Articolul precedentPredestinaţi la mântuire
  Articolul următorPrima casă

  Găsită

  După ce a găsit-o, o pune cu bucurie pe umeri. (Luca 15:5)

  – Aceasta este pisica mea, a spus tânăra.

  Am privit la Șmecheraș, care stătea comod în brațele străinei care era acum pe veranda din spatele casei mele.

  – Șmecheraș este pisoiul dumneavoastră? am întrebat stupefiată.

  Era dimineața, foarte devreme.

  – Șmecheraș? Acum tânăra era confuză. Acest pisoi se numește Cujo. Are treisprezece ani. A fost al nostru toată viața lui. S-a născut pe podeaua debaralei casei noastre. A dispărut acum trei săptămâni.

  Aha, deci a dispărut acum trei săptămâni. Începusem să înțeleg acum.

  – L-am căutat peste tot.

  Am zâmbit:

  – Mă bucur că l-ați găsit, am spus. E un drăguț. Și-a făcut apariția chiar cu… trei săptămâni în urmă.

  Tânăra părea ușurată.

  Am adăugat:

  – L-am hrănit și am instalat acest culcuș afară pentru el, am spus eu, arătând unde era.

  A zâmbit și ea.

  – Și l-am numit Șmecheraș.

  – Mulțumesc că ați avut grijă de el, a spus ea.

  Pe când priveam cum Șmecheraș, sau Cujo, pleca în mașina stăpânei lui, reflectam la marea lui escapadă/grozava lui aventură. Mai facem și noi asemenea „mișcări”: ne mai vine câteodată să evadăm și să gustăm „libertatea”, să mai probăm și o altfel de viață decât cea cu care, în mod generos, am fost binecuvântați.

  Unii dintre noi s-au furișat afară din casa Stăpânului. Chiar am fost încântați de acest lucru. Cu siguranță, nu am realizat cât de periculos poate fi, la fel ca Șmecheraș cel ignorant. Dar pericolul de „afară” nu este o glumă.

  Suntem în siguranță acolo unde aparținem: cu Cel care ne cunoaște și ne iubește. Cu Cel care ne caută ori de câte ori noi dispărem.

  La despărțire, i-am făcut cu mâna lui Șmecheraș; sper ca de-acum să rămână înăuntru, în siguranță. Cred că același lucru voi face și eu!


  Carolyn K. Karlstrom

  Găsită - Devoțional femei. Suntem în siguranță acolo unde aparținem: cu Cel care ne cunoaște și ne iubește. Cu Cel care ne caută ori de câte ori noi dispărem.
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Vizită la o închisoare

  Cântau și se rugau cu toată inima. Cred că Dumnezeu a auzit și a acceptat închinarea lor. Am admirat curajul lor și le-am îndemnat – deși m-am simțit stânjenită să le dau sfaturi acestor femei prețioase – să aibă încredere, în ciuda situației lor, că nimic nu le va separa de dragostea lui Dumnezeu.

  O mărturie

  Bunica mea va înțelege că, de-a lungul anilor, am încercat să-i încurajez pe alții să „facă binele”. Ca rezultat al mărturiei mele, am fost binecuvântată cu întoarcerea multor prieteni pentru totdeauna în familia lui Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...