Articolul precedentEşti aşa de frumoasă!
  Articolul următorProfesorul cu gradul întâi

  Găsește bucuria

  Bucuria Domnului va fi tăria voastră. (Neemia 8:10)

  Recent m-am gândit mult la bucurie: cea curată și veritabilă! Acel tip de bucurie pe care îl are fiul meu de doi ani. Mititelului îi place viața. Ieri a făcut trei lucruri care au fost plăcere pură pentru el: (1) S-a jucat de-a căluțul (acel joc când el se urcă pe spatele soțului și apoi este azvârlit de căluț pe canapea). (2) A mers cu tricicleta lui roșie prin împrejurimile casei. (3) În timp ce soțul meu, adică tăticul, tăia iarba, voinicul alerga din cameră în cameră, fereastră cu fereastră, să-și vadă tatăl. Expresia de pe chipul lui, strălucirea din priviri și veselia lui sublimă mă pun pe gânduri.

  Toate acestea mă pun pe gânduri pentru că eu nu am experimentat prea des o asemenea bucurie – bine, cu excepția ocaziilor în care primesc o cutie mare cu tort de înghețată și ciocolată. Dar și așa, după ce l-am mâncat, bucuria se transformă în plâns. Cât timp mănânc din el, sunt încântată. În general, când mănânc ceva bun care îmi place, sunt în extaz. Este o plăcere pură, adevărată pentru acel gust. Dar ce altceva, în afară de hrană, îmi aduce bucurie pură?

  Pe lângă Cele Zece Porunci ale lui Dumnezeu, am câteva dogme personale, sau principii. Ele sunt chintesența a ceea ce vreau să păstrez mereu în minte. Una dintre dogmele mele este: „Găsește bucuria!” – sau delectarea, dacă vrei.

  În domeniul spiritual, am observat că este important acest lucru, din două motive. Primul: pentru că Dumnezeu zice așa. „Oricine se va smeri ca acest copilaş va fi cel mai mare în Împărăţia cerurilor” (Matei 18:3). Copiii găsesc mereu bucuria, uneori în locuri greșite, dar adesea acolo unde trebuie. Al doilea: „Bucuria Domnului va fi tăria voastră (Neemia 8:10). Poate că prin bucuria adunată din lucrurile mici putem găsi puterea să mergem mai departe prin greul zilei.

  Găsim putere în extazul pur, nealterat, experimentat în lucrurile simple, adesea repetate în timp, pe care Dumnezeu ni le dă sau ne lasă să le avem: râsul până la lacrimi; pedalarea pe o bicicletă; întâlnirea cu cineva drag din nou și din nou – acestea constituie bucurie pură! Am observat că, atunci când sunt atentă la aceste lucruri, când „găsesc bucuria” în ele, ziua mea este mult mai bună.

  Micile iritări nu mă mai deranjează. Zâmbesc mai mult și sunt mai amabilă cu alți oameni. De fapt, sunt o creștină mai bună. Trebuie să ne găsim timp să căutăm bucuria – să găsim bucuria! Aceasta poate fi o cale prin care Dumnezeu ne dă puterea să petrecem mai bine ziua de azi.


  Shannan Moore Malone

  Găsește bucuria - Devoțional femei. Micile iritări nu mă mai deranjează. Zâmbesc mai mult și sunt mai amabilă cu alți oameni. De fapt, sunt o creștină mai bună. Trebuie să ne găsim timp să căutăm bucuria – să găsim bucuria! Aceasta poate fi o cale prin care Dumnezeu ne dă puterea să petrecem mai bine ziua de azi.
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...