Articolul precedentUn ajutor potrivit
  Articolul următorNota 2

  Cerere pentru liniște

  Până la bătrâneţea voastră Eu voi fi acelaşi, până la cărunteţea voastră vă voi sprijini. V-am purtat şi tot vreau să vă mai port, să vă sprijin şi să vă mântuiesc. (Isaia 46:4)

  La muncă, soțul meu, Jed, a câștigat recent o călătorie în Jamaica, cu promisiunea unor plaje frumoase, climat cald și o cazare specială, fiind incluse băuturile răcoritoare și masa. I-am cerut agentului de voiaj să ne găsească un loc unde să avem liniște și pace. De-abia așteptam acea vacanță relaxantă. Totuși, când am ajuns am realizat că informația din broșură era exagerată. Am petrecut următoarele patru zile în căutarea unui colț mai liniștit, pe undeva. Nu era ușor de realizat acest lucru, deoarece tot timpul era agitație cu turiștii și cu angajații, cu muzica la volum înalt, cu aparatele de suflat frunzele de pe jos, cu mașinile de tuns iarba, autovehiculele, autobuzele și mașinile de golf. Speranța pentru câteva zile de liniște era spulberată.

  Pentru că doream cu tot dinadinsul să obținem cât mai mult posibil din acea vacanță, Jed și cu mine am continuat să căutăm și, în cele din urmă, am găsit un loc departe de raza auditivă a echipajelor de mentenanță, de boxele bubuind cu muzică raggae și de mulțimea zgomotoasă. Având aici o vedere frumoasă spre ocean, am început să inspirăm adânc – până când o șalupă cu niște petrecăreți a acostat chiar lângă colțul nostru „liniștit”. Jed și cu mine am privit unul la altul și doar am oftat – căci trecuserăm de vârsta „spărgătorilor de petreceri”.

  Ceea ce a salvat puțin acea călătorie a fost întâlnirea cu un grup de oameni care s-a întâmplat să fie membri ai aceleași confesiuni din care făceam parte și noi. Am avut cu ei conversații minunate și am avut parte de binecuvântări reciproce. Am mai avut ocazia de a le împărtăși dragostea lui Hristos și altora. Odată întorși acasă, mă gândeam că nu avusesem parte de toată odihna de care aveam nevoie. Totuși, Dumnezeu este credincios. În prima dimineață când am ajuns acasă, El m-a îndrumat să citesc un verset din Isaia. În acel verset am găsit că odihna mea este în Isus. El singur asigură odihna.

  „Până la bătrâneţea voastră Eu voi fi acelaşi, până la cărunteţea voastră vă voi sprijini. V-am purtat şi tot vreau să vă mai port, să vă sprijin şi să vă mântuiesc” (Isaia 46:4).

  Sunt recunoscătoare că Dumnezeu chiar are grijă de toate nevoile noastre. Jed și cu mine suntem fericiți să fim acasă. Vom sta departe de mașinile de suflat frunze – măcar pentru o vreme – sau vom purta în urechi dopuri împotriva zgomotului.

  Lee Lee Dart

  Cerere pentru liniște - Devoțional femei. Totuși, Dumnezeu este credincios. În prima dimineață când am ajuns acasă, El m-a îndrumat să citesc un verset din Isaia. În acel verset am găsit că odihna mea este în Isus. El singur asigură odihna.
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...