Articolul precedentIubire uimitoare
  Articolul următorSecond hand

  Crescând copii care să-L cunoască pe Dumnezeu

  Frica Domnului este începutul înţelepciunii; toţi cei ce o păzesc au o minte sănătoasă, şi slava Lui ţine în veci. (Psalmii 111:10)

  Fiind mamă a patru copii, cred că nu există un manual mai bun pentru creșterea copiilor decât Cuvântul lui Dumnezeu. În el, Dumnezeu ne cere să ne creștem copiii „în mustrarea şi învăţătura Domnului” (Efeseni 6:4).

  Dar cum se face aceasta, mai exact? Biblia are toate răspunsurile.

  Mai întâi, dacă vrem să avem copii cu un caracter ca al lui Hristos, atunci părinții trebuie să le insufle cel mai important atribut al caracterului Său: dragostea. Părinții și alți educatori ai copiilor vor demonstra dragostea lui Dumnezeu față de toți oamenii prin acte de amabilitate, expresii de grijă și bunăvoință atentă.

  Dacă vrem ca fiii și fiicele noastre să-L cunoască pe Dumnezeu, trebuie să-i obișnuim să petreacă timp cu El în fiecare zi. Părinții îi pot conduce zilnic pe cei mici la Domnul, învățându-i din Cuvântul Său. Instrucțiunile din Deuteronomul 6:6,7 ne spun cum să facem acest lucru: „Și poruncile acestea, pe care ţi le dau astăzi, să le ai în inima ta. Să le întipăreşti în mintea copiilor tăi şi să vorbeşti de ele când vei fi acasă, când vei pleca în călătorie, când te vei culca şi când te vei scula.” Mai mult decât atât, Dumnezeu promite că, dacă-l instruim pe copil în căile Sale, „când va îmbătrâni, nu se va abate de la ea” (Proverbele 22:6).

  Părinții înșiși trebuie să reflecte atributele caracterului divin în viața lor. De regulă, copiii sunt influențați mult de exemplul părinților. Motivul pentru care mulți copii sunt neascultători astăzi este acela că părinții lor au avut tendința de a fi neascultători față de Dumnezeu, într-un fel sau altul. Așa părinți, așa copii. Părinții care vor ca Isus să fie modelul copiilor lor Îl vor aduce pe Dumnezeu în casă și vor face din Sfântul Său Cuvânt un sfătuitor și un ghid de viață. Prin cuvinte și prin exemplu, ei îi vor învăța pe cei mici respectul pentru Dumnezeu și pentru Cuvântul Său.

  În casele unde copiii sunt crescuți astfel încât să aibă o relație personală cu Dumnezeu, modul de desfășurare a închinării în familie este foarte important. Aceasta ar trebui să fie făcută cu bucurie și să fie instructivă pentru toți membrii familiei care se unesc împreună să se roage și să-L laude pe Dumnezeu. Copiii trebuie să știe că Isus, care îi iubește, dorește să locuiască împreună cu ei în căminul lor.

  Vijay Moses

  Crescând copii care să-L cunoască pe Dumnezeu - Devoțional femei. În casele unde copiii sunt crescuți astfel încât să aibă o relație personală cu Dumnezeu, modul de desfășurare a închinării în familie este foarte important. Copiii trebuie să știe că Isus, care îi iubește, dorește să locuiască împreună cu ei în căminul lor.
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...