Articolul precedentO familie liniştită
  Articolul următorGemenii

  Sunt femeie

  Dumnezeu a făcut pe om după chipul Său, l-a făcut după chipul lui Dumnezeu; parte bărbătească şi parte femeiască i-a făcut. (Geneza 1:27)

  În prezent mă aflu la un congres al Departamentului Misiunea Femeii, în Statele Unite ale Americii. Îmi amintesc prima ocazie în care am fost la un astfel de eveniment, la sfârșit de săptămână. După cum multe dintre voi știți, este o experiență deosebită aceea de a petrece timp cu alte femei creștine. Prima dată am stat în sală și mă simțeam atât de binecuvântată și de întărită să fac parte din acel grup. Vorbitoarea spunea că Dumnezeu ne-a chemat, ca femei, să lucrăm pentru El și că El se folosește de darurile noastre, oricare ar fi ele, ca să-i ajute pe alții să Îl cunoască și să aducă laudă numelui Său.

  Vorbitoarea ne-a invitat să facem grupe mici, să ne împărtășim subiecte de rugăciune și poveri ale inimii, iar apoi să ne rugăm unele pentru altele. Am observat că noi, femeile, avem motive comune: griji legate de sănătate, provocări cu copiii, cu soții și cu rudele. M-am simțit foarte binecuvântată să fiu împreună cu surorile mele și să am un simțământ al apartenenței și al unității cu toate aceste persoane – multe pe care nici nu le cunoșteam. În acel moment, am știut că Duhul Sfânt ne unește ca pe o comunitate de fiice ale Regelui.

  După ce s-a încheiat ziua, cugetam la ce am descoperit și experimentat în acea zi și am înțeles că, deși suntem una în Dumnezeu, unite prin Duhul Sfânt, Dumnezeu ne vede ca persoane individuale, ca femei create după chipul Său. Am crescut în biserică și singurul tip de întâlniri la care am participat au foste cele mixte, cu bărbați și femei împreună. Mereu m-am considerat parte a „frățietății” și a „adunării”. Eram ca și invizibilă. Dar acea primă întâlnire a femeilor creștine m-a ajutat să mă văd ca individ, ca femeie, fiică iubită de Dumnezeu. De la acel prim eveniment, identitatea mea în Hristos s-a consolidat. Viața mea s-a schimbat de când am descoperit cine sunt în Isus. Sunt o membră a bisericii, dar sunt și o individualitate chemată de Dumnezeu ca să-L servesc în felul meu unic.

  Atunci când călătoresc în jurul lumii și vorbesc, una dintre predicile mele predilecte se concentrează pe cine suntem noi în Hristos. Vreau, sora mea, să înțelegi că în ochii lui Dumnezeu noi suntem fiice unice. Poate că suntem diferite între noi, dar suntem una în Isus, care nu ne umbrește individualitatea. Așa că, data viitoare când ești ispitită să simți că Dumnezeu te trece cu vederea, amintește-ți că El, care te-a creat după chipul Său, te iubește și va fi cu tine mereu.

  Heather-Dawn Small

  Sunt femeie - Devoțional femei. Poate că suntem diferite între noi, dar suntem una în Isus, care nu ne umbrește individualitatea. Așa că, data viitoare când ești ispitită să simți că Dumnezeu te trece cu vederea, amintește-ți că El, care te-a creat după chipul Său, te iubește și va fi cu tine mereu.
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...