Articolul precedentAceşti micuţi
  Articolul următorPrimul volum

  Defecțiunea

  Iată, Eu fac toate lucrurile noi. (Apocalipsa 21:5)

  Nu ştiu cum este în familia voastră, dar la noi, în familie, când cineva ia o mașină, ea merge din persoană în persoană până când, în cele din urmă, ajunge la „dezmembrări”.

  Mașina pe care o conduceam a început să-mi fie luată de fiul meu mai mare, care a dus-o cu el în California. El și-a cumpărat una nouă, iar fiul meu mai tânăr s-a dus în California să aducă mașina mea înapoi, în Nebraska.

  După un timp, fiul meu mai tânăr nu o mai voia, din cauza cheltuielilor avute cu ea. Așa am ajuns să o conduc eu din nou. Mașina deja era cam „obosită”, avea kilometraj mare și avea peste cincisprezece ani vechime. I-am spus Domnului că o voi conduce cât timp va vrea El s-o fac.

  Ei bine, a sosit și ziua în care mașina fiicei mele, de curând achiziționată, a venit de la reparații. M-am gândit: Aceasta este șansa mea să obțin mașina mai nouă pe care mi-o doream, iar ea să o conducă pe cea veche a mea. Mașina cea „nouă” nu avea decât doi ani de la fabricație. Am început să o conduc și am observat că parbrizul era murdar. L-am spălat și m-am gândit că problema era rezolvată. Dar a doua zi, în bătaia soarelui încă se vedeau niște semne.

  Eram dezamăgită să admit că deja exista o defecțiune la această mașină. Mă gândeam că probabil grindina a cauzat acele ciobituri în parbriz și am dus mașină înapoi la vânzător pentru a obține un nou parbriz.

  Dicționarul definește defectul ca fiind o lipsă, o imperfecțiune, o slăbiciune, un neajuns. Vedem defecte pretutindeni în jurul nostru: în mediul înconjurător, la oamenii pe care îi întâlnim și în bisericile noastre. Noi ne-am dori ca totul și toți să fie perfecți. Noi înșine, desigur, nu dorim să ne întâlnim cu neplăcerea de a accepta că avem defecte sau că avem nevoie de reparații.

  Au apărut mereu defecte, de la căderea lui Adam și a Evei, când păcatul a intrat pentru prima dată în lume.

  Nimic nu mai este perfect.

  Dar lauda fie a lui Dumnezeu, căci El are un plan mai bun pentru noi: o nouă lume în care El va face toate lucrurile noi.

  Da, am suferit o deteriorare serioasă. Dar, dacă Îi dăruim lui Isus inima noastră, El ne va ajuta să lucrăm asupra defectelor. Și, când El va reveni, ne va duce într-un loc de o perfecțiune absolută.


  Karen M. Phillips

  Defecțiunea - Devoțional femei. Nimic nu mai este perfect. Dar lauda fie a lui Dumnezeu, căci El are un plan mai bun pentru noi: o nouă lume în care El va face toate lucrurile noi.
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...