Acasă

În casa Tatălui Meu sunt multe locaşuri. Dacă n-ar fi aşa, v-aş fi spus. Eu Mă duc să vă pregătesc un loc. (Ioan 14:2)

Pe 6 ianuarie 2012, New Mexico și-a celebrat centenarul de când a fost admis ca stat al Statelor Unite ale Americii. Acest proces a durat atât de mult timp, deoarece au trecut mai mult de şaizeci de ani de la momentul în care a fost solicitat acest lucru, în 1850.

Îmi iubesc statul natal și, pentru că mi s-a dat ocazia, vă voi povesti despre munții, râurile și pâraiele lui frumoase. Maiestoasele Red Cliffs, din piatră de nisip, canioanele adânci ale lui Rio Grande Gorge și Canadian River îți taie răsuflarea. Statul este presărat cu mai mult de o mie de conuri vulcanice, cu nume cum ar fi Cabezon și Shiprock, care păstrează încă urmele erupției lor impresionante. La fel, Munții Sandia își confirmă formarea prin faptul că, în alcătuirea lor, există aceleași straturi de roci ca acelea de pe cealaltă parte a masivului Albuquerque. Parcul Național al Peșterilor Carlsbad oferă o varietate de peșteri de o deosebită frumusețe.

Câmpiile vaste și plate care se întind de la nord la sud pe partea estică a statului permit practicarea creșterii animalelor și cultivarea pământului. Petrol, gaz metan și apă se află în subsolul acestor câmpii. Munții și terasamentele acoperă partea vestică a statului, iar Diviziunea Continentală se întinde de la Mexico până în Canada.

Munții nordici mențin zăpada uneori pe tot timpul anului. Oamenilor le place să îi escaladeze sau să schieze pe pârtiile lor. Clima mai blândă pe tot timpul anului, în partea de sud, se adaugă la frumusețea deșertului cu altitudine mai înaltă. Tot statul este presărat cu lacuri frumoase, pâraie și râuri năvalnice.

Dar New Mexico este mai mult decât un tărâm frumos. Statul este unul multicultural, care are o varietate culinară extraordinară. Gama de culori a nisipului trece de la alb la negru, incluzând toate nuanțele dintre ele. Se pot urma cărările antice ale nativilor americani sau se poate face turul pe Traseul Santa Fe, pe care au călătorit pionierii în căruțele lor cu coviltir. Uriașele telescoapele din Very Large Array sau Sunspot îți permit să privești cerul. Mai poți vizita portul White Sands Space sau Spaceport America.

Iubesc New Mexico. Dar el pălește în comparație cu locul pe care Isus S-a dus să ni-l pregătească. Pot înțelege doar puțin din frumusețea planului Său pentru noi. El va reveni să ne ia cu El și nu va mai fi nevoie să ne uităm la ceruri doar din depărtare, printr-un telescop. Aștept cu nerăbdare să ajung acolo!


Mary E. Dunkin

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor