care îi iubeşti şi îi preţuieşti şi cât de recunoscătoare eşti pentru că sunt în viaţa ta. Nu uita să începi cu Cel căruia Îi datorăm fiecare sărbătoare.

  Arlene R. Taylor

  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rebeca

  Dacă Isus ar fi fost pe plajă în ziua aceea – sau este în casa ta astăzi sau a fost în biroul tău ieri – cred că i-ar spune fiecărei „fete” dinăuntrul tău: „Mângâiați-vă una pe alta, fiica mea. Întăriți-vă, în loc să vă doborâți! Vocea ta frumoasă poate să aducă bucurie, nu întristare.”

  O fericire mai mare

  Tatăl nostru din ceruri nu a așteptat nimic în schimb atunci când L-a dat pe Fiul Său pentru noi. Singurul lucru pe care îl cere este să alegem să Îl iubim și să Îl ascultăm. El este atât de bun, încât ne-a dat dreptul să alegem dacă vrem să Îi slujim sau nu.

  În siguranță în mâna Sa – partea 2

  Cuvintele de demult ale mamei chiar ni se aplică tuturor: „Ai fost salvată cu un scop; Dumnezeu are un plan pentru tine.” În ziua aceea mi-am amintit din nou că El veghează cu credincioșie asupra noastră.

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...