Articolul precedentAz újjászületés csodája
  Articolul următorDragostea lui Dumnezeu

  Experiențe de neuitat

  Mulţumiţi lui Dumnezeu pentru toate lucrurile; căci aceasta este voia lui Dumnezeu, în Hristos Isus, cu privire la voi. – 1 Tesaloniceni 5:18

  În 2005 eram pedagogă la un internat pentru fete în Hortolandia, Sao Paulo, Brazilia, unde lucram să câştig bani pentru taxa şcolară. În acel an am terminat liceul. Pentru mine era o experienţă nouă să supraveghez treizeci de fete. Ele aveau nevoie de grijă şi afecţiune. Anul următor am fost transferată să lucrez într-un alt internat, în Engenheiro Coelho, unde studiam la o universitate creştină în domeniul educaţiei. În acel loc, aveam treizeci de fete (dintre care multe orfane) şi eram patru pedagogi şi o directoare, căreia îi spuneam Mătuşa. Dormeam într-o cameră cu fetiţe de trei, patru şi cinci ani. Una dintre amintirile mele preferate din acea perioadă a vieţii a fost când o fetiţă a adormit, îmbrăţişându-mă. După ce adormeau cu toate, eu începeam să studiez, deşi pentru mine a fost o provocare să echilibrez studiul şi munca.

  Am fost foarte tristă câTid am văzut că nu avea cine să vină după unele dintre fete să le ia în vacanţă. Dar ele erau foarte iubite de mine şi de Mătuşa. În anii în care am lucrat acolo mi-am dat seama de cât de multă grijă, atenţie şi dragoste necondiţionate aveau nevoie aceste fete. Am învăţat foarte multe în această perioadă. A fost o ocazie unică, pentru mine şi pentru celelalte fete care au lucrat acolo, să primim o educaţie bună, iubire şi grijă fizică şi spirituală. Erau fete curajoase, care au profitat de ocaziile oferite. Când au plecat din acel loc au putut deveni femei de succes şi o binecuvântare pentru biserică şi societate.

  Una din fetiţe mi-a oferit ca apreciere un dar – o carte de bucate. Ea a câştigat cartea la şcoala ei în cadrul programului de Ziua Mamei. Pe prima pagină, ea mi-a scris următoarele cuvinte pline de tandreţe: „Mătuşă Debora, îmi place te tine. Mătuşă, îţi dau acest dar din toată inima mea. Te rog, ai grijă de mine. De la Nazare.” Până în prezent păstrez această carte pentru a-mi aminti de ea. Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru ocazia de a locui împreună cu aceste fete speciale.

  Astăzi, Dumnezeu ne dă putere să facem tot ce El ne cere cu un spirit de recunoştinţă şi iubire. Dacă o vom face, cu siguranţă vom primi multe binecuvântări din partea Domnului care vor rezulta în mai multă cunoştinţă şi experienţe mai profunde în umblarea noastră cu Isus.

  Debora de Souza

  Experiențe de neuitat - 2020. Astăzi, Dumnezeu ne dă putere să facem tot ce El ne cere cu un spirit de recunoştinţă şi iubire. Dacă o vom face, cu siguranţă vom primi multe binecuvântări din partea Domnului care vor rezulta în mai multă cunoştinţă şi experienţe mai profunde în umblarea noastră cu Isus.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...