Articolul precedentLauda de sine şi falsa perfecţiune
  Articolul următorPrimul job

  Acasă

  În casa Tatălui Meu sunt multe locaşuri. Dacă n-ar fi aşa, v-aş fi spus. Eu Mă duc să vă pregătesc un loc. (Ioan 14:2)

  Pe 6 ianuarie 2012, New Mexico și-a celebrat centenarul de când a fost admis ca stat al Statelor Unite ale Americii. Acest proces a durat atât de mult timp, deoarece au trecut mai mult de şaizeci de ani de la momentul în care a fost solicitat acest lucru, în 1850.

  Îmi iubesc statul natal și, pentru că mi s-a dat ocazia, vă voi povesti despre munții, râurile și pâraiele lui frumoase. Maiestoasele Red Cliffs, din piatră de nisip, canioanele adânci ale lui Rio Grande Gorge și Canadian River îți taie răsuflarea. Statul este presărat cu mai mult de o mie de conuri vulcanice, cu nume cum ar fi Cabezon și Shiprock, care păstrează încă urmele erupției lor impresionante. La fel, Munții Sandia își confirmă formarea prin faptul că, în alcătuirea lor, există aceleași straturi de roci ca acelea de pe cealaltă parte a masivului Albuquerque. Parcul Național al Peșterilor Carlsbad oferă o varietate de peșteri de o deosebită frumusețe.

  Câmpiile vaste și plate care se întind de la nord la sud pe partea estică a statului permit practicarea creșterii animalelor și cultivarea pământului. Petrol, gaz metan și apă se află în subsolul acestor câmpii. Munții și terasamentele acoperă partea vestică a statului, iar Diviziunea Continentală se întinde de la Mexico până în Canada.

  Munții nordici mențin zăpada uneori pe tot timpul anului. Oamenilor le place să îi escaladeze sau să schieze pe pârtiile lor. Clima mai blândă pe tot timpul anului, în partea de sud, se adaugă la frumusețea deșertului cu altitudine mai înaltă. Tot statul este presărat cu lacuri frumoase, pâraie și râuri năvalnice.

  Dar New Mexico este mai mult decât un tărâm frumos. Statul este unul multicultural, care are o varietate culinară extraordinară. Gama de culori a nisipului trece de la alb la negru, incluzând toate nuanțele dintre ele. Se pot urma cărările antice ale nativilor americani sau se poate face turul pe Traseul Santa Fe, pe care au călătorit pionierii în căruțele lor cu coviltir. Uriașele telescoapele din Very Large Array sau Sunspot îți permit să privești cerul. Mai poți vizita portul White Sands Space sau Spaceport America.

  Iubesc New Mexico. Dar el pălește în comparație cu locul pe care Isus S-a dus să ni-l pregătească. Pot înțelege doar puțin din frumusețea planului Său pentru noi. El va reveni să ne ia cu El și nu va mai fi nevoie să ne uităm la ceruri doar din depărtare, printr-un telescop. Aștept cu nerăbdare să ajung acolo!


  Mary E. Dunkin

  Acasă - Devoțional femei. Iubesc New Mexico. Dar el pălește în comparație cu locul pe care Isus S-a dus să ni-l pregătească. Pot înțelege doar puțin din frumusețea planului Său pentru noi. El va reveni să ne ia cu El și nu va mai fi nevoie să ne uităm la ceruri doar din depărtare, printr-un telescop. Aștept cu nerăbdare să ajung acolo!
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Libertate, în sfârșit!

  Să Îi contemplăm marele sacrificiu făcut de Isus Hristos pentru a ne elibera din închisoarea lui Satana, ca să putem moșteni în libertate Împărăția pregătită pentru cei care Îl vor primi ca Mântuitor. Atunci va începe o nouă pagină de libertate!

  Corul de clopoței

  Sunt atât de binecuvântată pentru posibilitatea de a frecventa o biserică unde sunt membri veniți din diferite părți ale lumii. Îi apreciez pe toți. Obiceiurile lor culinare îmi îmbogățesc viața și îmi confirmă ideea că lui Dumnezeu Îi place diversitatea, când oameni diferiți lucrează împreună.

  Paște fericit!

  Sunt mulţi care au nevoie să afle vestea bună a mântuirii și să-L accepte ca Domn și Mântuitor pe Hristos Cel înviat. Astfel, atunci când spun: „Paște Fericit!”, le transmit altora că sunt fericită și recunoscătoare pentru darul lui Isus, dar oferit tuturor.

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...