Articolul precedentEşti aşa de frumoasă!
  Articolul următorProfesorul cu gradul întâi

  Găsește bucuria

  Bucuria Domnului va fi tăria voastră. (Neemia 8:10)

  Recent m-am gândit mult la bucurie: cea curată și veritabilă! Acel tip de bucurie pe care îl are fiul meu de doi ani. Mititelului îi place viața. Ieri a făcut trei lucruri care au fost plăcere pură pentru el: (1) S-a jucat de-a căluțul (acel joc când el se urcă pe spatele soțului și apoi este azvârlit de căluț pe canapea). (2) A mers cu tricicleta lui roșie prin împrejurimile casei. (3) În timp ce soțul meu, adică tăticul, tăia iarba, voinicul alerga din cameră în cameră, fereastră cu fereastră, să-și vadă tatăl. Expresia de pe chipul lui, strălucirea din priviri și veselia lui sublimă mă pun pe gânduri.

  Toate acestea mă pun pe gânduri pentru că eu nu am experimentat prea des o asemenea bucurie – bine, cu excepția ocaziilor în care primesc o cutie mare cu tort de înghețată și ciocolată. Dar și așa, după ce l-am mâncat, bucuria se transformă în plâns. Cât timp mănânc din el, sunt încântată. În general, când mănânc ceva bun care îmi place, sunt în extaz. Este o plăcere pură, adevărată pentru acel gust. Dar ce altceva, în afară de hrană, îmi aduce bucurie pură?

  Pe lângă Cele Zece Porunci ale lui Dumnezeu, am câteva dogme personale, sau principii. Ele sunt chintesența a ceea ce vreau să păstrez mereu în minte. Una dintre dogmele mele este: „Găsește bucuria!” – sau delectarea, dacă vrei.

  În domeniul spiritual, am observat că este important acest lucru, din două motive. Primul: pentru că Dumnezeu zice așa. „Oricine se va smeri ca acest copilaş va fi cel mai mare în Împărăţia cerurilor” (Matei 18:3). Copiii găsesc mereu bucuria, uneori în locuri greșite, dar adesea acolo unde trebuie. Al doilea: „Bucuria Domnului va fi tăria voastră (Neemia 8:10). Poate că prin bucuria adunată din lucrurile mici putem găsi puterea să mergem mai departe prin greul zilei.

  Găsim putere în extazul pur, nealterat, experimentat în lucrurile simple, adesea repetate în timp, pe care Dumnezeu ni le dă sau ne lasă să le avem: râsul până la lacrimi; pedalarea pe o bicicletă; întâlnirea cu cineva drag din nou și din nou – acestea constituie bucurie pură! Am observat că, atunci când sunt atentă la aceste lucruri, când „găsesc bucuria” în ele, ziua mea este mult mai bună.

  Micile iritări nu mă mai deranjează. Zâmbesc mai mult și sunt mai amabilă cu alți oameni. De fapt, sunt o creștină mai bună. Trebuie să ne găsim timp să căutăm bucuria – să găsim bucuria! Aceasta poate fi o cale prin care Dumnezeu ne dă puterea să petrecem mai bine ziua de azi.


  Shannan Moore Malone

  Găsește bucuria - Devoțional femei. Micile iritări nu mă mai deranjează. Zâmbesc mai mult și sunt mai amabilă cu alți oameni. De fapt, sunt o creștină mai bună. Trebuie să ne găsim timp să căutăm bucuria – să găsim bucuria! Aceasta poate fi o cale prin care Dumnezeu ne dă puterea să petrecem mai bine ziua de azi.
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...