Articolul precedentOaia pierdută
  Articolul următorȘir indian

  Victoria asupra dulciurilor

  Pot totul în Hristos care mă întărește. (Filipeni 4:13)

  Zahăr. Zahăr rafinat. Era consolarea, ușurarea și vindecarea mea după trauma emoțională. De când aveam șaisprezece ani, zahărul a fost soluția folosită de mine pentru vindecarea de stresul emoțional și mintal, dar și prima cauză a creșterii mele în greutate și a unui tegument cu probleme. Ultimii patru ani au fost decisivi, pentru că am avut de-a face în mod serios cu problema zahărului rafinat. Mi s-au întâmplat multe în viață și am ajuns în fața unei alegeri: zahărul sau pierderea sănătății! Pe atunci, credeam cu adevărat că, pentru a rămâne sănătoasă și pentru a face față provocărilor vieții, aveam nevoie de zahăr. Tânjeam după el. Credeam că nu pot trăi fără el.

  Ca oricine care este într-o relație toxică, am încercat să nu mai consum zahăr, dar nu am reușit! Chiar când să ajung la eliberare, ceva se întâmpla sau îmi aminteam de o situație tristă sau de un eveniment traumatic și creștea dorința de a consuma zahăr, ca un uragan care se lupta cu realizările mele de până atunci și care nu se lăsa până când cedam și luam tratamentul dulce. Se pare că nimic nu îmi liniștea mai mult inima rănită decât o cutie cu înghețată sau o felie de tort de ciocolată. Nimic nu putea aduce atâta mângâiere ca o prăjitură cu ciocolată sau o felie de plăcintă de persici. Nici măcar Isus. Trist, dar adevărat: am găsit mângâierea în mâncare, nu în Hristos.

  În primăvara lui 2015 știam că aveam nevoie de eliberare. Mi-era necesar sprijinul în rugăciune, ca să pot să fiu eliberată. M-am destăinuit sorei Summer, o prietenă care era o mare luptătoare în rugăciune, căreia i-am cerut ajutorul de a se ruga pentru mine, să pot fi eliberată din strânsoarea dulciurilor. Deși mă rugasem și singură înainte, știam că, dacă ea se va ruga pentru mine, șansele ca puterea voinței mele să aibă succes erau mai mari.

  M-am decis să postesc de la zahăr pentru patruzeci de zile și patruzeci de nopți. S-a rugat și Summer. Am postit (și m-am rugat). Când doream desert, luam o nectarină. La început a fost greu, dar am continuat să mă rog și să postesc. Nu am cedat și nici nu m-am dat bătută. La jumătatea postului, nectarinele au început să mi se pară mai dulci și mai bune decât deserturile cu zahăr. Către sfârșitul postului, nu mai tânjeam după zahăr, iar după a patruzecea zi de la renunțarea la zahar, am fost eliberată! Dumnezeu mi-a dat această victorie și până azi nu mai sunt dependentă de zahărul rafinat.

  Dacă te lupți cu ceva, te încurajez să-I predai lupta lui Dumnezeu. Postește, roagă-te și cere sprijinul oamenilor cu frică de Dumnezeu, care cred în cuvintele Bibliei și care se pot ruga pentru predarea și victoria ta. Credeți-mă, funcționează și merită tot efortul!


  Alexis A. Goring

  Victoria asupra dulciurilor - Devoțional femei. Dacă te lupți cu ceva, te încurajez să-I predai lupta lui Dumnezeu. Postește, roagă-te și cere sprijinul oamenilor cu frică de Dumnezeu, care cred în cuvintele Bibliei și care se pot ruga pentru predarea și victoria ta. Credeți-mă, funcționează și merită tot efortul!
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...