Articolul precedentBărcuţa recuperată
  Articolul următorPrimul om

  Frumusețea interioară

  Dezmierdările sunt înșelătoare, şi frumusețea este deșartă, dar femeia care se teme de Domnul va fi lăudată. (Proverbele 31:30)

  Dimineața devreme, o tânără mamă care se pregătea să plece la birou și-a periat părul, apoi și-a aplicat machiajul, pudra de față și niște ruj intens pe buze. Dar fetița ei a văzut-o. După ce a dus geanta într-un dulap, a urmărit-o pe fetiță, în timp ce aceasta își împrăștia machiajul cu nesaț pe față, urmat apoi de o pudrare zdravănă și de o ungere abundentă cu ruj. Șocată și supărată, mama a smuls cosmeticele din mâna copilei și a strigat: „Nu ai nevoie de machiaj! Ești frumoasă și așa!” Dar fetița nu făcuse decât să o imite pe mama ei.

  Societatea noastră este obsedată de frumusețea fizică și multe femei sunt prinse de această obsesie. Dar ce o face pe o femeie cu adevărat frumoasă? O femeie cu adevărat frumoasă este admirată pentru mai mult decât aspectul ei fizic. Ea are calități interioare frumoase. Să privim la două dintre ele.

  Frumusețea amabilității face ca o femeie să fie de o grație perfectă. Textul din Proverbele 11:16 ne spune că femeia plăcută capătă cinste. Când te gândești la o femeie care are preț în ochii tăi, nu te gândești la femei care sunt amabile, nobile, atente și altruiste? Nu sunt ele femeile pe care le căutăm și de care ne amintim cu drag?

  Mai mult decât atât, o femeie cu adevărat frumoasă nu numai că are o frumusețe interioară, dar este frumoasă și pentru Dumnezeu. Cum este privită de Dumnezeu, în caracterul ei, este mai important decât orice altă calitate pe care ea o are, pentru că, într-o zi, frumusețea ei exterioară va trece, iar frumusețea interioară – pe care o vede Dumnezeu în ea – va fi relevantă în ziua finală, când ea va sta înaintea Lui. A fi frumoasă pentru Dumnezeu ar trebui să fie prima prioritate pe lista unei femei.

  Tată, Te rog să faci din noi femei frumoase! Ajută-ne să fim preocupate cel mai mult cu frumusețea interioară pe care Tu vrei s-o dezvolți în noi. Vrem să fim întâi frumoase în interior și apoi la exterior. Dacă suntem căsătorite, ajută-ne să ne îngrijim familia. Să ne păstrăm stima de sine, pentru Tine și pentru binele celor dragi. Dacă suntem singure, ajută-ne să răspundem la chemarea pe care ne-ai făcut-o. Binecuvântează munca mâinilor și a minții noastre și ghidează tu pașii noștri. Fă-ne să fim femei virtuoase, cu interes pentru binele lucrării Tale, să fim plăcute Ție, devenind fiice frumoase, așa cum am fost create să fim.


  Shakuntala Chandanshive

  Frumusețea interioară - Devoțional femei. Binecuvântează munca mâinilor și a minții noastre și ghidează tu pașii noștri. Fă-ne să fim femei virtuoase, cu interes pentru binele lucrării Tale, să fim plăcute Ție, devenind fiice frumoase, așa cum am fost create să fim.
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Ce am învățat de la un uragan?

  Am fost binecuvântați pentru că toți cunoscuții mei s-au rugat ca apa să nu ne cauzeze daune. Dumnezeu a protejat cartierul și nicio picătură nu a trecut peste acel dig.

  Protecția lui Dumnezeu

  Cu totul de necrezut pentru mine! Dar îngerul păzitor era lângă patul meu și Îi mulțumesc lui Dumnezeu! Lăudat să fie Domnul pentru protecția Lui!

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...