Articolul precedentÎmpreună-moştenitoare
  Articolul următorBicicleta

  Salvarea micului predicator

  Îngerul Domnului tabără în jurul celor ce se tem de El şi-i scapă din primejdie. (Psalmii 34:7)

  Când a împlinit cinci ani, viitorul meu soț, Verne, era numit „micul predicator”. El era fiul unei mame care avea obiceiul rugăciunii. Băiețelul a vizitat barăcile și corturile câtorva sute de angajați ai unei ferme de hamei din sudul Oregonului, deținută de bunicul lui care nu era creștin. Micul Verne le împărtășea unele dintre istoriile biblice preferate și le dădea broșuri creștine. Lucrătorii câmpurilor cu hamei, care începuseră să-l simpatizeze, îi ofereau câteodată fursecuri și lapte.

  Într-o seara, Verne, urmat de câinele lui maro de talie mare, Teddy, a plecat în vizită la lucrătorii fermei. Deși a fost avertizat să nu meargă pe acolo, băiatul a mers de-a lungul unei pasarele care ducea la o clădire mare, din beton, deasupra unui uscător mare de hamei. De acolo, încărcăturile cu boabele de hamei (numite strobuli sau conuri de hamei) de mărimea bobocilor de trandafir erau descărcați în uscătorul lung de 15 metri și adânc de 4,5 metri. Pentru că îi văzuse pe bunicul și pe unchiul lui mergând pe acea pasarelă, iar pe alți muncitori coborând prăjini pe suprafața uscătorului de hamei, Verne, gândindu-se că ar fi distractiv, a sărit de pe podeț jos, pe hamei. A dispărut pe loc sub hamei. Teddy a început să latre, uitându‑se agitat peste balustrada platformei.

  Bunicul a venit în fugă, apoi s-a lăsat pe genunchi și apoi pe burtă. Disperat, a întins mâna cât de departe putea în hamei. În sfârșit, a simțit o mână mică și a tras copilul, care suspina, înapoi pe pasarelă. După ce l-a scuturat pe Verne de conurile de hamei care i se agățaseră de haine, bunicul l-a luat repede în brațe și l-a dus peste câmp, la mama lui. Deși trist, bunicul a văzut pe fața micului predicator un zâmbet dulce.

  – De ce zâmbești? a întrebat bunicul cu asprime. Nu știi că era cât pe ce să mori?

  – Ştiu, a răspuns copilul din brațele lui, dar eram în siguranță, căci I-am cerut celui mai bun Prieten al meu, Isus, să te trimită în ajutor.

  Bunicul a rămas tăcut tot timpul drumului spre casă.

  Mama lui Verne, când a auzit istoria, a exclamat: „Un înger te-a oprit din scufundarea în hamei, ca bunicul să poată ajunge la tine și să te scoată!” În acea noapte, la fermă s-a sărbătorit salvarea lui Verne. Teddy a primit ca premiu un os mare, iar bunicul a primit supa lui favorită.

  La fel ca mama lui Verne, să-i încredințăm pe copiii noștri Domnului în fiecare dimineață!

  Patty L. Hyland

  Salvarea micului predicator - Devoțional femei. Mama lui Verne, când a auzit istoria, a exclamat: „Un înger te-a oprit din scufundarea în hamei, ca bunicul să poată ajunge la tine și să te scoată!” La fel ca mama lui Verne, să-i încredințăm pe copiii noștri Domnului în fiecare dimineață!
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...