Articolul precedentAtenţie la pierderea scutului!
  Articolul următorMedic primar

  Atenție la fereastra deschisă

  Orice faceţi să faceţi din toată inima, ca pentru Domnul, nu ca pentru oameni, ca unii care ştiţi că veţi primi de la Domnul răsplata moştenirii. Voi slujiţi Domnului Hristos. Căci cine umblă cu strâmbătate îşi va primi plata după strâmbătatea pe care a făcut-o; şi nu se are în vedere faţa omului. (Coloseni 3:23-25)

  Am primit de curând un telefon, din senin, de la cineva care dorea să plaseze o comandă mare de căni (sunt olar). Mi-a trecut prin minte o întrebare: Cum o fi aflat despre mine? Cine i-a povestit despre munca mea? De unde știa numărul meu de telefon? Această persoană era un distins director executiv într-un loc important. I-am mulțumit Domnului și m-am rugat ca El să mă sfătuiască, apoi m-am pregătit să îi trimit o ofertă de preț. Urma să coste destul, dar am trimis totuși o cifră estimativă, fiind convinsă că era un preț corect pentru ambele părți. A doua zi, omul mi-a trimis un mesaj, întrebându-mă dacă poate mări comanda, dar să-i fac o reducere suplimentară. El considera că suma nu se încadra în bugetul său, dar, deoarece aveam să beneficiez de publicitate mai multă de pe urma lui, ar trebui să fiu mulțumită.

  Dacă aș fi acceptat, însemna să muncesc aproape pe nimic. Mi-am sunat soțul, m-am rugat și am rămas la părerea mea. Directorul și cu mine am ajuns la un acord amical. Am așteptat să facă depună un avans ca să mă apuc de treabă. Săptămânile treceau. Nimic. În cele din urmă, am concluzionat dezamăgită că acea învoială căzuse. Pierdusem șansa.

  Cu o lună în urmă am citit într-un ziar –, dar am auzit și la știri – că acel director a fost implicat într-un mare scandal și a fost eliberat din funcție, iar acum era investigat. Astfel, Dumnezeu mă scutise de o situație care mi-ar fi cauzat mari neplăceri, dar și o pierdere financiară mare.

  Am învățat două lecții din acea experiență. Prima: când ești iscusit în ceea ce faci, oamenii observă, chiar dacă nu ești conștient de aceasta. Deci fă tot ce poți mai bine! A doua: Dumnezeu ne are în grijă tot timpul. Oportunitățile pierdute nu sunt mereu cauze pierdute, ci, adesea, sunt lecții care trebuie învățate ca să putem fi mulțumitori pentru evitarea unui pericol.

  Și când Dumnezeu închide o ușă, fii atent! O fereastră este gata să se deschidă. Pregătește-te să fii binecuvântat!


  Greta Michelle Joachim-Fox-Dyett

  Atenție la fereastra deschisă - Devoțional femei. Dumnezeu ne are în grijă tot timpul. Oportunitățile pierdute nu sunt mereu cauze pierdute, ci, adesea, sunt lecții care trebuie învățate ca să putem fi mulțumitori pentru evitarea unui pericol.
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...