Articolul precedentCreați ca Dumnezeu
  Articolul următorPrima dragoste

  Locul meu de adăpost

  Tu eşti adăpostul şi scutul meu; eu nădăjduiesc în făgăduinţa Ta. (Psalmii 119:114)

  Grădina, umezită de zăpada lui ianuarie, părea că șoptește: „Îți amintești de
  mine?” și „Cine ești?”

  Într-adevăr, strânsoarea de gheață a iernii mă ținuse mult timp departe de ea. Iarna se întinsese în lung și-n lat peste tot cuprinsul, însă grădina rămăsese o atracție. Mă chema la ea. Pe când umblam azi dimineață pe covorul ei de lut, deși aveam mâinile și fața amorțite de aerul rece, eram atrasă în mod irezistibil de chemarea ei.

  Pradă acestor trăiri interioare, doream acum să mă apuc de lucru. Doream să semăn, dacă era posibil, o mie de semințe și aș fi vrut să aranjez tufele de crin de toamnă, dar o rafală de vânt care a împrăștiat deodată frunzele neliniștite din jurul picioarelor mele mi-a amintit că era doar ianuarie.

  Am observat din ochi grădina tăcută: despuiată și necizelată, cu infernalele ei umbre palide ce-i zugrăvesc chipul în culorile melancolice ale unui cimitir, ceea ce mi-a amintit de soarta implacabilă a muritorilor.

  Fiecare frunză căzută și fiecare creangă golașă; fiecare buturugă, rămășită organică și frântură care stratifică solul grădinii, toate erau simboluri ale efemerității și ale amărăciunii. Toate strigau: „Te vei întoarce în pământ, căci din el ai fost luat; căci ţărână eşti şi în ţărână te vei întoarce” (Geneza 3:19).

  Simțământul neputinței era copleșitor. Atunci, deodată, am văzut cu coada ochiului cum mijea lumina plăpândă, suavă, a felinarului pus pe geamul bucătăriei. Lumina lui venea în raze firave, aurii-arămii, care domoleau obscuritatea gândurilor mele. O aură vie și dulce îmi inunda sufletul, insuflându-i optimism și credință.

  Această imagine caldă și familiară a grădinii mele îmi amintește de făgăduințele lui Dumnezeu. El este Lumina în care viața umanității își are obârșia. El este Locul nostru sigur de adăpost în furtunile vieții.

  Gândurile mi s-au liniștit. Inima mea s-a simțit în siguranță.

  „Şi, după cum toţi mor în Adam, tot aşa, toţi vor învia în Hristos” (1 Corinteni 15:22).


  Olga Valdivia

  Locul meu de adăpost - Devoțional femei. Această imagine caldă și familiară a grădinii mele îmi amintește de făgăduințele lui Dumnezeu. El este Lumina în care viața umanității își are obârșia. El este Locul nostru sigur de adăpost în furtunile vieții. Gândurile mi s-au liniștit. Inima mea s-a simțit în siguranță.
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...