Articolul precedentTitluri de nobleţe
  Articolul următorPrimul pas al tău

  Pietricica din pantof

  Dar limba niciun om n-o poate îmblânzi. (Iacov 3:8)

  Soțul meu și cu mine adorăm plimbările frecvente, pentru a face mișcare și a ne bucura de natură. Într-o duminică dimineața, după douăzeci de minute de plimbare, am simțit o pietricică în pantof. La început am încercat să o ignor și am scuturat piciorul, ca să iasă. Nu doream să mă opresc, dar cine practică mișcarea știe cât de deranjantă este o astfel de situație. Am continuat să merg, în ciuda acelui vârf ascuțit pe care îl simțeam tot mai supărător în picior la fiecare pas. Am sperat că disconfortul va trece de la sine. Dar, încet-încet, senzația neplăcută creștea, trecând de la jenă la neplăcere, iar apoi a devenit durere. Chiar dacă nu eram dispusă să mă opresc, în cele din urmă am fost nevoită, pentru a scoate pietricica din pantof.

  În momentul în care m-am aplecat să dezleg șiretul, Spiritul Sfânt a vorbit blând inimii mele. Am scos pietricica și am văzut cât de mică era și m-am întrebat cum ceva atât de mic poate cauza atâta disconfort și atâta durere. Pietricica era mai mică decât un bob de orez, dar jena era de proporția celei provocate de o piatră în toată regula. Pietricica din pantof mi-a amintit, cu fiecare pas făcut, că locul ei nu era în pantof.

  După ce am scos pietricica și acea jenă a dispărut, m-am întrebat: „De ce? De ce nu m-am oprit să scot pietricica mai devreme ca să nu mai experimentez atâta disconfort și atâta durere?” Ușurarea ar fi putut veni mai devreme. Mi-a luat mai puțin de un minut să-mi scot pantoful, să scot pietricica, să pun pantoful la loc și să continui plimbarea.

  În Iacov 3:1-12 suntem avertizați despre folosirea neadecvată a limbii și despre cum ar trebui să ne-o controlăm. Limba, deși un mic mădular al corpului nostru, are puterea de a binecuvânta sau blestema, cauzând fie suferința, fie încurajarea oamenilor din societate și din biserica lui Hristos. Dumnezeu ne cheamă pe noi, femeile, să folosim cuvintele pentru a ridica moralul oamenilor și pentru a-I aduce onoare și glorie Lui. Viața este plină de pietricele care își pot găsi calea de a pătrunde în pantofii noștri – pietricele care pot apărea sub forma unor probleme de relaționare, a unor probleme financiare sau la muncă. Modul în care ne raportăm la pietricele va hotărî dacă Dumnezeu va fi sau nu glorificat.

  Te încurajez ca astăzi să-ți iei timp să rezolvi problemele, înainte ca ele să-ți cauzeze mai multă durere și să te coste timp prețios în viitor. 


  Beverley Martin

  Pietricica din pantof - Devoțional femei. Te încurajez ca astăzi să-ți iei timp să rezolvi problemele, înainte ca ele să-ți cauzeze mai multă durere și să te coste timp prețios în viitor.
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...