Articolul precedentDiavolul scoate la iveală
  Articolul următorRol secundar

  Surioara mea

  Iată, eu şi copiii pe care mi i-a dat Domnul suntem nişte semne şi nişte minuni în Israel, din partea Domnului oştirilor care locuieşte pe Muntele Sionului. (Isaia 8:18)

  Fiind cea mai în vârstă, am avut privilegiul de a asista la venirea pe lume a fraților mei. Prima a fost sora mea Marlene, cu trei ani mai mică; apoi, fratele meu Mario, cu cinci ani mai mic; și, în cele din urmă, surioara mea Marilei, care a apărut la zece ani după nașterea mea.

  Mama (care îi mai luase să-i crească și pe doi dintre verii mei, pentru că sora sa mai mică a murit de cancer) a avut o perioadă mai dificilă în acei ani. Volumul zilnic de muncă era enorm. Chiar dacă eu eram copil pe atunci, aveam îndatoriri de îndeplinit, cum ar fi să o pun pe sora mea la culcare sau să o plimb. O iubeam pe „păpușica mea” cu păr blond și ochi albaștri, care a câștigat chiar un concurs de frumusețe: Baby Johnson! Timpul trecea, surioara mea creștea tot mai puternică și a devenit o atletă amatoare, alergând câte 10 kilometri în fiecare zi. A devenit învățătoare și un model pentru multe viitoare învățătoare, fiind iubită și respectată de elevi. Surioara mea avea un dar de la Domnul.

  Apoi, într-o zi, Marilei, de-acum mamă a doi copii, a fost diagnosticată cu scleroză laterală amiotrofică, o boală neurodegenerativă progresivă. Lumea noastră s-a prăbușit odată cu auzirea acestei vești. Nu exista niciun tratament? Nicio opțiune? Niciun viitor? Nicio șansă ca surioara mea să apuce absolvirea școlii sau nunțile fiului și fiicei ei?

  Am trăit o mare durere. Doamne, unde ești? Tată din cer, Îți pasă de surioara mea? De ce ai permis ca ea să sufere așa? Dintr-odată nu mai poate face nimic: nici să meargă, nici să fugă, nici să se miște singură, nici să stea jos, nici să se ridice, nici să scrie!

  Dar apoi, Domnul mi-a vorbit printr-un devoțional pentru femei ca acesta. Multele povestiri inspiratoare de la femei care au trecut prin necazuri au început să îmi dea speranță! Încet-încet am fost capabilă să las marea povară la picioarele lui Dumnezeu, împreună cu decizia de a aștepta să văd ce are El pregătit pentru surioara mea. Am revăzut făgăduința Sa că El o cunoștea chiar înainte de a se naște și că în cartea vieții toate zilele ei au fost numărate (vezi Psalmii 139:13-17). Apoi, inima mea a avut odihnă.

  Te vei uni și tu cu mine în rugă pentru surioara mea?

  Scump Isus, Te rog, vino curând și pune capăt suferinței! Vrem să fim cu Tine în lumea perfectă pe care Tu ne-o pregătești. Amin!

  Marli Elizete Ritter-Hein

  Surioara mea - Devoțional femei. Scump Isus, Te rog, vino curând și pune capăt suferinței! Vrem să fim cu Tine în lumea perfectă pe care Tu ne-o pregătești.
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...