Articolul precedentO cu totul altă imagine
  Articolul următorPrimul salariu

  Învățăminte de la floarea-soarelui

  Isus le-a vorbit din nou şi a zis: „Eu sunt Lumina lumii; cine Mă urmează pe Mine nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina vieţii.” (Ioan 8:12)

  „Privește”, spuse încântată însoțitoarea mea, „floarea-soarelui a înflorit”! Am rulat scaunul meu pe rotile până în gradină, ca să mă conving singură. În fața unor plante de zucchini se aflau tulpinile de floarea-soarelui, frumoase, cu capetele întinse către soare – sursa lor de viață. Majoritatea erau înclinate spre soare, dar ultimele două din rând păreau confuze. În schimb, priveau una către alta. Pe măsură ce zilele treceau și creștea seceta, am observat ceva și mai remarcabil. Acele ultime două plante de floarea-soarelui priveau soarele dintr-un unghi aparte, căci plantele de zucchini le îngrădeau în partea din față. Două zile mai târziu, am observat alte patru plante mari și zdravene de floarea-soarelui din apropiere care crescuseră la peste doi metri.

  Pe măsură ce seceta se prelungea și vremea se răcorea, am văzut că unele flori s-au ofilit, în timp ce altele au înflorit și mai abundent. M-am rugat să înțeleg lecțiile pe care știam că le include această experiență. Având nevoie de o relație cu Hristos mai profundă și mai plină de sens, am cercetat în Biblie, ghidul meu suprem, ca să aflu mai exact cum să dezvolt o astfel de prietenie intensă. Cuvintele multora dintre autorii ei inspirați arată către metafora luminii. Pavel folosește metafora aceasta pentru a descrie ce eram și ce am devenit. „Odinioară eraţi întuneric, dar acum sunteți lumină în Domnul. Umblați deci ca niște copii ai luminii” (Efeseni 5:8). Ellen G. White a exprimat acest adevăr atunci când a scris cuvintele frumoase care urmează: „După cum floarea se întoarce după soare, pentru ca razele lui strălucitoare să poată ajuta la desăvârșirea frumuseții și simetriei ei, tot astfel și noi să ne întoarcem spre Soarele Neprihănirii, pentru ca lumina cerului să lumineze asupra noastră, iar caracterul nostru să se dezvolte asemenea caracterului Domnului Hristos.” (Ellen G. White, Calea către Hristos, p. 68)

  Acele plante de floarea-soarelui m-au învățat patru lecții. Prima: să mă concentrez pe Lumină – Izvorul meu personal de putere regeneratoare. A doua: să umblu ca un copil al Luminii și să absorb binecuvântările Sale. A treia: să găsesc o persoană matură spiritual pe care să mă buzui și care să mă ajute la contracararea opreliștilor în procesul de creștere. În cele din urmă, să caut binecuvântările care odrăslesc speranță, deprinzând un caracter asemănător cu al lui Hristos, care va fi reflectat și la exterior. Lumină cerească și Creatorul meu, Tu ești izvorul puterii mele!


  Glenda-mae Greene

  Învățăminte de la floarea-soarelui - Devoțional femei. Am învățat să caut binecuvântările care odrăslesc speranță, deprinzând un caracter asemănător cu al lui Hristos, care va fi reflectat și la exterior. Lumină cerească și Creatorul meu, Tu ești izvorul puterii mele!
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...