Articolul precedentCăsătoria interzisă
  Articolul următorPrimul zbor

  Renunță la sare!

  Fraţilor, eu nu cred că l-am apucat încă, dar fac un singur lucru: uitând ce este în urma mea şi aruncându-mă spre ce este înainte, alerg spre ţintă, pentru premiul chemării cereşti a lui Dumnezeu, în Hristos Isus. (Filipeni 3:13,14)

  Acum, să nu mă înțelegeți greșit. Sunt întru totul de acord cu nevoia de a cerceta trecutul și de a lua poziție pentru adevăr, oricare ar fi el. Biblia spune: „Veţi cunoaște adevărul, şi adevărul vă va face slobozi” (Ioan 8:32). Eu mai susțin și că „odată ce știi adevărul, trebuie să acționezi în consecință”. Să ne cunoaștem tendințele moștenite și cultivate, pentru a ști cum să ne rugăm pentru victorie. Cred cu tărie că trebuie să ne rugăm lui Dumnezeu pentru nașterea din nou, căci prima noastră naștere a fost în păcat, am fost zămisliți în nelegiuire. Sunt de acord cu declarația lui George Santayana: „Cei care nu-și amintesc trecutul sunt condamnați să-l repete.” (George Santayana, The Life of Reason: Reason in Common Sense (New York: Charles Scribner’s Sons, 1905), p. 284) Dar vine timpul când să renunțăm la sare. Ce vreau să spun cu aceasta? În loc de a încerca să explic, să lăsăm ca una dintre cele mai memorabile surori din Biblie să ne explice.

  „Sora Lot” (Geneza 19:26) nu era diferită de multe dintre femeile de astăzi. Ne plac reducerile, pantofii „mortali” și hainele care te fac să-ți întorci capul. Sora Lot dorea ceea ce ea credea că este mai bine pentru familia ei: cele mai bune școli pentru copii și accesul la cele mai cultivate anturaje. Sigur, aceste lucruri nu sunt rele în ele însele.

  Problema sorei Lot a fost că ea nu a crezut în Cuvântul lui Dumnezeu la timpul potrivit, ca astfel să își schimbe viața și să nu se transforme în sare. Dacă suntem onești, vom recunoaște că și noi avem o problemă cu schimbarea. Dar a venit timpul să nu ne mai uităm în urmă. Probabil că avem nevoie să fim mai „selectivi” în ce privește prieteniile, pentru că Dumnezeu ne cere să călătorim pe un drum mai puțin bătătorit. Mai exact, uneori este foarte greu să lăsăm în urmă durerile, frustrările și mâhnirea. Uneori nu vrem să le lăsăm, pentru că, altminteri, ne-am pierde identitatea din prezent.

  Poate că sora Lot nu a crezut că Dumnezeu ar fi putut de fapt să-i ofere un nou început. Poate s-a gândit: „Mă obișnuisem cu Sodoma; mi-e frică de necunoscut!” Sau poate era îngrijorată din cauza copiilor care rămăseseră în urmă. Orice s-ar fi întâmplat în acea zi fatală, sora Lot a privit înapoi. Și istoria noastră va fi la fel, dacă nu uităm acele lucruri care au rămas în urmă și dacă nu alergăm spre premiul chemării cerești care este în Isus Hristos. Surorile mele, dacă Isus spune că este timpul pentru o schimbare, înaintați și puneți deoparte sarea!


  D. Mobley

  Renunță la sare! - Devoțional femei. Dumnezeu ne cere să călătorim pe un drum mai puțin bătătorit. Mai exact, uneori este foarte greu să lăsăm în urmă durerile, frustrările și mâhnirea. Uneori nu vrem să le lăsăm, pentru că, altminteri, ne-am pierde identitatea din prezent.
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...