Articolul precedentEgy feltétel
  Articolul următorEu as fi ca Isus

  Presupunere, credință și încredere la spălătorie

  Şi credinţa este o încredere neclintită în lucrurile nădăjduite, o puternică încredinţare despre lucrurile care nu se văd. – Evrei 11:1

  Maşina mea de spălat, de care depindeam atât de mult, s-a stricat chiar în ziua în care puneam de obicei rufele la spălat. Fiul nostru, Jamie, şi familia lui plecau din Tennessee pentru a fi alături de noi, în Texas, într-o scurtă vizită. Ne aşteptam să ajungă luni seara. Ştiam că spălătoria era închisă de sărbători, aşa că trebuia să duc rufele la spălat în ziua următoare. Eram acasă şi am presupus că persoana care a folosit ultima sticla cu detergent a închis-o bine. Ultima persoană (eu) nu înşurubase bine capacul sticlei sau nu s-a asigurat că era închis bine înainte de a pleca de acasă.

  După ce am ajuns la spălătorie, Stan, soţul meu, a luat coşul cu rufe murdare şi detergentul şi s-a îndreptat spre uşă. În timp ce deschideam uşa maşinii de spălat am observat că detergentul curgea pe pantalonii lui Stan. Nu a fost deloc fericit cu acest incident! Ajuns înăuntru, a pus coşul jos, pe podea, în faţa maşinii de spălat, şi apoi s-a întors acasă să îşi schimbe hainele. Apoi am presupus că primul rând de maşini de spălat erau maşini cu o capacitate mai mică şi am pus două ture de haine la spălat. Când am deschis capacul detergentului şi al balsamului, am presupus că am citit instrucţiunile corect; am adăugat lichidul în recipientele greşite şi am dat drumul la maşină. Ceva nu părea în regulă. Am întrebat-o pe doamna din spatele meu dacă citisem corect instrucţiunile. Ea a spus: „Nu”, şi apoi mi-a explicat că eu foloseam una dintre maşinile de spălat cu o capacitate mare. Mi-am dat seama că trebuia să pun din nou la spălat hainele lui Stan în maşina de spălat cu o capacitate mai mică. Gata cu presupunerile.

  Acum aleg să îmi exercit credinţa în ajutorul primit de la persoanele responsabile. Apoi, prin credinţă – nu prin încumetare -, am reuşit să mă încred în instrucţiunile pe care responsabilul de acolo mi le-a dat şi am ştiut că instrucţiunile erau corecte. Acasă, mecanicul ne-a asigurat că maşina de spălat nu mai putea fi reparată. Din cauza programului scurt de sărbători pentru livrarea şi instalarea unei noi maşini de spălat, am ştiut că va trebuit să vizitez de mai multe ori spălătoria. Următoarea mea excursie la spălătorie a decurs fără incidente – pe baza lecţiilor de încredere pe care le-am învăţat cu o săptămână înainte.

  Tată, Îţi mulţumesc că Tu eşti credincios şi drept şi că îmi pot pune încrederea în Tine!

  Anna Ivie Swingle

  Presupunere, credință și încredere la spălătorie - 2020. Tată, Îţi mulţumesc că Tu eşti credincios şi drept şi că îmi pot pune încrederea în Tine!
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...