Articolul precedentO făptură minunată
  Articolul următorBusiness class

  Mediul de afaceri

  Nu mă părăsi, Dumnezeule, chiar la bătrâneţi cărunte, ca să vestesc tăria Ta neamului de acum, şi puterea Ta neamului de oameni care va veni! (Psalmii 71:18)

  La cei optzeci de ani împliniți ai mei, ar fi trebuit să fiu o scriitoare liber profesionistă, dar obiectivul slujirii mele rămâne în domeniul afacerilor comerciale. De ce am ales să continui cu respectarea termenelor, uneori sub presiunea de a accepta astăzi un proiect care trebuia să fie gata de ieri? Respectarea termenelor este vitală; încrederea celorlalți câștigată azi îmi va asigura proiectele viitoare. Apoi, și angajații ştiu că sunt creștină, că serbez orele Sabatului și că accept doar acele proiecte care se potrivesc cu convingerile mele creștine. În același timp, mă ofer să fac tot ce este posibil pentru ca afacerea să prospere. Îmi amintesc de îndemnul privind folosirea oportunităților: „Dumnezeu dă ocaziile; succesul însă depinde de felul cum ne-am folosit de ele.” (Ellen G. White, Patriarhi și profeți, p. 223)

  Astfel, lucrând pentru alții în domeniul afacerilor, rămâne opțiunea mea chiar dacă nu mai pot să fiu „acolo” fizic din cauza infirmităților mele. Lucrez de acasă, proptită într-un fotoliu, ca să-mi ușurez durerea. Interviurile le fac prin e-mail, trimițând întrebările și răspunsurile care trebuie bifate. Telefonul nu este o opțiune, deoarece am probleme cu auzul. Atunci, cum pot avea impact asupra altora? Fiind corectă, un om de încredere și respectând termenele stabilite. Adesea, cei cu care lucrez mă întreabă despre credința mea și devenim prieteni. Pescarul de inimi, Isus, este Cel care mă conduce în această afacere.

  Cu tehnologia actuală, chiar și pentru cei apți de muncă, o bună parte a lucrărilor de serviciu este făcută de acasă. Cele mai multe persoane intervievate preferă să folosească e-mailul pentru că pot răspunde atunci când programul le permite, fără ca să mai adauge în agendă o întâlnire de afaceri. De aceea, nu mă abandonez ideii de a renunța să mai fiu de folos în slujirea nevoilor altora. Am descoperit că, dacă ratez ocazia de a merge dincolo de zidurile bisericii mele ca să-L împărtășesc pe Isus, slujindu-i pe alții prin munca mea, mă voi lipsi de cele mai speciale ocazii de mărturisire. Și voi rata cele mai frumoase prietenii. „Pot totul în Hristos…” (Filipeni 4:13).

  Făgăduința este sigură, așa că să continuăm să le slujim altora și prin scris!

  Domnul să fie binecuvântat!


  Betty Kossick

  Mediul de afaceri - Devoțional femei. Am descoperit că, dacă ratez ocazia de a merge dincolo de zidurile bisericii mele ca să-L împărtășesc pe Isus, slujindu-i pe alții prin munca mea, mă voi lipsi de cele mai speciale ocazii de mărturisire. Și voi rata cele mai frumoase prietenii.
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...