Articolul precedentO făptură minunată
  Articolul următorBusiness class

  Mediul de afaceri

  Nu mă părăsi, Dumnezeule, chiar la bătrâneţi cărunte, ca să vestesc tăria Ta neamului de acum, şi puterea Ta neamului de oameni care va veni! (Psalmii 71:18)

  La cei optzeci de ani împliniți ai mei, ar fi trebuit să fiu o scriitoare liber profesionistă, dar obiectivul slujirii mele rămâne în domeniul afacerilor comerciale. De ce am ales să continui cu respectarea termenelor, uneori sub presiunea de a accepta astăzi un proiect care trebuia să fie gata de ieri? Respectarea termenelor este vitală; încrederea celorlalți câștigată azi îmi va asigura proiectele viitoare. Apoi, și angajații ştiu că sunt creștină, că serbez orele Sabatului și că accept doar acele proiecte care se potrivesc cu convingerile mele creștine. În același timp, mă ofer să fac tot ce este posibil pentru ca afacerea să prospere. Îmi amintesc de îndemnul privind folosirea oportunităților: „Dumnezeu dă ocaziile; succesul însă depinde de felul cum ne-am folosit de ele.” (Ellen G. White, Patriarhi și profeți, p. 223)

  Astfel, lucrând pentru alții în domeniul afacerilor, rămâne opțiunea mea chiar dacă nu mai pot să fiu „acolo” fizic din cauza infirmităților mele. Lucrez de acasă, proptită într-un fotoliu, ca să-mi ușurez durerea. Interviurile le fac prin e-mail, trimițând întrebările și răspunsurile care trebuie bifate. Telefonul nu este o opțiune, deoarece am probleme cu auzul. Atunci, cum pot avea impact asupra altora? Fiind corectă, un om de încredere și respectând termenele stabilite. Adesea, cei cu care lucrez mă întreabă despre credința mea și devenim prieteni. Pescarul de inimi, Isus, este Cel care mă conduce în această afacere.

  Cu tehnologia actuală, chiar și pentru cei apți de muncă, o bună parte a lucrărilor de serviciu este făcută de acasă. Cele mai multe persoane intervievate preferă să folosească e-mailul pentru că pot răspunde atunci când programul le permite, fără ca să mai adauge în agendă o întâlnire de afaceri. De aceea, nu mă abandonez ideii de a renunța să mai fiu de folos în slujirea nevoilor altora. Am descoperit că, dacă ratez ocazia de a merge dincolo de zidurile bisericii mele ca să-L împărtășesc pe Isus, slujindu-i pe alții prin munca mea, mă voi lipsi de cele mai speciale ocazii de mărturisire. Și voi rata cele mai frumoase prietenii. „Pot totul în Hristos…” (Filipeni 4:13).

  Făgăduința este sigură, așa că să continuăm să le slujim altora și prin scris!

  Domnul să fie binecuvântat!


  Betty Kossick

  Mediul de afaceri - Devoțional femei. Am descoperit că, dacă ratez ocazia de a merge dincolo de zidurile bisericii mele ca să-L împărtășesc pe Isus, slujindu-i pe alții prin munca mea, mă voi lipsi de cele mai speciale ocazii de mărturisire. Și voi rata cele mai frumoase prietenii.
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...