Articolul precedentAceşti micuţi
  Articolul următorPrimul volum

  Defecțiunea

  Iată, Eu fac toate lucrurile noi. (Apocalipsa 21:5)

  Nu ştiu cum este în familia voastră, dar la noi, în familie, când cineva ia o mașină, ea merge din persoană în persoană până când, în cele din urmă, ajunge la „dezmembrări”.

  Mașina pe care o conduceam a început să-mi fie luată de fiul meu mai mare, care a dus-o cu el în California. El și-a cumpărat una nouă, iar fiul meu mai tânăr s-a dus în California să aducă mașina mea înapoi, în Nebraska.

  După un timp, fiul meu mai tânăr nu o mai voia, din cauza cheltuielilor avute cu ea. Așa am ajuns să o conduc eu din nou. Mașina deja era cam „obosită”, avea kilometraj mare și avea peste cincisprezece ani vechime. I-am spus Domnului că o voi conduce cât timp va vrea El s-o fac.

  Ei bine, a sosit și ziua în care mașina fiicei mele, de curând achiziționată, a venit de la reparații. M-am gândit: Aceasta este șansa mea să obțin mașina mai nouă pe care mi-o doream, iar ea să o conducă pe cea veche a mea. Mașina cea „nouă” nu avea decât doi ani de la fabricație. Am început să o conduc și am observat că parbrizul era murdar. L-am spălat și m-am gândit că problema era rezolvată. Dar a doua zi, în bătaia soarelui încă se vedeau niște semne.

  Eram dezamăgită să admit că deja exista o defecțiune la această mașină. Mă gândeam că probabil grindina a cauzat acele ciobituri în parbriz și am dus mașină înapoi la vânzător pentru a obține un nou parbriz.

  Dicționarul definește defectul ca fiind o lipsă, o imperfecțiune, o slăbiciune, un neajuns. Vedem defecte pretutindeni în jurul nostru: în mediul înconjurător, la oamenii pe care îi întâlnim și în bisericile noastre. Noi ne-am dori ca totul și toți să fie perfecți. Noi înșine, desigur, nu dorim să ne întâlnim cu neplăcerea de a accepta că avem defecte sau că avem nevoie de reparații.

  Au apărut mereu defecte, de la căderea lui Adam și a Evei, când păcatul a intrat pentru prima dată în lume.

  Nimic nu mai este perfect.

  Dar lauda fie a lui Dumnezeu, căci El are un plan mai bun pentru noi: o nouă lume în care El va face toate lucrurile noi.

  Da, am suferit o deteriorare serioasă. Dar, dacă Îi dăruim lui Isus inima noastră, El ne va ajuta să lucrăm asupra defectelor. Și, când El va reveni, ne va duce într-un loc de o perfecțiune absolută.


  Karen M. Phillips

  Defecțiunea - Devoțional femei. Nimic nu mai este perfect. Dar lauda fie a lui Dumnezeu, căci El are un plan mai bun pentru noi: o nouă lume în care El va face toate lucrurile noi.
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Stând neclintiți

  Pavel ne încurajează să ne rugăm prin Duhul Sfânt în toate ocaziile. Indiferent ce întâmpinăm, putem mereu să stăm neclintiți și să ne rugăm ca Dumnezeu să-Și arate puterea Sa maiestuoasă.

  Frumusețile lumii noastre

  O, Doamne, înainte să pășesc mai departe în această zi, ochii mei să fie deschiși la eterna Ta glorie și inima mea să fie purificată în dragostea Ta veșnică! Acest tărâm străin este mantaua mea, dar Tu ești Făcătorul și Adăpostul sufletului meu rătăcitor.

  Publicate astăzi

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Sátán mesteri csalásai

  „A titkok az Úréi, a mi Istenünkéi; a kinyilatkoztatott dolgok pedig a mieink és a...