Articolul precedentPredestinaţi la mântuire
  Articolul următorPrima casă

  Găsită

  După ce a găsit-o, o pune cu bucurie pe umeri. (Luca 15:5)

  – Aceasta este pisica mea, a spus tânăra.

  Am privit la Șmecheraș, care stătea comod în brațele străinei care era acum pe veranda din spatele casei mele.

  – Șmecheraș este pisoiul dumneavoastră? am întrebat stupefiată.

  Era dimineața, foarte devreme.

  – Șmecheraș? Acum tânăra era confuză. Acest pisoi se numește Cujo. Are treisprezece ani. A fost al nostru toată viața lui. S-a născut pe podeaua debaralei casei noastre. A dispărut acum trei săptămâni.

  Aha, deci a dispărut acum trei săptămâni. Începusem să înțeleg acum.

  – L-am căutat peste tot.

  Am zâmbit:

  – Mă bucur că l-ați găsit, am spus. E un drăguț. Și-a făcut apariția chiar cu… trei săptămâni în urmă.

  Tânăra părea ușurată.

  Am adăugat:

  – L-am hrănit și am instalat acest culcuș afară pentru el, am spus eu, arătând unde era.

  A zâmbit și ea.

  – Și l-am numit Șmecheraș.

  – Mulțumesc că ați avut grijă de el, a spus ea.

  Pe când priveam cum Șmecheraș, sau Cujo, pleca în mașina stăpânei lui, reflectam la marea lui escapadă/grozava lui aventură. Mai facem și noi asemenea „mișcări”: ne mai vine câteodată să evadăm și să gustăm „libertatea”, să mai probăm și o altfel de viață decât cea cu care, în mod generos, am fost binecuvântați.

  Unii dintre noi s-au furișat afară din casa Stăpânului. Chiar am fost încântați de acest lucru. Cu siguranță, nu am realizat cât de periculos poate fi, la fel ca Șmecheraș cel ignorant. Dar pericolul de „afară” nu este o glumă.

  Suntem în siguranță acolo unde aparținem: cu Cel care ne cunoaște și ne iubește. Cu Cel care ne caută ori de câte ori noi dispărem.

  La despărțire, i-am făcut cu mâna lui Șmecheraș; sper ca de-acum să rămână înăuntru, în siguranță. Cred că același lucru voi face și eu!


  Carolyn K. Karlstrom

  Găsită - Devoțional femei. Suntem în siguranță acolo unde aparținem: cu Cel care ne cunoaște și ne iubește. Cu Cel care ne caută ori de câte ori noi dispărem.
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...