Articolul precedentFemeia, via şi măslinul
  Articolul următorBilet la clasa a doua

  Biserica ta interioară

  El este Capul trupului, al Bisericii. El este Începutul, Cel întâi născut dintre cei morţi, pentru ca în toate lucrurile să aibă întâietate. (Coloseni 1:18)

  – Cum a fost la biserică săptămâna trecută? a răsunat o voce prietenoasă și familiară de după gardul vecin.

  – A fost frumos, am murmurat eu cu o încruntare apatică. Și chiar fusese! Data viitoare poți veni și tu, am spus eu cu zel, dar cam ezitant.

  Curând după aceea am început să murmur și să mă plâng mie însămi. „Trăim timpuri grele, cu persecuții de toate felurile, și biserica nu face excepții.” Biserica adăpostește oameni care au stiluri de viață diferite. Uneori, în interiorul ei nu există dragoste, ci prigoană, compromis, corupție, moarte; ori este plină de dragoste, ori este în starea de „căldicel” (Apocalipsa 2 și 3). Grâul trebuie să crească împreună cu neghina (Matei 13:30). Dumnezeu va face separarea.

  Apoi am auzit cum Duhul Sfânt îmi spunea: „Trăiești în zilele din urmă. Asigură-te că inima ta este gata.” Am început imediat o cercetare de sine, la care am căzut lamentabil. Uneori ne îngrijorăm de starea bisericii, când de fapt noi, cei care formăm biserica, suntem cu probleme. Dacă viața noastră individuală este un dezastru, biserica noastră va fi în pericol. De aceea să ne cercetăm propria „biserică” (inima) și să-I permitem Duhului Sfânt să o curețe. Biserica noastră interioară trebuie să fie împodobită cu stilul de viață al lui Isus și învăluită în frumusețea Sa. Ne-am plâns și am murmurat atunci când lucrurile nu au fost în ordine sau decente, dar propria mea inimă era amară de mânie, de neascultare și de neîncredere. Trebuie ca zilnic să mor față de mine și față de autocompătimire. Dar Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru Isus. Chiar atunci când mă simt pierdută, El este acolo. El mă iubește îndeajuns ca să Se lupte cu mine și pentru mine. Dragostea Sa fără margini, mila și harul Său nu scad.

  Iată de ce avem cea mai mare nevoie: de Dumnezeu, Tatăl nostru, al cărui har este mereu suficient; de Isus, locul nostru de scăpare; și de Duhul Sfânt, Călăuzitorul nostru. Aceste trei Persoane trebuie să aibă controlul asupra vieții noastre tot timpul. Dumnezeu va începe judecata cu biserica Sa (1 Petru 4:17), deci, dacă „biserica” ta se zbuciumă astăzi, cu credincioșie dă-I cheile ei Celui care poate intra și poate da la o parte orice stă în calea asemănării tale cu Isus. Permite-I să înlăture întunericul și să aprindă lumina în viața ta, pentru ca și alții care duc o luptă să poată vedea cărarea. Fie ca lumina ta să fie văzută și de aproape, și de departe. Îngăduie-I să însănătoșească biserica ta zdrobită, pentru ca lauda ta să-I aducă glorie!

  Corletta Aretha Barbar

  Biserica ta interioară - Devoțional femei. Permite-I lui Dumnezeu să înlăture întunericul și să aprindă lumina în viața ta, pentru ca și alții care duc o luptă să poată vedea cărarea. Fie ca lumina ta să fie văzută și de aproape, și de departe. Îngăduie-I să însănătoșească biserica ta zdrobită, pentru ca lauda ta să-I aducă glorie!
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...