Articolul precedentA keserű pohár
  Articolul următorRugă pentru copii

  O altfel de zi a recunoștinței

  Nu încetez să aduc mulţumiri pentru voi, când vă pomenesc în rugăciunile mele. – Efeseni 1:16

  Este Boxing Day, o sărbătoare seculară celebrată în a doua zi de Crăciun, iar Melissa, cu obrajii îmbujoraţi de la căldura şemineului, mă roagă să-i povestesc cum se serba această zi în Canada în timpul copilăriei mele.

  – Ziua Sfântului Ştefan, cum mai este numită această zi, a început să fie sărbătorită în Anglia, în Evul Mediu, şi a fost acceptată în tot Imperiul Britanic. Negustori, slujitori şi săraci aşteptau să primească o cutie de Crăciun. Când eram copil, alegeam ceva ce să dăruiesc, împreună cu o pâine făcută de tata sau prăjiturele făcute de mama.

  – Ce te-a făcut să sărbătoreşti Boxing Day înainte de Crăciun în acest an? Poate pentru că aşa este mai bine pentru destinatari? a întrebat Melissa, accentuând cuvântul destinatari.

  – Îmi place această tradiţie, dar a primi un cadou înainte de Crăciun ar putea fi mult mai bine pentru destinatari, aşa cum ai spus.

  Melissa m-a aprobat.

  – De la o vreme sunt mai conştientă de faptul că lucrurile sunt doar lucruri. Ce valorează în mod special sunt legăturile pe care le am cu ceilalţi. Pe patul de moarte nu cred că mă voi gândi la lucrurile pe care le-am avut, ci la cei pe care i-am iubit de-a lungul vieţii.

  – Dar trebuie să sărbătorim ceva de Boxing Day, a spus Melissa. Poate recunoştinţa?

  – Foarte bună ideea ta, am răspuns eu. Să trimitem o felicitare sau un e-mail celor cărora le suntem recunoscători.

  Într-o secundă s-a ridicat în picioare şi a plecat, întorcându-se cu iPadul ei.

  – Voi face două liste, pentru că vor fi diferite. Cine este primul pe lista ta? Eu? m-a întrebat râzând.

  – Primul pe lista mea este Cel sărbătorit în această perioadă, i-am răspuns eu serioasă. Tu poţi fi a doua.

  – La fel şi la mine, a spus ea la fel de serioasă. Tu eşti următoarea pe lista mea. Cred că fiecare ar trebui să îşi aleagă o zi a recunoştinţei. Putem începe o nouă tradiţie?

  Imediat Melissa a început să întocmească lista.

  Alege şi tu o zi a recunoştinţei. Spune-le celor pe care îi iubeşti şi îi preţuieşti şi cât de recunoscătoare eşti pentru că sunt în viaţa ta. Nu uita să începi cu Cel căruia Îi datorăm fiecare sărbătoare.

  Arlene R. Taylor

  O altfel de zi a recunoștinței - 2020. Alege şi tu o zi a recunoştinţei. Spune-le celor pe care îi iubeşti şi îi preţuieşti şi cât de recunoscătoare eşti pentru că sunt în viaţa ta. Nu uita să începi cu Cel căruia Îi datorăm fiecare sărbătoare.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Publicate astăzi

  Patru stele ale generalului

  Erau câteva lucruri pe care ucenicii le-au pierdut din vedere. Din moment ce El, Învățătorul, Își punea viața în mâinile Tatălui ceresc dimineața când Se ruga, încă înaintea apariției zorilor, avea totală încredere în ocrotirea divină. Iar al doilea lucru era acela că, dacă ajungea într-o situație complicată, El știa că poate să ceară ajutor chiar și împotriva furiei naturii. Când te încredințezi lui Dumnezeu, El poate să te scape.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Őrizzük meg az isteni világosságot!

  „Kérlek azért titeket, atyámfiai, az Istennek irgalmasságára, hogy szánjátok oda a ti testeiteket élő, szent...