Articolul precedentTitluri de nobleţe
  Articolul următorPrimul pas al tău

  Pietricica din pantof

  Dar limba niciun om n-o poate îmblânzi. (Iacov 3:8)

  Soțul meu și cu mine adorăm plimbările frecvente, pentru a face mișcare și a ne bucura de natură. Într-o duminică dimineața, după douăzeci de minute de plimbare, am simțit o pietricică în pantof. La început am încercat să o ignor și am scuturat piciorul, ca să iasă. Nu doream să mă opresc, dar cine practică mișcarea știe cât de deranjantă este o astfel de situație. Am continuat să merg, în ciuda acelui vârf ascuțit pe care îl simțeam tot mai supărător în picior la fiecare pas. Am sperat că disconfortul va trece de la sine. Dar, încet-încet, senzația neplăcută creștea, trecând de la jenă la neplăcere, iar apoi a devenit durere. Chiar dacă nu eram dispusă să mă opresc, în cele din urmă am fost nevoită, pentru a scoate pietricica din pantof.

  În momentul în care m-am aplecat să dezleg șiretul, Spiritul Sfânt a vorbit blând inimii mele. Am scos pietricica și am văzut cât de mică era și m-am întrebat cum ceva atât de mic poate cauza atâta disconfort și atâta durere. Pietricica era mai mică decât un bob de orez, dar jena era de proporția celei provocate de o piatră în toată regula. Pietricica din pantof mi-a amintit, cu fiecare pas făcut, că locul ei nu era în pantof.

  După ce am scos pietricica și acea jenă a dispărut, m-am întrebat: „De ce? De ce nu m-am oprit să scot pietricica mai devreme ca să nu mai experimentez atâta disconfort și atâta durere?” Ușurarea ar fi putut veni mai devreme. Mi-a luat mai puțin de un minut să-mi scot pantoful, să scot pietricica, să pun pantoful la loc și să continui plimbarea.

  În Iacov 3:1-12 suntem avertizați despre folosirea neadecvată a limbii și despre cum ar trebui să ne-o controlăm. Limba, deși un mic mădular al corpului nostru, are puterea de a binecuvânta sau blestema, cauzând fie suferința, fie încurajarea oamenilor din societate și din biserica lui Hristos. Dumnezeu ne cheamă pe noi, femeile, să folosim cuvintele pentru a ridica moralul oamenilor și pentru a-I aduce onoare și glorie Lui. Viața este plină de pietricele care își pot găsi calea de a pătrunde în pantofii noștri – pietricele care pot apărea sub forma unor probleme de relaționare, a unor probleme financiare sau la muncă. Modul în care ne raportăm la pietricele va hotărî dacă Dumnezeu va fi sau nu glorificat.

  Te încurajez ca astăzi să-ți iei timp să rezolvi problemele, înainte ca ele să-ți cauzeze mai multă durere și să te coste timp prețios în viitor. 


  Beverley Martin

  Pietricica din pantof - Devoțional femei. Te încurajez ca astăzi să-ți iei timp să rezolvi problemele, înainte ca ele să-ți cauzeze mai multă durere și să te coste timp prețios în viitor.
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...