Cana-suvenir

Aceasta este ziua pe care a făcut-o Domnul: să ne bucurăm şi să ne înveselim în ea! (Psalmii 118:24)

Stăteam la rând la un magazin de suveniruri și am văzut o cană cu decorațiuni specifice locului în care mă aflam. Erau poze cu cactuși verde-deschis, un soare care dansa zâmbitor, un corn de taur, o stea singuratică și o portocală feliată. O ceașcă tipic texană! Ziceam o portocală? Se pare că Texasul este unul dintre cele cinci state americane care produce citrice în Statele Unite. Știați?

Am privit cana și am zâmbit, imaginându-mi cum o să arate îmbogățita mea colecție de căni de pe raftul de acasă. Fiecare cană este dintr-o țară diferită sau dintr‑un stat diferit, dintre cele pe care le-am vizitat.

De fiecare dată când revin acasă, aleg o cană dintr-o țară pe care vreau să o revizitez în imaginația mea. Uneori „merg” în Argentina, cu ritmul ei puțin mai lent, cu oameni prietenoși și cu diferitele ei frumuseți naturale. Adesea „navighez” la Cancun sau Florida pentru cinci minute de evadare fericită în vacanță pe nisipul fierbinte, cu apa strălucitoare turcoaz și cu sunetul de valuri care îmi îndepărtează tensiunea unei vieți prea încărcate. Cum mă mai bucur de aceste „călătorii” matinale!

Rândul s-a mutat cu o persoană mai în față, ceea ce însemna să mă decid dacă voi adăuga această nouă cană la colecția mea sau nu. Ah, grea decizie de luat în viață! Hm. Texas. Sunt sigură că vreau să evadez aici?

Și am cumpărat cana!

Să vă spun de ce: îmi amintește că Dumnezeu m-a așezat aici. El a ales să mă pună în acest loc, ca să-I aduc slavă aici, în mijlocul coarnelor de tauri și al cactușilor. În plus, acum am și o informație nouă cu privire la producția de citrice! Să nu fiu înțeleasă greșit. Nu vreau să evadez într-un loc de pace, de meditație, de reflecție sau să dețin o cană-suvenir în plus. Ci acestea îmi spun apăsat că îmi trăiesc visul aici, în Texas, și anume acela de a trăi liberă pentru Dumnezeu, cu posibilitatea de a le împărtăși și altora Biblia, cunoștința despre Dumnezeu și despre dragostea Lui.

Nu există o zonă mai bună decât aceea în care m-a pus Dumnezeu. Nu există un loc mai frumos decât acolo unde este și El, modelându-ți cu blândețe inima aspră într-una blândă și delicată – un exemplu de urmat pentru oricine.

Oriunde ați fi, alăturați-vă mie în a bea din cana caldă a părtășiei. Și să nu toastăm pentru viitor sau pentru trecut, doarece prezentul este timpul binecuvântat, când ne aflăm în mâna Lui.

Mary K. Haslam

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor