Articolul precedentEgy napra valót
  Articolul următorLa fel ca bureţii

  Mici fapte de milă

  Nu vă îngrijoraţi de nimic, ci, în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţumiri. Şi pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile şi gândurile în Hristos Isus. – Filipeni 4:6,7

  Pentru a le explica despre credinţa simplă unor tineri care sunt în grija mea, le-am relatat propria experienţă pe care am avut-o la vârsta de cinci ani, când am învăţat că Dumnezeu răspunde chiar şi celor mai neînsemnate cereri, ca, de exemplu, să îmi găsesc păpuşa pe care o pierdusem.

  Studiam modul în care soarele îmi inunda dormitorul dimineaţa şi am hotărât că aşa era şi atunci când Dumnezeu intra în casa noastră. Aşa că, urmând raza de lumină care a intrat în colţul camerei mele, m-am dus după uşă şi am stăruit ca Prietenul copilaşilor să mă ajute să îmi găsesc păpuşa pierdută pe care o căutasem în zadar toată ziua. De îndată ce am terminat rugăciunea şi mi-am deschis ochii, am zărit păpuşa care era chiar în spatele meu, după uşă!

  Au trecut peste cincizeci de ani de atunci: îmi amintesc că, printre alte răspunsuri la rugăciuni, am avut o experienţă de neuitat la ora 1:25 dimineaţa, pe 27 decembrie 2016.

  Am două fete, amândouă cu probleme de sănătate, dar cea mai mică, deşi încă nu are treizeci de ani, se confruntă cu cele mai multe provocări. Ea a suferit un infarct în urmă cu aproape doi ani.

  Eu şi soţul meu le-am dus pe fiicele noastre într-o croazieră la sfârşit de an şi fiica cea mică a făcut sute de fotografii cu telefonul. Constant auzeam de problemele pe care le avea cu telefoanele pe care şi le cumpărase de-a lungul anilor. Cea mai mare temere a ei s-a adeverit în acea croazieră, când telefonul ei nu se mai încărca, în ciuda tuturor eforturilor. Avea să îşi piardă toate pozele. M-a rugat să „mă ocup de problemă” înainte de a merge la culcare. De îndată mi-am dat seama de provocarea cu care ne confruntam. Am adus această problemă înaintea lui Dumnezeu, rugându-L să îi încarce telefonul. O rugăciune atât de nesemnificativă, dar atât de importantă pentru mine şi pentru fiica mea. El a spus: „Da”. Dimineaţa, la 7:45, când am verificat, telefonul era încărcat. În momentul în care scriu, fiica mea îşi descarcă pozele de pe telefon. Cu adevărat, nicio cerere nu este prea ciudată sau prea grea pentru Tatăl nostru iubitor!

  Se apropie noul an, ştiu că le voi aduce pe fetele mele înaintea lui Dumnezeu cu încrederea că El va continua să îşi reverse harul Său asupra lor.

  Avery J. Thompson

  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ingredientul principal

  Isus este ingredientul de care avem nevoie pentru a ține laolaltă toate celelalte ingrediente. Noi ar trebui să ne concentrăm să obținem mai întâi ingredientul principal; apoi, toate celelalte lucruri vor intra la locul lor.

  Prețuiește-o pe Rut a ta

  Îți mulțumesc pentru Rut. Te rog, ajută-mă să prețuiesc aceste persoane astăzi, pentru că sunt darul Tău pentru noi. Amin!

  Mi-a schimbat viața

  Am încredere și mă rog ca toți să putem spune același lucru după ce am experimentat harul salvator al lui Dumnezeu – că viața noastră nu a rămas aceeași, că ne adaptăm la noua viață în Hristos, că lucrurile pe care obișnuiam să le facem nu ne mai atrag și că întâlnirea cu Isus ne-a schimbat viața.

  Îngeri sub acoperire

  Cu siguranță Dumnezeu ne aude și răspunde rugăciunilor, dar ne folosește și pe noi, agenții umani, pentru a împlini marea lucrare a oștilor cerești.

  Publicate astăzi

  Când ești în al nouălea cer

  Chiar dacă îți este greu să crezi că dincolo de suferința, sărăcia și nedreptatea din jur există o altă realitate cu totul diferită și în care nu mai stăpânește nici Diavolul, nici uneltele lui, recitește relatările lui Pavel, ale lui Ioan, în Apocalipsa, și lasă-te purtat cu imaginația spre ceva ce reprezintă idealul tău de frumusețe și de bine. Imaginează-ți că abia de la acel nivel începe cu adevărat cerul și lumea pregătită de Dumnezeu celor salvați.

  Ingredientul principal

  Isus este ingredientul de care avem nevoie pentru a ține laolaltă toate celelalte ingrediente. Noi ar trebui să ne concentrăm să obținem mai întâi ingredientul principal; apoi, toate celelalte lucruri vor intra la locul lor.

  Cine sunt eu?

  Într-o bună zi, ceva ce ai va dispărea sau nu va mai fi valabil în dreptul tău, în timp ce un anume lucru ce face parte din identitatea ta va rămâne lipit de tine până la final.

  Importanța autorității

  Să ne rugăm să fim mereu conștienți că suntem doar ispravnici, nu proprietari! PROVOCARE: Încearcă să-ți vezi familia ca pe un cadou, nu ca pe o posesiune!

  Az Úr megóvja gyermekeit

  „Segítségül hív engem, ezért meghallgatom őt, vele vagyok háborúságában: megmentem és megdicsőítem őt.” (Zsolt 91,15)„Isten...