Articolul precedentEsenţa existenţei noastre
  Articolul următorPrimul rege al lui Israel

  Ce mică-i lumea!

  Acum, vedem ca într-o oglindă, în chip întunecos; dar atunci, vom vedea faţă în faţă. Acum, cunosc în parte, dar atunci, voi cunoaşte deplin, aşa cum am fost şi eu cunoscut pe deplin. (1 Corinteni 13:12)

  Cu toții am avut acea experiență de tipul „Ce mică-i lumea!”, când ne-am întâlnit în mod neașteptat cu prietenii sau cu cei dragi. Odată, pe când scriam ceva la biroul meu de la ziarul Los Angeles Times, o femeie s-a aplecat spre mine și mi-a spus:

  – Tatăl meu mi-a scris să-mi spună să vă caut, că vă găsesc aici. Unchiul dumneavoastră i-a spus că noi două lucrăm pentru același ziar.

  I-am răspuns:

  – Care unchi, că am cinci?

  – Cel roșcat, a răspuns ea.

  – Am doi unchi roșcați.

  Apoi, ea mi-a povestit că a crescut în Ridot, un orășel care avea doar nouă străzi, în mijlocul lanurilor de porumb, undeva în mijlocul statului Illinois. Atunci am înțeles de care unchi era vorba: Carl, fratele mai mare al mamei mele.

  Altădată, Ray, celălalt unchi roșcat, care locuia în West Virginia în acea perioadă, s-a decis să o viziteze pe mama. A încărcat portbagajul mașinii cu canistre de combustibil, ca să nu mai fie nevoit să oprească în drumul lui spre California. A folosit un supliment alimentar pe care nu știu cine i l-a recomandat, ca să-l țină treaz tot drumul, și, făcând doar o oprire, în Oklahoma, ne-am pomenit cu el la ușă. După cinci minute de la sosirea sa, a sunat telefonul. Mătușa mea, care suna din Minnesota, a cerut să vorbească cu Ray. De unde știa că Ray era acolo? Fosta ei colegă de cameră din Colorado, casiera de la benzinăria unde Ray oprise pentru alimentare, a sunat-o și i-a spus că Ray s-a oprit pe drumul său spre sud și că urma să meargă la mama, în California. Atunci, mătușa a calculat cât timp i-ar trebui să ajungă la Compton. Astfel, a sunat exact după ce a ajuns!

  În cer, vom avea experiența reîntâlnirii cu familii și prieteni care au fost puși în mormânt. Vom fi schimbați într-o clipă (1 Corinteni 15:51,52), dar ne vom recunoaște unul pe altul. Vom fi abordați de unele persoane care ne vor spune: „Sunt aici pentru că am urmărit viața ta, care m-a condus la Hristos.”

  Mulțumim, Doamne, pentru făgăduința reîntâlnirii din ceruri cu prietenii și cu cei dragi! Mulțumim în mod special pentru minunea întâlnirii cu cei careau fost influențați și îndemnați de viața noastră ca să Te caute! Fie ca și eu să trăiesc în așa fel ca alții să Te vadă în mine. În numele lui Isus, Amin!


  Darlenejoan McKibbin Rhine

  Ce mică-i lumea! - Devoțional femei. Mulțumim, Doamne, pentru făgăduința reîntâlnirii din ceruri cu prietenii și cu cei dragi! Mulțumim în mod special pentru minunea întâlnirii cu cei careau fost influențați și îndemnați de viața noastră ca să Te caute! Fie ca și eu să trăiesc în așa fel ca alții să Te vadă în mine. În numele lui Isus, Amin!
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...