Articolul precedentCopii adoptaţi
  Articolul următorPrimul ucenic chemat

  Este timpul să te încalți

  Având picioarele încălțate cu râvna Evangheliei păcii. (Efeseni 6:15)

  Trântit la ușa de la intrare, băiețelul meu de trei ani și-a aruncat pentru a opta oară, printr-o zvârlitură din picior, pantoful pe care mă chinuiam să i-l pun. „E timpul să mergem!” M-am oprit pentru o secundă, visând să ajung, în sfârșit, la mașină. Am aruncat o privire la celălalt băiețel al meu, mai mic, să mă asigur că, în așteptare, nu-și scoate și el pantofii din picioare. Întorcându-mă către fiul de trei ani, am încercat să-l fac să raționeze: „Dragule, toată dimineața ți-ai dorit să ajungi în parc. Amintește-ți cum te înțeapă pietrele la picioare, dacă mergi desculț!” Fără chef, ca și cum am fi avut un acord tacit, am reușit, în sfârșit, să plecăm de acasă pentru o nouă aventură. În parc, pe când băieții mei alergau zglobii pe covorul compus din cioplituri de lemn, am avut timp să procesez „rutina” de mai devreme. De ce mereu totul se transformă într-o luptă? De ce acest fiu al meu de trei ani nu înțelege că are toată libertatea la îndemână, dacă, mai întâi, se încalță? El iubește orice activitate făcută în aer liber; totuși, sunt zile în care întârzierea este atât de mare, încât ratează acea fereastră de timp scurtă în care este frumos și soare afară sau umbră, când este cald. Ar trebui să fim gata la timp ca să profităm la maximum de vremea favorabilă.

  Învârtind printre degete codița unei frunze de arțar, am în palmă o senzație plăcută. Briza dulce alungă frustrarea și mă face să gândesc mai profund. Nu cumva și eu Îl tratez pe Dumnezeu în același mod în care mă tratează pe mine fiul meu de trei ani? În câte aventuri nu ar vrea Dumnezeu să mă poarte, și totuși eu întârzii pregătirea – sau chiar refuz să părăsesc locuința? Îmi place să fac lucruri împreună cu Dumnezeu. Mă rog Lui să mă învețe să iubesc, așa cum a făcut El. Dar sunt eu pregătită de plecare, așa cum îmi cere?

  Ritmul scârțâielii lanțului leagănului imprimă parcă mai bine lecția aceasta în minte. Frica pedepsei sau a eșecului acționează ca obiectele care înghiontesc picioarele goale și care schilodesc credința mea delicată și slabă. Dumnezeu vrea ca inima mea să fie în pacea și libertatea pe care dragostea Sa, prin viața și moartea lui Isus, le-a câștigat pentru mine. Odată ce am acceptat ocrotirea necondiționată a lui Dumnezeu, pot merge prin viață cu bucurie!

  Dumnezeu pregătește biserica Sa să alerge în ultima parte a marii curse, până la linia de sosire. Aleg să mă pregătesc în liniște, cu răbdare și perseverență – bazându-mă pe lucrarea lui Isus și având în vedere mereu neprihănirea lui Hristos, dar, totodată, având răbdare ca și alții să se pregătească. Aventura noastră ne stă înainte; este timpul de a ne încălța pantofii.


  Jessica Earl

  Este timpul să te încalți - Devoțional femei. Dumnezeu pregătește biserica Sa să alerge în ultima parte a marii curse, până la linia de sosire. Aleg să mă pregătesc în liniște, cu răbdare și perseverență – bazându-mă pe lucrarea lui Isus și având în vedere mereu neprihănirea lui Hristos, dar, totodată, având răbdare ca și alții să se pregătească.
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...