Articolul precedentAutomatul defect
  Articolul următorLocul întâi pe podium

  Mai sus decât vulturul

  Dar cei ce se încred în Domnul îşi înnoiesc puterea, ei zboară ca vulturii; aleargă, şi nu obosesc, umblă, şi nu ostenesc. (Isaia 40:31)

  Vulturul, mai mult decât oricare altă pasăre, este portretizarea puterii, a frumuseții, a maiestății, a tăriei și a grandorii lui Dumnezeu. Dintotdeauna m-au fascinat vulturii și sunt mereu atentă la zborul lor atunci când călătoresc în anumite regiuni ale țării. Vulturul cu coadă-pană este cea mai mare pasăre de pradă din Australia, dar și una dintre cele mai mari păsări din lume, având o deschidere a aripilor de trei metri. Acești vulturi trăiesc în regiunile împădurite, dar și la câmpie, coboară în zbor pe stâlpii de telegraf sau în copacii înalți și planează fără efort sus, în văzduh. Vulturii se hrănesc adesea din stârvurile de pe marginea șoselei. Arareori sunt văzuți mai mulţi vulturi împreună, iar atunci când un automobil încetinește în preajma lor, ei își întind aripile uriașe si puternice și își iau falnic zborul, ceea ce stârnește, cu siguranță, admirația privitorului.

  Vulturul are vederea de cinci sau șase ori mai puternică decât a ochiului uman. Pasărea identifică prada de la o înălțime de aproximativ 1 500 de metri și apoi plonjează cu o viteză de 160 de kilometri pe oră. Aceste păsări se înalță la kilometri distanță de suprafața pământului, abia fiind vizibile cu ochiul liber, înălțându-se deasupra furtunilor și a condițiilor ciclonice, capacitate de care nu putem decât să ne minunăm. Cu siguranță, este atâta pace acolo, sus!

  Dumnezeul nostru se află mai sus decât vulturii. El este Dumnezeul care nu dormitează, nici nu doarme (Psalmii 121:4). El se îngrijește de noi (1 Petru 5:7) și îngerii Lui veghează asupra noastră (Psalmii 91:11). El ne știe numărul firelor de păr de pe cap (Matei 10:30). El este Dumnezeul care ne cunoaște gândurile (Psalmii 94:11).

  Nu putem să ne ascundem nicăieri de Dumnezeu (Ieremia 23:24).

  Când mă gândesc la înălțimea la care un vultur poate zbura deasupra furtunii, știu că, foarte curând, fiii și fiicele credincioase ale lui Dumnezeu vor fi purtați în înălțime deasupra acestei lumi rele, ca să trăiască împreună cu El în locașurile păcii, unde nu vor mai fi furtuni ale vieții, fie ele literale sau spirituale.

  Priviți în nori, căci, curând, El va veni de acolo. „Să vă uitați în sus şi să vă ridicați capetele, pentru că izbăvirea voastră se apropie” (Luca 21:28).

  Da, vulturul îmi amintește de puterea și de maiestatea Creatorului său.

  Dumnezeul care a creat vulturul este Dumnezeul meu și în El pot să îmi pun toată încrederea.


  Lyn Welk-Sandy

  Mai sus decât vulturul - Devoțional femei. Când mă gândesc la înălțimea la care un vultur poate zbura deasupra furtunii, știu că, foarte curând, fiii și fiicele credincioase ale lui Dumnezeu vor fi purtați în înălțime deasupra acestei lumi rele, ca să trăiască împreună cu El în locașurile păcii, unde nu vor mai fi furtuni ale vieții, fie ele literale sau spirituale.
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Libertate, în sfârșit!

  Să Îi contemplăm marele sacrificiu făcut de Isus Hristos pentru a ne elibera din închisoarea lui Satana, ca să putem moșteni în libertate Împărăția pregătită pentru cei care Îl vor primi ca Mântuitor. Atunci va începe o nouă pagină de libertate!

  Corul de clopoței

  Sunt atât de binecuvântată pentru posibilitatea de a frecventa o biserică unde sunt membri veniți din diferite părți ale lumii. Îi apreciez pe toți. Obiceiurile lor culinare îmi îmbogățesc viața și îmi confirmă ideea că lui Dumnezeu Îi place diversitatea, când oameni diferiți lucrează împreună.

  Paște fericit!

  Sunt mulţi care au nevoie să afle vestea bună a mântuirii și să-L accepte ca Domn și Mântuitor pe Hristos Cel înviat. Astfel, atunci când spun: „Paște Fericit!”, le transmit altora că sunt fericită și recunoscătoare pentru darul lui Isus, dar oferit tuturor.

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...