Articolul precedentÎmpreună-moştenitoare
  Articolul următorBicicleta

  Salvarea micului predicator

  Îngerul Domnului tabără în jurul celor ce se tem de El şi-i scapă din primejdie. (Psalmii 34:7)

  Când a împlinit cinci ani, viitorul meu soț, Verne, era numit „micul predicator”. El era fiul unei mame care avea obiceiul rugăciunii. Băiețelul a vizitat barăcile și corturile câtorva sute de angajați ai unei ferme de hamei din sudul Oregonului, deținută de bunicul lui care nu era creștin. Micul Verne le împărtășea unele dintre istoriile biblice preferate și le dădea broșuri creștine. Lucrătorii câmpurilor cu hamei, care începuseră să-l simpatizeze, îi ofereau câteodată fursecuri și lapte.

  Într-o seara, Verne, urmat de câinele lui maro de talie mare, Teddy, a plecat în vizită la lucrătorii fermei. Deși a fost avertizat să nu meargă pe acolo, băiatul a mers de-a lungul unei pasarele care ducea la o clădire mare, din beton, deasupra unui uscător mare de hamei. De acolo, încărcăturile cu boabele de hamei (numite strobuli sau conuri de hamei) de mărimea bobocilor de trandafir erau descărcați în uscătorul lung de 15 metri și adânc de 4,5 metri. Pentru că îi văzuse pe bunicul și pe unchiul lui mergând pe acea pasarelă, iar pe alți muncitori coborând prăjini pe suprafața uscătorului de hamei, Verne, gândindu-se că ar fi distractiv, a sărit de pe podeț jos, pe hamei. A dispărut pe loc sub hamei. Teddy a început să latre, uitându‑se agitat peste balustrada platformei.

  Bunicul a venit în fugă, apoi s-a lăsat pe genunchi și apoi pe burtă. Disperat, a întins mâna cât de departe putea în hamei. În sfârșit, a simțit o mână mică și a tras copilul, care suspina, înapoi pe pasarelă. După ce l-a scuturat pe Verne de conurile de hamei care i se agățaseră de haine, bunicul l-a luat repede în brațe și l-a dus peste câmp, la mama lui. Deși trist, bunicul a văzut pe fața micului predicator un zâmbet dulce.

  – De ce zâmbești? a întrebat bunicul cu asprime. Nu știi că era cât pe ce să mori?

  – Ştiu, a răspuns copilul din brațele lui, dar eram în siguranță, căci I-am cerut celui mai bun Prieten al meu, Isus, să te trimită în ajutor.

  Bunicul a rămas tăcut tot timpul drumului spre casă.

  Mama lui Verne, când a auzit istoria, a exclamat: „Un înger te-a oprit din scufundarea în hamei, ca bunicul să poată ajunge la tine și să te scoată!” În acea noapte, la fermă s-a sărbătorit salvarea lui Verne. Teddy a primit ca premiu un os mare, iar bunicul a primit supa lui favorită.

  La fel ca mama lui Verne, să-i încredințăm pe copiii noștri Domnului în fiecare dimineață!

  Patty L. Hyland

  Salvarea micului predicator - Devoțional femei. Mama lui Verne, când a auzit istoria, a exclamat: „Un înger te-a oprit din scufundarea în hamei, ca bunicul să poată ajunge la tine și să te scoată!” La fel ca mama lui Verne, să-i încredințăm pe copiii noștri Domnului în fiecare dimineață!
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...