Articolul precedentImoralitatea din Corint
  Articolul următorLocul doi pe podium

  Cana-suvenir

  Aceasta este ziua pe care a făcut-o Domnul: să ne bucurăm şi să ne înveselim în ea! (Psalmii 118:24)

  Stăteam la rând la un magazin de suveniruri și am văzut o cană cu decorațiuni specifice locului în care mă aflam. Erau poze cu cactuși verde-deschis, un soare care dansa zâmbitor, un corn de taur, o stea singuratică și o portocală feliată. O ceașcă tipic texană! Ziceam o portocală? Se pare că Texasul este unul dintre cele cinci state americane care produce citrice în Statele Unite. Știați?

  Am privit cana și am zâmbit, imaginându-mi cum o să arate îmbogățita mea colecție de căni de pe raftul de acasă. Fiecare cană este dintr-o țară diferită sau dintr‑un stat diferit, dintre cele pe care le-am vizitat.

  De fiecare dată când revin acasă, aleg o cană dintr-o țară pe care vreau să o revizitez în imaginația mea. Uneori „merg” în Argentina, cu ritmul ei puțin mai lent, cu oameni prietenoși și cu diferitele ei frumuseți naturale. Adesea „navighez” la Cancun sau Florida pentru cinci minute de evadare fericită în vacanță pe nisipul fierbinte, cu apa strălucitoare turcoaz și cu sunetul de valuri care îmi îndepărtează tensiunea unei vieți prea încărcate. Cum mă mai bucur de aceste „călătorii” matinale!

  Rândul s-a mutat cu o persoană mai în față, ceea ce însemna să mă decid dacă voi adăuga această nouă cană la colecția mea sau nu. Ah, grea decizie de luat în viață! Hm. Texas. Sunt sigură că vreau să evadez aici?

  Și am cumpărat cana!

  Să vă spun de ce: îmi amintește că Dumnezeu m-a așezat aici. El a ales să mă pună în acest loc, ca să-I aduc slavă aici, în mijlocul coarnelor de tauri și al cactușilor. În plus, acum am și o informație nouă cu privire la producția de citrice! Să nu fiu înțeleasă greșit. Nu vreau să evadez într-un loc de pace, de meditație, de reflecție sau să dețin o cană-suvenir în plus. Ci acestea îmi spun apăsat că îmi trăiesc visul aici, în Texas, și anume acela de a trăi liberă pentru Dumnezeu, cu posibilitatea de a le împărtăși și altora Biblia, cunoștința despre Dumnezeu și despre dragostea Lui.

  Nu există o zonă mai bună decât aceea în care m-a pus Dumnezeu. Nu există un loc mai frumos decât acolo unde este și El, modelându-ți cu blândețe inima aspră într-una blândă și delicată – un exemplu de urmat pentru oricine.

  Oriunde ați fi, alăturați-vă mie în a bea din cana caldă a părtășiei. Și să nu toastăm pentru viitor sau pentru trecut, doarece prezentul este timpul binecuvântat, când ne aflăm în mâna Lui.

  Mary K. Haslam

  Cana-suvenir - Devoțional femei. Oriunde ați fi, alăturați-vă mie în a bea din cana caldă a părtășiei. Și să nu toastăm pentru viitor sau pentru trecut, doarece prezentul este timpul binecuvântat, când ne aflăm în mâna Lui.
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...