Articolul precedentO familie liniştită
  Articolul următorGemenii

  Sunt femeie

  Dumnezeu a făcut pe om după chipul Său, l-a făcut după chipul lui Dumnezeu; parte bărbătească şi parte femeiască i-a făcut. (Geneza 1:27)

  În prezent mă aflu la un congres al Departamentului Misiunea Femeii, în Statele Unite ale Americii. Îmi amintesc prima ocazie în care am fost la un astfel de eveniment, la sfârșit de săptămână. După cum multe dintre voi știți, este o experiență deosebită aceea de a petrece timp cu alte femei creștine. Prima dată am stat în sală și mă simțeam atât de binecuvântată și de întărită să fac parte din acel grup. Vorbitoarea spunea că Dumnezeu ne-a chemat, ca femei, să lucrăm pentru El și că El se folosește de darurile noastre, oricare ar fi ele, ca să-i ajute pe alții să Îl cunoască și să aducă laudă numelui Său.

  Vorbitoarea ne-a invitat să facem grupe mici, să ne împărtășim subiecte de rugăciune și poveri ale inimii, iar apoi să ne rugăm unele pentru altele. Am observat că noi, femeile, avem motive comune: griji legate de sănătate, provocări cu copiii, cu soții și cu rudele. M-am simțit foarte binecuvântată să fiu împreună cu surorile mele și să am un simțământ al apartenenței și al unității cu toate aceste persoane – multe pe care nici nu le cunoșteam. În acel moment, am știut că Duhul Sfânt ne unește ca pe o comunitate de fiice ale Regelui.

  După ce s-a încheiat ziua, cugetam la ce am descoperit și experimentat în acea zi și am înțeles că, deși suntem una în Dumnezeu, unite prin Duhul Sfânt, Dumnezeu ne vede ca persoane individuale, ca femei create după chipul Său. Am crescut în biserică și singurul tip de întâlniri la care am participat au foste cele mixte, cu bărbați și femei împreună. Mereu m-am considerat parte a „frățietății” și a „adunării”. Eram ca și invizibilă. Dar acea primă întâlnire a femeilor creștine m-a ajutat să mă văd ca individ, ca femeie, fiică iubită de Dumnezeu. De la acel prim eveniment, identitatea mea în Hristos s-a consolidat. Viața mea s-a schimbat de când am descoperit cine sunt în Isus. Sunt o membră a bisericii, dar sunt și o individualitate chemată de Dumnezeu ca să-L servesc în felul meu unic.

  Atunci când călătoresc în jurul lumii și vorbesc, una dintre predicile mele predilecte se concentrează pe cine suntem noi în Hristos. Vreau, sora mea, să înțelegi că în ochii lui Dumnezeu noi suntem fiice unice. Poate că suntem diferite între noi, dar suntem una în Isus, care nu ne umbrește individualitatea. Așa că, data viitoare când ești ispitită să simți că Dumnezeu te trece cu vederea, amintește-ți că El, care te-a creat după chipul Său, te iubește și va fi cu tine mereu.

  Heather-Dawn Small

  Sunt femeie - Devoțional femei. Poate că suntem diferite între noi, dar suntem una în Isus, care nu ne umbrește individualitatea. Așa că, data viitoare când ești ispitită să simți că Dumnezeu te trece cu vederea, amintește-ți că El, care te-a creat după chipul Său, te iubește și va fi cu tine mereu.
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...