Articolul precedentFemeia, via şi măslinul
  Articolul următorBilet la clasa a doua

  Biserica ta interioară

  El este Capul trupului, al Bisericii. El este Începutul, Cel întâi născut dintre cei morţi, pentru ca în toate lucrurile să aibă întâietate. (Coloseni 1:18)

  – Cum a fost la biserică săptămâna trecută? a răsunat o voce prietenoasă și familiară de după gardul vecin.

  – A fost frumos, am murmurat eu cu o încruntare apatică. Și chiar fusese! Data viitoare poți veni și tu, am spus eu cu zel, dar cam ezitant.

  Curând după aceea am început să murmur și să mă plâng mie însămi. „Trăim timpuri grele, cu persecuții de toate felurile, și biserica nu face excepții.” Biserica adăpostește oameni care au stiluri de viață diferite. Uneori, în interiorul ei nu există dragoste, ci prigoană, compromis, corupție, moarte; ori este plină de dragoste, ori este în starea de „căldicel” (Apocalipsa 2 și 3). Grâul trebuie să crească împreună cu neghina (Matei 13:30). Dumnezeu va face separarea.

  Apoi am auzit cum Duhul Sfânt îmi spunea: „Trăiești în zilele din urmă. Asigură-te că inima ta este gata.” Am început imediat o cercetare de sine, la care am căzut lamentabil. Uneori ne îngrijorăm de starea bisericii, când de fapt noi, cei care formăm biserica, suntem cu probleme. Dacă viața noastră individuală este un dezastru, biserica noastră va fi în pericol. De aceea să ne cercetăm propria „biserică” (inima) și să-I permitem Duhului Sfânt să o curețe. Biserica noastră interioară trebuie să fie împodobită cu stilul de viață al lui Isus și învăluită în frumusețea Sa. Ne-am plâns și am murmurat atunci când lucrurile nu au fost în ordine sau decente, dar propria mea inimă era amară de mânie, de neascultare și de neîncredere. Trebuie ca zilnic să mor față de mine și față de autocompătimire. Dar Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru Isus. Chiar atunci când mă simt pierdută, El este acolo. El mă iubește îndeajuns ca să Se lupte cu mine și pentru mine. Dragostea Sa fără margini, mila și harul Său nu scad.

  Iată de ce avem cea mai mare nevoie: de Dumnezeu, Tatăl nostru, al cărui har este mereu suficient; de Isus, locul nostru de scăpare; și de Duhul Sfânt, Călăuzitorul nostru. Aceste trei Persoane trebuie să aibă controlul asupra vieții noastre tot timpul. Dumnezeu va începe judecata cu biserica Sa (1 Petru 4:17), deci, dacă „biserica” ta se zbuciumă astăzi, cu credincioșie dă-I cheile ei Celui care poate intra și poate da la o parte orice stă în calea asemănării tale cu Isus. Permite-I să înlăture întunericul și să aprindă lumina în viața ta, pentru ca și alții care duc o luptă să poată vedea cărarea. Fie ca lumina ta să fie văzută și de aproape, și de departe. Îngăduie-I să însănătoșească biserica ta zdrobită, pentru ca lauda ta să-I aducă glorie!

  Corletta Aretha Barbar

  Biserica ta interioară - Devoțional femei. Permite-I lui Dumnezeu să înlăture întunericul și să aprindă lumina în viața ta, pentru ca și alții care duc o luptă să poată vedea cărarea. Fie ca lumina ta să fie văzută și de aproape, și de departe. Îngăduie-I să însănătoșească biserica ta zdrobită, pentru ca lauda ta să-I aducă glorie!
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...