Frumusețea interioară

Dezmierdările sunt înșelătoare, şi frumusețea este deșartă, dar femeia care se teme de Domnul va fi lăudată. (Proverbele 31:30)

Dimineața devreme, o tânără mamă care se pregătea să plece la birou și-a periat părul, apoi și-a aplicat machiajul, pudra de față și niște ruj intens pe buze. Dar fetița ei a văzut-o. După ce a dus geanta într-un dulap, a urmărit-o pe fetiță, în timp ce aceasta își împrăștia machiajul cu nesaț pe față, urmat apoi de o pudrare zdravănă și de o ungere abundentă cu ruj. Șocată și supărată, mama a smuls cosmeticele din mâna copilei și a strigat: „Nu ai nevoie de machiaj! Ești frumoasă și așa!” Dar fetița nu făcuse decât să o imite pe mama ei.

Societatea noastră este obsedată de frumusețea fizică și multe femei sunt prinse de această obsesie. Dar ce o face pe o femeie cu adevărat frumoasă? O femeie cu adevărat frumoasă este admirată pentru mai mult decât aspectul ei fizic. Ea are calități interioare frumoase. Să privim la două dintre ele.

Frumusețea amabilității face ca o femeie să fie de o grație perfectă. Textul din Proverbele 11:16 ne spune că femeia plăcută capătă cinste. Când te gândești la o femeie care are preț în ochii tăi, nu te gândești la femei care sunt amabile, nobile, atente și altruiste? Nu sunt ele femeile pe care le căutăm și de care ne amintim cu drag?

Mai mult decât atât, o femeie cu adevărat frumoasă nu numai că are o frumusețe interioară, dar este frumoasă și pentru Dumnezeu. Cum este privită de Dumnezeu, în caracterul ei, este mai important decât orice altă calitate pe care ea o are, pentru că, într-o zi, frumusețea ei exterioară va trece, iar frumusețea interioară – pe care o vede Dumnezeu în ea – va fi relevantă în ziua finală, când ea va sta înaintea Lui. A fi frumoasă pentru Dumnezeu ar trebui să fie prima prioritate pe lista unei femei.

Tată, Te rog să faci din noi femei frumoase! Ajută-ne să fim preocupate cel mai mult cu frumusețea interioară pe care Tu vrei s-o dezvolți în noi. Vrem să fim întâi frumoase în interior și apoi la exterior. Dacă suntem căsătorite, ajută-ne să ne îngrijim familia. Să ne păstrăm stima de sine, pentru Tine și pentru binele celor dragi. Dacă suntem singure, ajută-ne să răspundem la chemarea pe care ne-ai făcut-o. Binecuvântează munca mâinilor și a minții noastre și ghidează tu pașii noștri. Fă-ne să fim femei virtuoase, cu interes pentru binele lucrării Tale, să fim plăcute Ție, devenind fiice frumoase, așa cum am fost create să fim.


Shakuntala Chandanshive

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor