Articolul precedentAtenţie la pierderea scutului!
  Articolul următorMedic primar

  Atenție la fereastra deschisă

  Orice faceţi să faceţi din toată inima, ca pentru Domnul, nu ca pentru oameni, ca unii care ştiţi că veţi primi de la Domnul răsplata moştenirii. Voi slujiţi Domnului Hristos. Căci cine umblă cu strâmbătate îşi va primi plata după strâmbătatea pe care a făcut-o; şi nu se are în vedere faţa omului. (Coloseni 3:23-25)

  Am primit de curând un telefon, din senin, de la cineva care dorea să plaseze o comandă mare de căni (sunt olar). Mi-a trecut prin minte o întrebare: Cum o fi aflat despre mine? Cine i-a povestit despre munca mea? De unde știa numărul meu de telefon? Această persoană era un distins director executiv într-un loc important. I-am mulțumit Domnului și m-am rugat ca El să mă sfătuiască, apoi m-am pregătit să îi trimit o ofertă de preț. Urma să coste destul, dar am trimis totuși o cifră estimativă, fiind convinsă că era un preț corect pentru ambele părți. A doua zi, omul mi-a trimis un mesaj, întrebându-mă dacă poate mări comanda, dar să-i fac o reducere suplimentară. El considera că suma nu se încadra în bugetul său, dar, deoarece aveam să beneficiez de publicitate mai multă de pe urma lui, ar trebui să fiu mulțumită.

  Dacă aș fi acceptat, însemna să muncesc aproape pe nimic. Mi-am sunat soțul, m-am rugat și am rămas la părerea mea. Directorul și cu mine am ajuns la un acord amical. Am așteptat să facă depună un avans ca să mă apuc de treabă. Săptămânile treceau. Nimic. În cele din urmă, am concluzionat dezamăgită că acea învoială căzuse. Pierdusem șansa.

  Cu o lună în urmă am citit într-un ziar –, dar am auzit și la știri – că acel director a fost implicat într-un mare scandal și a fost eliberat din funcție, iar acum era investigat. Astfel, Dumnezeu mă scutise de o situație care mi-ar fi cauzat mari neplăceri, dar și o pierdere financiară mare.

  Am învățat două lecții din acea experiență. Prima: când ești iscusit în ceea ce faci, oamenii observă, chiar dacă nu ești conștient de aceasta. Deci fă tot ce poți mai bine! A doua: Dumnezeu ne are în grijă tot timpul. Oportunitățile pierdute nu sunt mereu cauze pierdute, ci, adesea, sunt lecții care trebuie învățate ca să putem fi mulțumitori pentru evitarea unui pericol.

  Și când Dumnezeu închide o ușă, fii atent! O fereastră este gata să se deschidă. Pregătește-te să fii binecuvântat!


  Greta Michelle Joachim-Fox-Dyett

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rebeca

  Dacă Isus ar fi fost pe plajă în ziua aceea – sau este în casa ta astăzi sau a fost în biroul tău ieri – cred că i-ar spune fiecărei „fete” dinăuntrul tău: „Mângâiați-vă una pe alta, fiica mea. Întăriți-vă, în loc să vă doborâți! Vocea ta frumoasă poate să aducă bucurie, nu întristare.”

  O fericire mai mare

  Tatăl nostru din ceruri nu a așteptat nimic în schimb atunci când L-a dat pe Fiul Său pentru noi. Singurul lucru pe care îl cere este să alegem să Îl iubim și să Îl ascultăm. El este atât de bun, încât ne-a dat dreptul să alegem dacă vrem să Îi slujim sau nu.

  În siguranță în mâna Sa – partea 2

  Cuvintele de demult ale mamei chiar ni se aplică tuturor: „Ai fost salvată cu un scop; Dumnezeu are un plan pentru tine.” În ziua aceea mi-am amintit din nou că El veghează cu credincioșie asupra noastră.

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...