Atenție la fereastra deschisă

Orice faceţi să faceţi din toată inima, ca pentru Domnul, nu ca pentru oameni, ca unii care ştiţi că veţi primi de la Domnul răsplata moştenirii. Voi slujiţi Domnului Hristos. Căci cine umblă cu strâmbătate îşi va primi plata după strâmbătatea pe care a făcut-o; şi nu se are în vedere faţa omului. (Coloseni 3:23-25)

Am primit de curând un telefon, din senin, de la cineva care dorea să plaseze o comandă mare de căni (sunt olar). Mi-a trecut prin minte o întrebare: Cum o fi aflat despre mine? Cine i-a povestit despre munca mea? De unde știa numărul meu de telefon? Această persoană era un distins director executiv într-un loc important. I-am mulțumit Domnului și m-am rugat ca El să mă sfătuiască, apoi m-am pregătit să îi trimit o ofertă de preț. Urma să coste destul, dar am trimis totuși o cifră estimativă, fiind convinsă că era un preț corect pentru ambele părți. A doua zi, omul mi-a trimis un mesaj, întrebându-mă dacă poate mări comanda, dar să-i fac o reducere suplimentară. El considera că suma nu se încadra în bugetul său, dar, deoarece aveam să beneficiez de publicitate mai multă de pe urma lui, ar trebui să fiu mulțumită.

Dacă aș fi acceptat, însemna să muncesc aproape pe nimic. Mi-am sunat soțul, m-am rugat și am rămas la părerea mea. Directorul și cu mine am ajuns la un acord amical. Am așteptat să facă depună un avans ca să mă apuc de treabă. Săptămânile treceau. Nimic. În cele din urmă, am concluzionat dezamăgită că acea învoială căzuse. Pierdusem șansa.

Cu o lună în urmă am citit într-un ziar –, dar am auzit și la știri – că acel director a fost implicat într-un mare scandal și a fost eliberat din funcție, iar acum era investigat. Astfel, Dumnezeu mă scutise de o situație care mi-ar fi cauzat mari neplăceri, dar și o pierdere financiară mare.

Am învățat două lecții din acea experiență. Prima: când ești iscusit în ceea ce faci, oamenii observă, chiar dacă nu ești conștient de aceasta. Deci fă tot ce poți mai bine! A doua: Dumnezeu ne are în grijă tot timpul. Oportunitățile pierdute nu sunt mereu cauze pierdute, ci, adesea, sunt lecții care trebuie învățate ca să putem fi mulțumitori pentru evitarea unui pericol.

Și când Dumnezeu închide o ușă, fii atent! O fereastră este gata să se deschidă. Pregătește-te să fii binecuvântat!


Greta Michelle Joachim-Fox-Dyett

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor