Experiențe de neuitat

Mulţumiţi lui Dumnezeu pentru toate lucrurile; căci aceasta este voia lui Dumnezeu, în Hristos Isus, cu privire la voi. – 1 Tesaloniceni 5:18

În 2005 eram pedagogă la un internat pentru fete în Hortolandia, Sao Paulo, Brazilia, unde lucram să câştig bani pentru taxa şcolară. În acel an am terminat liceul. Pentru mine era o experienţă nouă să supraveghez treizeci de fete. Ele aveau nevoie de grijă şi afecţiune. Anul următor am fost transferată să lucrez într-un alt internat, în Engenheiro Coelho, unde studiam la o universitate creştină în domeniul educaţiei. În acel loc, aveam treizeci de fete (dintre care multe orfane) şi eram patru pedagogi şi o directoare, căreia îi spuneam Mătuşa. Dormeam într-o cameră cu fetiţe de trei, patru şi cinci ani. Una dintre amintirile mele preferate din acea perioadă a vieţii a fost când o fetiţă a adormit, îmbrăţişându-mă. După ce adormeau cu toate, eu începeam să studiez, deşi pentru mine a fost o provocare să echilibrez studiul şi munca.

Am fost foarte tristă câTid am văzut că nu avea cine să vină după unele dintre fete să le ia în vacanţă. Dar ele erau foarte iubite de mine şi de Mătuşa. În anii în care am lucrat acolo mi-am dat seama de cât de multă grijă, atenţie şi dragoste necondiţionate aveau nevoie aceste fete. Am învăţat foarte multe în această perioadă. A fost o ocazie unică, pentru mine şi pentru celelalte fete care au lucrat acolo, să primim o educaţie bună, iubire şi grijă fizică şi spirituală. Erau fete curajoase, care au profitat de ocaziile oferite. Când au plecat din acel loc au putut deveni femei de succes şi o binecuvântare pentru biserică şi societate.

Una din fetiţe mi-a oferit ca apreciere un dar – o carte de bucate. Ea a câştigat cartea la şcoala ei în cadrul programului de Ziua Mamei. Pe prima pagină, ea mi-a scris următoarele cuvinte pline de tandreţe: „Mătuşă Debora, îmi place te tine. Mătuşă, îţi dau acest dar din toată inima mea. Te rog, ai grijă de mine. De la Nazare.” Până în prezent păstrez această carte pentru a-mi aminti de ea. Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru ocazia de a locui împreună cu aceste fete speciale.

Astăzi, Dumnezeu ne dă putere să facem tot ce El ne cere cu un spirit de recunoştinţă şi iubire. Dacă o vom face, cu siguranţă vom primi multe binecuvântări din partea Domnului care vor rezulta în mai multă cunoştinţă şi experienţe mai profunde în umblarea noastră cu Isus.

Debora de Souza

Carolyn Rathbun Sutton
Carolyn Rathbun Sutton
Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor