Articolul precedentEgy napra valót
  Articolul următorLa fel ca bureţii

  Mici fapte de milă

  Nu vă îngrijoraţi de nimic, ci, în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţumiri. Şi pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile şi gândurile în Hristos Isus. – Filipeni 4:6,7

  Pentru a le explica despre credinţa simplă unor tineri care sunt în grija mea, le-am relatat propria experienţă pe care am avut-o la vârsta de cinci ani, când am învăţat că Dumnezeu răspunde chiar şi celor mai neînsemnate cereri, ca, de exemplu, să îmi găsesc păpuşa pe care o pierdusem.

  Studiam modul în care soarele îmi inunda dormitorul dimineaţa şi am hotărât că aşa era şi atunci când Dumnezeu intra în casa noastră. Aşa că, urmând raza de lumină care a intrat în colţul camerei mele, m-am dus după uşă şi am stăruit ca Prietenul copilaşilor să mă ajute să îmi găsesc păpuşa pierdută pe care o căutasem în zadar toată ziua. De îndată ce am terminat rugăciunea şi mi-am deschis ochii, am zărit păpuşa care era chiar în spatele meu, după uşă!

  Au trecut peste cincizeci de ani de atunci: îmi amintesc că, printre alte răspunsuri la rugăciuni, am avut o experienţă de neuitat la ora 1:25 dimineaţa, pe 27 decembrie 2016.

  Am două fete, amândouă cu probleme de sănătate, dar cea mai mică, deşi încă nu are treizeci de ani, se confruntă cu cele mai multe provocări. Ea a suferit un infarct în urmă cu aproape doi ani.

  Eu şi soţul meu le-am dus pe fiicele noastre într-o croazieră la sfârşit de an şi fiica cea mică a făcut sute de fotografii cu telefonul. Constant auzeam de problemele pe care le avea cu telefoanele pe care şi le cumpărase de-a lungul anilor. Cea mai mare temere a ei s-a adeverit în acea croazieră, când telefonul ei nu se mai încărca, în ciuda tuturor eforturilor. Avea să îşi piardă toate pozele. M-a rugat să „mă ocup de problemă” înainte de a merge la culcare. De îndată mi-am dat seama de provocarea cu care ne confruntam. Am adus această problemă înaintea lui Dumnezeu, rugându-L să îi încarce telefonul. O rugăciune atât de nesemnificativă, dar atât de importantă pentru mine şi pentru fiica mea. El a spus: „Da”. Dimineaţa, la 7:45, când am verificat, telefonul era încărcat. În momentul în care scriu, fiica mea îşi descarcă pozele de pe telefon. Cu adevărat, nicio cerere nu este prea ciudată sau prea grea pentru Tatăl nostru iubitor!

  Se apropie noul an, ştiu că le voi aduce pe fetele mele înaintea lui Dumnezeu cu încrederea că El va continua să îşi reverse harul Său asupra lor.

  Avery J. Thompson

  Mici fapte de milă - 2020. Se apropie noul an, ştiu că le voi aduce pe fetele mele înaintea lui Dumnezeu cu încrederea că El va continua să îşi reverse harul Său asupra lor.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...