Articolul precedentApel către soţi
  Articolul următorPerechi celebre

  Înțelepciunea unei tinere mame

  Cine poate găsi o femeie cinstită? Ea este mai de preţ decât mărgăritarele. Inima bărbatului se încrede în ea. (…) Ea îi face bine, şi nu rău, în toate zilele vieţii sale. (…) Ea deschide gura cu înţelepciune şi învăţături plăcute îi sunt pe limbă. Ea veghează asupra celor ce se petrec în casa ei şi nu mănâncă pâinea lenevirii. Fiii ei se scoală şi o numesc fericită; bărbatul ei se scoală şi-i aduce laude… (Proverbele 31:10-12,26-28)

  Pasajul din Proverbele 31:10-12,26-28 o descrie pe mama mea, care s-a măritat în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Pe la treizeci de ani, avea șapte copii; eu am fost a treia născută. Tatăl, plecat la muncă, venea acasă la fiecare trei luni, dacă nu lucra peste hotarele țării, caz în care venea acasă o dată pe an. Fiind unicul copil, mama avea grijă și de bunicii noștri. Am crescut într-un sat frumos, iar aceasta mi-a influențat valorile vieții și credința în Dumnezeu. Nu aveam nevoie de transport și mergeam pe jos oriunde era nevoie.

  În clasa a treia, într-o dimineață, învățătoarea ne-a zis: „Scoateți cărțile și citiți capitolul trei, în timp ce eu voi vorbi cu o altă învățătoare despre competiția de citit.” Am ascultat, dar, la câteva minute după plecarea ei, o elevă a început să vorbească. Deranjată, am spus: „Stai jos și citește.” Dar ea a devenit și mai gălăgioasă. Gândul că este neascultătoare mă supăra, așa că am luat o carte și i-am dat cu ea în cap. Scandalul care a urmat a readus-o pe învățătoare în clasă.

  „Ce s-a întâmplat?” a întrebat învățătoarea. I-am spus tot ce s-a întâmplat. Nu a putut face altceva decât să mă trimită acasă. Plângeam și mergeam, presimțind că nu voi mai avea voie să vin niciodată la școală. Atunci când m-am apropiat de casă, mama, care avea douăzeci și opt de ani atunci, m-a văzut și mi-a ieșit în întâmpinare. I-am povestit ce se întâmplase. Fără cuvinte, m-a luat de mână și s-a întors cu mine la școală. A vorbit cu învățătoarea și următorul lucru pe care mi-l amintesc este că am fost primită înapoi în clasă.

  Îl laud și astăzi pe Dumnezeu pentru mama mea, care acum are optzeci și opt de ani. Educația dată de ea cu modestie, conform virtuților creștine, m-au modelat în ceea ce sunt eu azi. Mereu îmi spunea: „Încrede-te mereu în Dumnezeu. Când lumea va vorbi împotriva ta, amintește-ți că Domnul vede fiecare supărare, fiecare lacrimă și fiecare provocare pe care o întâmpini.” Pentru această moștenire, fie ea binecuvântată!

  Binecuvântat să fie numele Domnului pentru toate mamele cărora Dumnezeu le-a dat virtuți de putere și înțelepciune ca să modeleze, să învețe și să formeze mințile tinere ca să iubească și să trăiască pentru El.

  Edna Bacate Domingo

  Înțelepciunea unei tinere mame - Devoțional femei. Binecuvântat să fie numele Domnului pentru toate mamele cărora Dumnezeu le-a dat virtuți de putere și înțelepciune ca să modeleze, să învețe și să formeze mințile tinere ca să iubească și să trăiască pentru El.
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...