Articolul precedentMai de preţ decât multe vrăbii
  Articolul următorPrimul cuvânt rostit

  Lanterna

  Şi Dumnezeul meu să îngrijească de toate trebuinţele voastre, după bogăţia Sa, în slavă, în Isus Hristos. (Filipeni 4:19)

  Sabatul din 24 ianuarie 2016 va rămâne întipărit în mintea noastră pentru mult timp. Viscolul încărcat de zăpadă, numit și „Jonas”, a fost înregistrat ca fiind a cincea cea mai cumplită furtună din New York. În zilele premergătoare acelui fatidic sfârșit de săptămână, inimile oamenilor erau cuprinse de neliniște din cauza veștilor și a diferitelor previziuni cu privire la ceea ce urma să vină. Toți am fost cuprinși de frenezie, deși mulţi se simțeau ca niște copii în așteptarea unui eveniment incitant.

  Cu două zile înainte de furtună, eu și soțul meu, Milton, care este pastor, am călătorit cam două ore în nordul statului, ca să vizităm o prietenă dragă. După ce am terminat vizita pastorală, când ne pregăteam să plecăm, ea a insistat să rămânem la masă. În timp ce mâncam, noi eram cu un ochi pe fereastră și trăgeam cu urechea la știrile despre vreme.

  Pentru Milton, primele rafale de zăpadă au fost o încântare, dar i-am reamintit că, de fapt, nu era o ninsoare „normală”. Ca să nu călătorim pe un drum fără vizibilitate – așa cum s-a dovedit curând – ne-am rugat cu prietena noastră și ne-am grăbit spre casă. În mașină, m-am apucat să fac o listă cu cele necesare în caz de înzăpezire. Aveam destule alimente, dar nu și apă. Aveam nevoie, de asemenea, de o lanternă, dar nu știam în ce cutie sau valiză o pusesem. Milton a spus:

  – Să nu te îngrijorezi deloc. Dumnezeu va purta de grijă.

  Am continuat cu lista și am adăugat articole pentru valiza cu care urma să plecăm, în caz de evacuare. Ne continuam călătoria spre casă, când telefonul a sunat. O soră de la biserică a întrebat:

  – Frate pastor, unde sunteți?

  Noi eram cam la o oră și jumătate distanță de casă. Apoi, ea a continuat:

  – Puteți opri pe la mine să luați ceva important?

  Când am ajuns, ea a spus:

  – Nu vă rețin mult. Vreau să vă dau acest pachet cu niște lucruri.

  După ce am primit de la ea, la repezeală, sfaturi cu privire la supraviețuirea pe viscol, ne-am grăbit spre casă. Am deschis pachetul și am găsit, printre alte articole de care aveam nevoie, și o lanternă, plus baterii! Eram uimită! Dumnezeu are o mie de căi de a avea grijă de noi. Chiar s-au împlinit cuvintele: „Înainte ca să Mă cheme, le voi răspunde; înainte ca să isprăvească vorba, îi voi asculta!” (Isaia 65:24). Dumnezeu S-a folosit de o simplă lanternă pentru a ne aminti, chiar prin lucruri mici, că El are grijă de binele și de confortul nostru.


  Gloria Barnes-Gregory

  Lanterna - Devoțional femei. Eram uimită! Dumnezeu are o mie de căi de a avea grijă de noi. Chiar s-au împlinit cuvintele: „Înainte ca să Mă cheme, le voi răspunde; înainte ca să isprăvească vorba, îi voi asculta!”
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...