Articolul precedentUn nou look
  Articolul următorPorunca întâi din decalog

  Mângâiere în necaz

  Binecuvântat să fie Dumnezeu, Tatăl Domnului nostru Isus Hristos, Părintele îndurărilor şi Dumnezeul oricărei mângâieri, care ne mângâie în toate necazurile noastre, pentru ca, prin mângâierea cu care noi înşine suntem mângâiaţi de Dumnezeu, să putem mângâia pe cei ce se află în vreun necaz! (2 Corinteni 1:3,4)

  În ce lume haotică trăim! Dacă ești pasionată de știrile de seară, atunci ești sortită unei doze zilnice de durere și întristare! Iar toate aceste dureri și necazuri există doar pentru că unii aleg, în mod inconștient, de cele mai multe ori, să se comporte într-un fel care nu este pe placul lui Dumnezeu. Totul a început cu Adam și cu Eva.

  Îmi amintesc ce mi-a spus o fetiță de doisprezece ani, cu puțin timp în urmă: „Îl faci pe Dumnezeu fericit dacă nu faci lucrurile pe care Biblia spune să nu le faci.” Uimitoare înțelepciunea copiilor! Alegerile care Îl onorează pe Dumnezeu îmbunătățesc, deopotrivă, nivelul de trai și pe cel de fericire ale celor din jurul nostru.

  Oamenii îmi vorbesc frecvent despre starea de lucruri din lume și din viața lor. Ei sunt descurajați. Au dificultăți, se îmbolnăvesc sau trec prin probleme care le răpesc fericirea din suflet. Desigur, nimeni nu are exclusivitate la suferință, în timp ce toți ceilalți să fie scutiți. Toți avem probleme și piedici.

  Unul dintre lucrurile pe care Biblia ne spune să nu le facem este acela de a ne plânge. Deci poate că ar trebui ca, în mijlocul provocărilor, în loc să ne plângem fără rost, dimpotrivă, să privim la situație și să ne întrebăm: „De ce oare mi se întâmplă aceasta?” Dar nu într-un spirit de autocompătimire. Mă întreb doar dacă nu cumva, uneori, Domnul îngăduie să trecem prin situații care să ne echipeze cu capacitați ce ne-ar permite mai târziu să-i ajutăm pe alții, aflați într-o situație similară cu a noastră. Acest gând mi-a adus mângâiere în necaz.

  Mă rog ca tu și eu să avem o atât de strânsă relație cu Isus, încât, atunci când suntem încercați, să putem „vedea” prin credință că El este acolo, cu noi. Iar mai apoi, când întâlnim oameni necăjiți care nu-L pot vedea lângă ei, să îi ajutăm. Le putem spune din experiență personală că, într-o situație asemănătoare cu a lor, noi am putut găsi un Salvator iubitor alături de noi, care, la timpul Său, ne-a mângâiat și ne-a dat soluții și putere ca să facem alegeri conform Bibliei și care, în cele din urmă, a făcut ca disperarea lor să fie transformată în bucurie.

  Doar după ce am experimentat suferința putem fi în stare să ne rugăm pentru aceia care au nevoie de harul salvator al lui Dumnezeu. Atunci ne putem controla gândurile astfel încât Isus să poată să ne folosească, iar noi să fim vocea și mâinile Sale, având impact asupra unei lumi suferinde. Ce smerită onoare avem: nu doar să experimentăm mângâierea lui Dumnezeu în viața noastră, ci și să fim în stare să le împărtășim mângâierea aceasta celor disperați!


  Grace A. Keene

  Mângâiere în necaz - Devoțional femei. Mă rog ca tu și eu să avem o atât de strânsă relație cu Isus, încât, atunci când suntem încercați, să putem „vedea” prin credință că El este acolo, cu noi. Iar mai apoi, când întâlnim oameni necăjiți care nu-L pot vedea lângă ei, să îi ajutăm.
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Libertate, în sfârșit!

  Să Îi contemplăm marele sacrificiu făcut de Isus Hristos pentru a ne elibera din închisoarea lui Satana, ca să putem moșteni în libertate Împărăția pregătită pentru cei care Îl vor primi ca Mântuitor. Atunci va începe o nouă pagină de libertate!

  Corul de clopoței

  Sunt atât de binecuvântată pentru posibilitatea de a frecventa o biserică unde sunt membri veniți din diferite părți ale lumii. Îi apreciez pe toți. Obiceiurile lor culinare îmi îmbogățesc viața și îmi confirmă ideea că lui Dumnezeu Îi place diversitatea, când oameni diferiți lucrează împreună.

  Paște fericit!

  Sunt mulţi care au nevoie să afle vestea bună a mântuirii și să-L accepte ca Domn și Mântuitor pe Hristos Cel înviat. Astfel, atunci când spun: „Paște Fericit!”, le transmit altora că sunt fericită și recunoscătoare pentru darul lui Isus, dar oferit tuturor.

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...