Dublă minune în familie

Cum nu ne va da fără plată, împreună cu El, toate lucrurile? (Romani 8:32)

La ora 00:10, pe 9 februarie 2017, a sunat cumnatul meu să ne spună că a murit socrul nostru, care împlinise o sută de ani. Deoarece companiile de transport și benzinăriile erau în grevă pentru șaptezeci și două de ore, ne întrebam cum vom merge la ceremonia de înmormântare, într-un oraș situat la 220 de kilometri depărtare? Atunci, Domnul i-a adus aminte soțului meu să ia legătura cu un văr care era administrator la o stație de benzină. Cum l-a sunat, vărul a promis să se ocupe de problema noastră chiar în acea dimineață, devreme.

Într-adevăr, în dimineața următoare, la ora 8:00, cele două automobile care urmau să plece erau cu plinul făcut și nepotul nostru a plătit factura.

Înmormântarea era programată pentru ziua următoare. Un grup important din biserica locală a luat parte la ceremonie. Acest gest de fraternitate a adus multă bucurie familiei – faptul că membrii bisericii le erau alături fraților în necaz.

În dimineața plecării, Duhul Sfânt l-a inspirat din nou pe soțul meu. Fiind cel mai mare dintre frați, a organizat o reuniune de familie. I-a chemat pe toți frații și pe un văr.

În timpul acelei consfătuiri, mi-am amintit că un alt văr, care locuia în apropiere, nu fusese chemat. Cum puteam să-i dau de știre soțului meu? Să-i trimit un mesaj? Mi-a venit în minte să mă rog. M-am gândit: Domnul îi va transmite mesajul soțului meu. Am început rugăciunea. Din cameră se auzeau voci, dar nu înțelegeam ce spuneau. Deodată am auzit chiar vocea vărului care nu fusese invitat. Mi-era teamă că, fiind supărat, venise nechemat. Am continuat să mă rog, punând situația în mâna Domnului, la care este rezolvare în toate.

La sfârșitul reuniunii, când soțul s-a întors, primele lui cuvinte au fost: „Domnul este minunat! În timpul consfătuirii mi-am dat seama că nu îl invitasem pe vărul nostru, așa că am trimis după el, iar el a venit imediat.”

„Amin!” am exclamat eu. „Domnul este minunat!” I-am povestit apoi soțului meu despre rugăciunea pe care o înălțasem. Am îngenuncheat și I-am dat slavă lui Dumnezeu. El este cel care aduce unitatea în familie.

Abiba Thiombiano

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor