Articolul precedentEşti aşa de frumoasă!
  Articolul următorProfesorul cu gradul întâi

  Găsește bucuria

  Bucuria Domnului va fi tăria voastră. (Neemia 8:10)

  Recent m-am gândit mult la bucurie: cea curată și veritabilă! Acel tip de bucurie pe care îl are fiul meu de doi ani. Mititelului îi place viața. Ieri a făcut trei lucruri care au fost plăcere pură pentru el: (1) S-a jucat de-a căluțul (acel joc când el se urcă pe spatele soțului și apoi este azvârlit de căluț pe canapea). (2) A mers cu tricicleta lui roșie prin împrejurimile casei. (3) În timp ce soțul meu, adică tăticul, tăia iarba, voinicul alerga din cameră în cameră, fereastră cu fereastră, să-și vadă tatăl. Expresia de pe chipul lui, strălucirea din priviri și veselia lui sublimă mă pun pe gânduri.

  Toate acestea mă pun pe gânduri pentru că eu nu am experimentat prea des o asemenea bucurie – bine, cu excepția ocaziilor în care primesc o cutie mare cu tort de înghețată și ciocolată. Dar și așa, după ce l-am mâncat, bucuria se transformă în plâns. Cât timp mănânc din el, sunt încântată. În general, când mănânc ceva bun care îmi place, sunt în extaz. Este o plăcere pură, adevărată pentru acel gust. Dar ce altceva, în afară de hrană, îmi aduce bucurie pură?

  Pe lângă Cele Zece Porunci ale lui Dumnezeu, am câteva dogme personale, sau principii. Ele sunt chintesența a ceea ce vreau să păstrez mereu în minte. Una dintre dogmele mele este: „Găsește bucuria!” – sau delectarea, dacă vrei.

  În domeniul spiritual, am observat că este important acest lucru, din două motive. Primul: pentru că Dumnezeu zice așa. „Oricine se va smeri ca acest copilaş va fi cel mai mare în Împărăţia cerurilor” (Matei 18:3). Copiii găsesc mereu bucuria, uneori în locuri greșite, dar adesea acolo unde trebuie. Al doilea: „Bucuria Domnului va fi tăria voastră (Neemia 8:10). Poate că prin bucuria adunată din lucrurile mici putem găsi puterea să mergem mai departe prin greul zilei.

  Găsim putere în extazul pur, nealterat, experimentat în lucrurile simple, adesea repetate în timp, pe care Dumnezeu ni le dă sau ne lasă să le avem: râsul până la lacrimi; pedalarea pe o bicicletă; întâlnirea cu cineva drag din nou și din nou – acestea constituie bucurie pură! Am observat că, atunci când sunt atentă la aceste lucruri, când „găsesc bucuria” în ele, ziua mea este mult mai bună.

  Micile iritări nu mă mai deranjează. Zâmbesc mai mult și sunt mai amabilă cu alți oameni. De fapt, sunt o creștină mai bună. Trebuie să ne găsim timp să căutăm bucuria – să găsim bucuria! Aceasta poate fi o cale prin care Dumnezeu ne dă puterea să petrecem mai bine ziua de azi.


  Shannan Moore Malone

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Calmă în furtună

  Dumnezeu cunoaște fiecare circumstanță și permite să fim în acea situație pentru a-L cunoaște mai bine.

  Ingredientul principal

  Isus este ingredientul de care avem nevoie pentru a ține laolaltă toate celelalte ingrediente. Noi ar trebui să ne concentrăm să obținem mai întâi ingredientul principal; apoi, toate celelalte lucruri vor intra la locul lor.

  Prețuiește-o pe Rut a ta

  Îți mulțumesc pentru Rut. Te rog, ajută-mă să prețuiesc aceste persoane astăzi, pentru că sunt darul Tău pentru noi. Amin!

  Mi-a schimbat viața

  Am încredere și mă rog ca toți să putem spune același lucru după ce am experimentat harul salvator al lui Dumnezeu – că viața noastră nu a rămas aceeași, că ne adaptăm la noua viață în Hristos, că lucrurile pe care obișnuiam să le facem nu ne mai atrag și că întâlnirea cu Isus ne-a schimbat viața.

  Publicate astăzi

  Opt plus unu egal B

  Nu îți dori ceva care te depășește, va fi doar un motiv de amărăciune, și nu unul de bucurie. Fii credincios mai întâi în lucrurile mici! Adevărata capacitate se demonstrează în lucruri nespectaculoase și în detalii, nu în misiunile răsunătoare.

  Calmă în furtună

  Dumnezeu cunoaște fiecare circumstanță și permite să fim în acea situație pentru a-L cunoaște mai bine.

  Dacă eşti Fiul lui Dumnezeu

  Dacă îndoiala îţi copleşeşte viaţa, fă ce a făcut Isus! Adună toate dovezile că tu eşti fiul Său drag sau fiica Lui preaiubită. Contemplă prin credinţă la propriul tău caracter, care va deveni mai curat în lumina de la cruce.

  Izvorul bunătății

  Roagă-te astăzi pentru tinerii care trec prin depresie! Mijlocirea îi poate susține să depășească momentul cu speranță. PROVOCARE: Cu siguranță în jurul nostru sunt persoane cărora nimeni nu le-a arătat bunătate de foarte multă vreme. Alege dintre aceste persoane un tânăr și, pe parcursul zilei, fă un gest care să-i arate bunătate!

  Isten népe megszabadul

  „Igen, így szól az Úr, az erőstől elvétetnek a foglyok is, és megszabadul a kegyetlen...