Articolul precedentImoralitatea din Corint
  Articolul următorLocul doi pe podium

  Cana-suvenir

  Aceasta este ziua pe care a făcut-o Domnul: să ne bucurăm şi să ne înveselim în ea! (Psalmii 118:24)

  Stăteam la rând la un magazin de suveniruri și am văzut o cană cu decorațiuni specifice locului în care mă aflam. Erau poze cu cactuși verde-deschis, un soare care dansa zâmbitor, un corn de taur, o stea singuratică și o portocală feliată. O ceașcă tipic texană! Ziceam o portocală? Se pare că Texasul este unul dintre cele cinci state americane care produce citrice în Statele Unite. Știați?

  Am privit cana și am zâmbit, imaginându-mi cum o să arate îmbogățita mea colecție de căni de pe raftul de acasă. Fiecare cană este dintr-o țară diferită sau dintr‑un stat diferit, dintre cele pe care le-am vizitat.

  De fiecare dată când revin acasă, aleg o cană dintr-o țară pe care vreau să o revizitez în imaginația mea. Uneori „merg” în Argentina, cu ritmul ei puțin mai lent, cu oameni prietenoși și cu diferitele ei frumuseți naturale. Adesea „navighez” la Cancun sau Florida pentru cinci minute de evadare fericită în vacanță pe nisipul fierbinte, cu apa strălucitoare turcoaz și cu sunetul de valuri care îmi îndepărtează tensiunea unei vieți prea încărcate. Cum mă mai bucur de aceste „călătorii” matinale!

  Rândul s-a mutat cu o persoană mai în față, ceea ce însemna să mă decid dacă voi adăuga această nouă cană la colecția mea sau nu. Ah, grea decizie de luat în viață! Hm. Texas. Sunt sigură că vreau să evadez aici?

  Și am cumpărat cana!

  Să vă spun de ce: îmi amintește că Dumnezeu m-a așezat aici. El a ales să mă pună în acest loc, ca să-I aduc slavă aici, în mijlocul coarnelor de tauri și al cactușilor. În plus, acum am și o informație nouă cu privire la producția de citrice! Să nu fiu înțeleasă greșit. Nu vreau să evadez într-un loc de pace, de meditație, de reflecție sau să dețin o cană-suvenir în plus. Ci acestea îmi spun apăsat că îmi trăiesc visul aici, în Texas, și anume acela de a trăi liberă pentru Dumnezeu, cu posibilitatea de a le împărtăși și altora Biblia, cunoștința despre Dumnezeu și despre dragostea Lui.

  Nu există o zonă mai bună decât aceea în care m-a pus Dumnezeu. Nu există un loc mai frumos decât acolo unde este și El, modelându-ți cu blândețe inima aspră într-una blândă și delicată – un exemplu de urmat pentru oricine.

  Oriunde ați fi, alăturați-vă mie în a bea din cana caldă a părtășiei. Și să nu toastăm pentru viitor sau pentru trecut, doarece prezentul este timpul binecuvântat, când ne aflăm în mâna Lui.

  Mary K. Haslam

  Cana-suvenir - Devoțional femei. Oriunde ați fi, alăturați-vă mie în a bea din cana caldă a părtășiei. Și să nu toastăm pentru viitor sau pentru trecut, doarece prezentul este timpul binecuvântat, când ne aflăm în mâna Lui.
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Ce am învățat de la un uragan?

  Am fost binecuvântați pentru că toți cunoscuții mei s-au rugat ca apa să nu ne cauzeze daune. Dumnezeu a protejat cartierul și nicio picătură nu a trecut peste acel dig.

  Protecția lui Dumnezeu

  Cu totul de necrezut pentru mine! Dar îngerul păzitor era lângă patul meu și Îi mulțumesc lui Dumnezeu! Lăudat să fie Domnul pentru protecția Lui!

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...