Cei douăzeci de dolari ai Lindei

  Ea s-a dus şi a făcut după cuvântul lui Ilie. Şi multă vreme a avut ce să mănânce, ea şi familia ei şi Ilie. Făina din oală n-a scăzut, şi untdelemnul din urcior nu s-a împuţinat, după cuvântul pe care-l rostise Domnul prin Ilie. (1 Împărați 17:15,16)

  Personajele din istoria biblică despre văduva din Sarepta, adică femeia, fiul ei și profetul Ilie, au dispărut de mult de pe scena vieții, dar Dumnezeu, care a făcut acea minune, continuă să existe și să facă minuni.

  – Luați, țineți asta. Aceasta este contribuția mea la lucrarea misionară.

  Linda mi-a îndesat în palmă o bancnotă de douăzeci de dolari.

  – Aș fi dorit să pot oferi mai mult.

  – Mulțumesc! am răspuns. Ce destinație să le dăm? Biblii, hrană, medicamente sau să îi dăm cuiva care are nevoie?

  – Hrană, a spus ea după o ezitare de câteva secunde.

  Familia mea și cu mine eram în concediu, în vizită la niște rude din California. Numai ce povestisem în Sabat, la biserică, experiențe misionare, menționând unele nevoi pe care le aveau oamenii nevoiași dintr-o țară lovită de sărăcie, când Linda mi-a oferit acei bani. Am pus darul ei într-un plic, pentru a fi folosit în scopul special indicat. Atunci când ne-am întors la postul misiunii din Lubumbaschi, Zair (acum Republica Democratică Congo), m-am tot gândit cum aș putea folosi mai bine cei douăzeci de dolari ai Lindei. În cele din urmă, m-am decis să cumpăr un sac de făină, care costa cam douăzeci de dolari. Am pus sacul de făină într-un colț, separat de celelalte provizii. Când făceam pâine pentru familia noastră, foloseam făina proprie. Sacul Lindei îl foloseam pentru membrii bisericii care nu aveau posibilități, pentru persoanele de la căminul de bătrâni, pe care îi vizitam cam o dată pe lună și pentru alți oameni care băteau la poarta noastră cerând ceva de mâncare.

  Într-o zi, am observat că sacul zăcea moale pe podea, iar conținutul era aproape terminat. Am șoptit o rugăciune de mulțumire pentru că se apropia timpul concediului nostru, pe care îl luam o dată la doi ani, și oricum doream ca toate proviziile să fie terminate și să nu rămână nimic pentru gândacii care ar fi făcut cu siguranță petrecere după plecarea noastră. Doar atunci mi-am dat seama că am tot luat făină din acel sac timp de doi ani.

  Întrebării lui Elisei: „Unde este acum Domnul, Dumnezeul lui Ilie?” (2 Împărați 2:14) i se poate da un răspuns și astăzi: El este încă aici, tot atât de puternic și grijuliu ca întotdeauna.


  Bienvisa Ladion Nebres

  Cei douăzeci de dolari ai Lindei - Devoțional femei. Întrebării lui Elisei: „Unde este acum Domnul, Dumnezeul lui Ilie?” i se poate da un răspuns și astăzi: El este încă aici, tot atât de puternic și grijuliu ca întotdeauna.
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...