Articolul precedentAtenţie la pierderea scutului!
  Articolul următorMedic primar

  Atenție la fereastra deschisă

  Orice faceţi să faceţi din toată inima, ca pentru Domnul, nu ca pentru oameni, ca unii care ştiţi că veţi primi de la Domnul răsplata moştenirii. Voi slujiţi Domnului Hristos. Căci cine umblă cu strâmbătate îşi va primi plata după strâmbătatea pe care a făcut-o; şi nu se are în vedere faţa omului. (Coloseni 3:23-25)

  Am primit de curând un telefon, din senin, de la cineva care dorea să plaseze o comandă mare de căni (sunt olar). Mi-a trecut prin minte o întrebare: Cum o fi aflat despre mine? Cine i-a povestit despre munca mea? De unde știa numărul meu de telefon? Această persoană era un distins director executiv într-un loc important. I-am mulțumit Domnului și m-am rugat ca El să mă sfătuiască, apoi m-am pregătit să îi trimit o ofertă de preț. Urma să coste destul, dar am trimis totuși o cifră estimativă, fiind convinsă că era un preț corect pentru ambele părți. A doua zi, omul mi-a trimis un mesaj, întrebându-mă dacă poate mări comanda, dar să-i fac o reducere suplimentară. El considera că suma nu se încadra în bugetul său, dar, deoarece aveam să beneficiez de publicitate mai multă de pe urma lui, ar trebui să fiu mulțumită.

  Dacă aș fi acceptat, însemna să muncesc aproape pe nimic. Mi-am sunat soțul, m-am rugat și am rămas la părerea mea. Directorul și cu mine am ajuns la un acord amical. Am așteptat să facă depună un avans ca să mă apuc de treabă. Săptămânile treceau. Nimic. În cele din urmă, am concluzionat dezamăgită că acea învoială căzuse. Pierdusem șansa.

  Cu o lună în urmă am citit într-un ziar –, dar am auzit și la știri – că acel director a fost implicat într-un mare scandal și a fost eliberat din funcție, iar acum era investigat. Astfel, Dumnezeu mă scutise de o situație care mi-ar fi cauzat mari neplăceri, dar și o pierdere financiară mare.

  Am învățat două lecții din acea experiență. Prima: când ești iscusit în ceea ce faci, oamenii observă, chiar dacă nu ești conștient de aceasta. Deci fă tot ce poți mai bine! A doua: Dumnezeu ne are în grijă tot timpul. Oportunitățile pierdute nu sunt mereu cauze pierdute, ci, adesea, sunt lecții care trebuie învățate ca să putem fi mulțumitori pentru evitarea unui pericol.

  Și când Dumnezeu închide o ușă, fii atent! O fereastră este gata să se deschidă. Pregătește-te să fii binecuvântat!


  Greta Michelle Joachim-Fox-Dyett

  Atenție la fereastra deschisă - Devoțional femei. Dumnezeu ne are în grijă tot timpul. Oportunitățile pierdute nu sunt mereu cauze pierdute, ci, adesea, sunt lecții care trebuie învățate ca să putem fi mulțumitori pentru evitarea unui pericol.
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Stând neclintiți

  Pavel ne încurajează să ne rugăm prin Duhul Sfânt în toate ocaziile. Indiferent ce întâmpinăm, putem mereu să stăm neclintiți și să ne rugăm ca Dumnezeu să-Și arate puterea Sa maiestuoasă.

  Frumusețile lumii noastre

  O, Doamne, înainte să pășesc mai departe în această zi, ochii mei să fie deschiși la eterna Ta glorie și inima mea să fie purificată în dragostea Ta veșnică! Acest tărâm străin este mantaua mea, dar Tu ești Făcătorul și Adăpostul sufletului meu rătăcitor.

  Publicate astăzi

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Sátán mesteri csalásai

  „A titkok az Úréi, a mi Istenünkéi; a kinyilatkoztatott dolgok pedig a mieink és a...