Articolul precedentBărcuţa recuperată
  Articolul următorPrimul om

  Frumusețea interioară

  Dezmierdările sunt înșelătoare, şi frumusețea este deșartă, dar femeia care se teme de Domnul va fi lăudată. (Proverbele 31:30)

  Dimineața devreme, o tânără mamă care se pregătea să plece la birou și-a periat părul, apoi și-a aplicat machiajul, pudra de față și niște ruj intens pe buze. Dar fetița ei a văzut-o. După ce a dus geanta într-un dulap, a urmărit-o pe fetiță, în timp ce aceasta își împrăștia machiajul cu nesaț pe față, urmat apoi de o pudrare zdravănă și de o ungere abundentă cu ruj. Șocată și supărată, mama a smuls cosmeticele din mâna copilei și a strigat: „Nu ai nevoie de machiaj! Ești frumoasă și așa!” Dar fetița nu făcuse decât să o imite pe mama ei.

  Societatea noastră este obsedată de frumusețea fizică și multe femei sunt prinse de această obsesie. Dar ce o face pe o femeie cu adevărat frumoasă? O femeie cu adevărat frumoasă este admirată pentru mai mult decât aspectul ei fizic. Ea are calități interioare frumoase. Să privim la două dintre ele.

  Frumusețea amabilității face ca o femeie să fie de o grație perfectă. Textul din Proverbele 11:16 ne spune că femeia plăcută capătă cinste. Când te gândești la o femeie care are preț în ochii tăi, nu te gândești la femei care sunt amabile, nobile, atente și altruiste? Nu sunt ele femeile pe care le căutăm și de care ne amintim cu drag?

  Mai mult decât atât, o femeie cu adevărat frumoasă nu numai că are o frumusețe interioară, dar este frumoasă și pentru Dumnezeu. Cum este privită de Dumnezeu, în caracterul ei, este mai important decât orice altă calitate pe care ea o are, pentru că, într-o zi, frumusețea ei exterioară va trece, iar frumusețea interioară – pe care o vede Dumnezeu în ea – va fi relevantă în ziua finală, când ea va sta înaintea Lui. A fi frumoasă pentru Dumnezeu ar trebui să fie prima prioritate pe lista unei femei.

  Tată, Te rog să faci din noi femei frumoase! Ajută-ne să fim preocupate cel mai mult cu frumusețea interioară pe care Tu vrei s-o dezvolți în noi. Vrem să fim întâi frumoase în interior și apoi la exterior. Dacă suntem căsătorite, ajută-ne să ne îngrijim familia. Să ne păstrăm stima de sine, pentru Tine și pentru binele celor dragi. Dacă suntem singure, ajută-ne să răspundem la chemarea pe care ne-ai făcut-o. Binecuvântează munca mâinilor și a minții noastre și ghidează tu pașii noștri. Fă-ne să fim femei virtuoase, cu interes pentru binele lucrării Tale, să fim plăcute Ție, devenind fiice frumoase, așa cum am fost create să fim.


  Shakuntala Chandanshive

  Frumusețea interioară - Devoțional femei. Binecuvântează munca mâinilor și a minții noastre și ghidează tu pașii noștri. Fă-ne să fim femei virtuoase, cu interes pentru binele lucrării Tale, să fim plăcute Ție, devenind fiice frumoase, așa cum am fost create să fim.
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...