Mai sus decât vulturul

Dar cei ce se încred în Domnul îşi înnoiesc puterea, ei zboară ca vulturii; aleargă, şi nu obosesc, umblă, şi nu ostenesc. (Isaia 40:31)

Vulturul, mai mult decât oricare altă pasăre, este portretizarea puterii, a frumuseții, a maiestății, a tăriei și a grandorii lui Dumnezeu. Dintotdeauna m-au fascinat vulturii și sunt mereu atentă la zborul lor atunci când călătoresc în anumite regiuni ale țării. Vulturul cu coadă-pană este cea mai mare pasăre de pradă din Australia, dar și una dintre cele mai mari păsări din lume, având o deschidere a aripilor de trei metri. Acești vulturi trăiesc în regiunile împădurite, dar și la câmpie, coboară în zbor pe stâlpii de telegraf sau în copacii înalți și planează fără efort sus, în văzduh. Vulturii se hrănesc adesea din stârvurile de pe marginea șoselei. Arareori sunt văzuți mai mulţi vulturi împreună, iar atunci când un automobil încetinește în preajma lor, ei își întind aripile uriașe si puternice și își iau falnic zborul, ceea ce stârnește, cu siguranță, admirația privitorului.

Vulturul are vederea de cinci sau șase ori mai puternică decât a ochiului uman. Pasărea identifică prada de la o înălțime de aproximativ 1 500 de metri și apoi plonjează cu o viteză de 160 de kilometri pe oră. Aceste păsări se înalță la kilometri distanță de suprafața pământului, abia fiind vizibile cu ochiul liber, înălțându-se deasupra furtunilor și a condițiilor ciclonice, capacitate de care nu putem decât să ne minunăm. Cu siguranță, este atâta pace acolo, sus!

Dumnezeul nostru se află mai sus decât vulturii. El este Dumnezeul care nu dormitează, nici nu doarme (Psalmii 121:4). El se îngrijește de noi (1 Petru 5:7) și îngerii Lui veghează asupra noastră (Psalmii 91:11). El ne știe numărul firelor de păr de pe cap (Matei 10:30). El este Dumnezeul care ne cunoaște gândurile (Psalmii 94:11).

Nu putem să ne ascundem nicăieri de Dumnezeu (Ieremia 23:24).

Când mă gândesc la înălțimea la care un vultur poate zbura deasupra furtunii, știu că, foarte curând, fiii și fiicele credincioase ale lui Dumnezeu vor fi purtați în înălțime deasupra acestei lumi rele, ca să trăiască împreună cu El în locașurile păcii, unde nu vor mai fi furtuni ale vieții, fie ele literale sau spirituale.

Priviți în nori, căci, curând, El va veni de acolo. „Să vă uitați în sus şi să vă ridicați capetele, pentru că izbăvirea voastră se apropie” (Luca 21:28).

Da, vulturul îmi amintește de puterea și de maiestatea Creatorului său.

Dumnezeul care a creat vulturul este Dumnezeul meu și în El pot să îmi pun toată încrederea.


Lyn Welk-Sandy

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor