Articolul precedentCreați ca Dumnezeu
  Articolul următorPrima dragoste

  Locul meu de adăpost

  Tu eşti adăpostul şi scutul meu; eu nădăjduiesc în făgăduinţa Ta. (Psalmii 119:114)

  Grădina, umezită de zăpada lui ianuarie, părea că șoptește: „Îți amintești de
  mine?” și „Cine ești?”

  Într-adevăr, strânsoarea de gheață a iernii mă ținuse mult timp departe de ea. Iarna se întinsese în lung și-n lat peste tot cuprinsul, însă grădina rămăsese o atracție. Mă chema la ea. Pe când umblam azi dimineață pe covorul ei de lut, deși aveam mâinile și fața amorțite de aerul rece, eram atrasă în mod irezistibil de chemarea ei.

  Pradă acestor trăiri interioare, doream acum să mă apuc de lucru. Doream să semăn, dacă era posibil, o mie de semințe și aș fi vrut să aranjez tufele de crin de toamnă, dar o rafală de vânt care a împrăștiat deodată frunzele neliniștite din jurul picioarelor mele mi-a amintit că era doar ianuarie.

  Am observat din ochi grădina tăcută: despuiată și necizelată, cu infernalele ei umbre palide ce-i zugrăvesc chipul în culorile melancolice ale unui cimitir, ceea ce mi-a amintit de soarta implacabilă a muritorilor.

  Fiecare frunză căzută și fiecare creangă golașă; fiecare buturugă, rămășită organică și frântură care stratifică solul grădinii, toate erau simboluri ale efemerității și ale amărăciunii. Toate strigau: „Te vei întoarce în pământ, căci din el ai fost luat; căci ţărână eşti şi în ţărână te vei întoarce” (Geneza 3:19).

  Simțământul neputinței era copleșitor. Atunci, deodată, am văzut cu coada ochiului cum mijea lumina plăpândă, suavă, a felinarului pus pe geamul bucătăriei. Lumina lui venea în raze firave, aurii-arămii, care domoleau obscuritatea gândurilor mele. O aură vie și dulce îmi inunda sufletul, insuflându-i optimism și credință.

  Această imagine caldă și familiară a grădinii mele îmi amintește de făgăduințele lui Dumnezeu. El este Lumina în care viața umanității își are obârșia. El este Locul nostru sigur de adăpost în furtunile vieții.

  Gândurile mi s-au liniștit. Inima mea s-a simțit în siguranță.

  „Şi, după cum toţi mor în Adam, tot aşa, toţi vor învia în Hristos” (1 Corinteni 15:22).


  Olga Valdivia

  Locul meu de adăpost - Devoțional femei. Această imagine caldă și familiară a grădinii mele îmi amintește de făgăduințele lui Dumnezeu. El este Lumina în care viața umanității își are obârșia. El este Locul nostru sigur de adăpost în furtunile vieții. Gândurile mi s-au liniștit. Inima mea s-a simțit în siguranță.
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...