Team building

  Eu sunt Viţa, voi sunteţi mlădiţele. Cine rămâne în Mine şi în cine rămân Eu aduce mult rod, căci despărţiţi de Mine nu puteţi face nimic. (Ioan 15:5)

  Isus ne cheamă să formăm echipe performante prin a rămâne în El. El este vița care îmbogățește viața noastră prin Cuvântul Său. Nicio mlădiță nu poate aduce roade prin ea însăși; ea trebuie să rămână în viță.

  O echipă este formată dintr-un număr mic de oameni care au abilități diferite, dar un scop comun. Munca de echipă în biserică înseamnă împlinirea unor îndatoriri prin eforturi unite. Când echipa lucrează împreună, membrii ei se susțin unii pe alții.

  Ați văzut vreodată un stol de gâște? Am văzut în Kenia, dar și în alte părți. Ele formează stolul în formă de V, ceea ce are câteva avantaje. Primul avantaj: ele reușesc să zboare cu 71% mai mult decât dacă ar fi zburat individual. Când israeliții au lucrat împreună pentru construirea templului, au mai și rămas destule resurse pentru a împlini nevoile tuturor (2 Cronici 31:9,10).

  Al doilea avantaj: fiecare gâscă ce zboară în formație beneficiază de portanța pe care o generează pasărea din fața ei. Și noi ar trebui să fim doritori să dăm și să acceptăm ajutorul altora.

  Al treilea avantaj: gâștele se rotesc în formația de zbor, astfel încât fiecare să ajungă la un moment dat în poziția cea mai solicitantă. În Efeseni 4, Pavel ne spune că trebuie să ne ajutăm unul pe altul în pozițiile pe care le ocupăm fiecare.

  Al patrulea avantaj: gâștele care zboară în formație măcăne a încurajare pentru cele care stau mai în față. Și noi avem nevoie de încurajare. Isus S-a rugat ca să fim una, cum El și Tatăl una sunt (Ioan 17:11).

  Ultimul avantaj: când o gâscă este bolnavă, rănită sau împușcată, alte două părăsesc formația pentru a o urma în coborâre, protejând-o până moare sau zboară din nou. Noi, la fel, avem nevoie să ne sprijinim unul pe altul atât în vremuri bune, cât și în vremuri grele. Alții vor vedea dragostea noastră și se vor converti.

  Avem nevoie ca în comunitățile noastre să construim echipe performante care să lucreze în armonie. În bisericile noastre, prin rugăciune și suport putem forma persoane care să fie competente pentru leadership. Aceasta va ajuta ca echipa bisericii să fie puternică. Făcând așa, Îl înălțam pe Isus, Salvatorul nostru, înaintea altora. În biserica primară, credincioșii și-au împărțit cu ceilalți posesiunile proprii, astfel împlinind și nevoile bisericii, și pe cele personale (Faptele 4:32). Și astăzi, ca și atunci, Dumnezeu dorește ca poporul Său să fie o echipă performantă, asemenea unor mlădițe conectate la Vița cerească, aducând multe roade pentru Împărăția Sa.


  Monica Koko Asca

  Team building - Devoțional femei. Avem nevoie ca în comunitățile noastre să construim echipe performante care să lucreze în armonie. În bisericile noastre, prin rugăciune și suport putem forma persoane care să fie competente pentru leadership. Aceasta va ajuta ca echipa bisericii să fie puternică. Făcând așa, Îl înălțam pe Isus, Salvatorul nostru, înaintea altora.
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Libertate, în sfârșit!

  Să Îi contemplăm marele sacrificiu făcut de Isus Hristos pentru a ne elibera din închisoarea lui Satana, ca să putem moșteni în libertate Împărăția pregătită pentru cei care Îl vor primi ca Mântuitor. Atunci va începe o nouă pagină de libertate!

  Corul de clopoței

  Sunt atât de binecuvântată pentru posibilitatea de a frecventa o biserică unde sunt membri veniți din diferite părți ale lumii. Îi apreciez pe toți. Obiceiurile lor culinare îmi îmbogățesc viața și îmi confirmă ideea că lui Dumnezeu Îi place diversitatea, când oameni diferiți lucrează împreună.

  Paște fericit!

  Sunt mulţi care au nevoie să afle vestea bună a mântuirii și să-L accepte ca Domn și Mântuitor pe Hristos Cel înviat. Astfel, atunci când spun: „Paște Fericit!”, le transmit altora că sunt fericită și recunoscătoare pentru darul lui Isus, dar oferit tuturor.

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...