Articolul precedentIubire uimitoare
  Articolul următorSecond hand

  Crescând copii care să-L cunoască pe Dumnezeu

  Frica Domnului este începutul înţelepciunii; toţi cei ce o păzesc au o minte sănătoasă, şi slava Lui ţine în veci. (Psalmii 111:10)

  Fiind mamă a patru copii, cred că nu există un manual mai bun pentru creșterea copiilor decât Cuvântul lui Dumnezeu. În el, Dumnezeu ne cere să ne creștem copiii „în mustrarea şi învăţătura Domnului” (Efeseni 6:4).

  Dar cum se face aceasta, mai exact? Biblia are toate răspunsurile.

  Mai întâi, dacă vrem să avem copii cu un caracter ca al lui Hristos, atunci părinții trebuie să le insufle cel mai important atribut al caracterului Său: dragostea. Părinții și alți educatori ai copiilor vor demonstra dragostea lui Dumnezeu față de toți oamenii prin acte de amabilitate, expresii de grijă și bunăvoință atentă.

  Dacă vrem ca fiii și fiicele noastre să-L cunoască pe Dumnezeu, trebuie să-i obișnuim să petreacă timp cu El în fiecare zi. Părinții îi pot conduce zilnic pe cei mici la Domnul, învățându-i din Cuvântul Său. Instrucțiunile din Deuteronomul 6:6,7 ne spun cum să facem acest lucru: „Și poruncile acestea, pe care ţi le dau astăzi, să le ai în inima ta. Să le întipăreşti în mintea copiilor tăi şi să vorbeşti de ele când vei fi acasă, când vei pleca în călătorie, când te vei culca şi când te vei scula.” Mai mult decât atât, Dumnezeu promite că, dacă-l instruim pe copil în căile Sale, „când va îmbătrâni, nu se va abate de la ea” (Proverbele 22:6).

  Părinții înșiși trebuie să reflecte atributele caracterului divin în viața lor. De regulă, copiii sunt influențați mult de exemplul părinților. Motivul pentru care mulți copii sunt neascultători astăzi este acela că părinții lor au avut tendința de a fi neascultători față de Dumnezeu, într-un fel sau altul. Așa părinți, așa copii. Părinții care vor ca Isus să fie modelul copiilor lor Îl vor aduce pe Dumnezeu în casă și vor face din Sfântul Său Cuvânt un sfătuitor și un ghid de viață. Prin cuvinte și prin exemplu, ei îi vor învăța pe cei mici respectul pentru Dumnezeu și pentru Cuvântul Său.

  În casele unde copiii sunt crescuți astfel încât să aibă o relație personală cu Dumnezeu, modul de desfășurare a închinării în familie este foarte important. Aceasta ar trebui să fie făcută cu bucurie și să fie instructivă pentru toți membrii familiei care se unesc împreună să se roage și să-L laude pe Dumnezeu. Copiii trebuie să știe că Isus, care îi iubește, dorește să locuiască împreună cu ei în căminul lor.

  Vijay Moses

  Crescând copii care să-L cunoască pe Dumnezeu - Devoțional femei. În casele unde copiii sunt crescuți astfel încât să aibă o relație personală cu Dumnezeu, modul de desfășurare a închinării în familie este foarte important. Copiii trebuie să știe că Isus, care îi iubește, dorește să locuiască împreună cu ei în căminul lor.
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...