Articolul precedentMă pot înfuria?
  Articolul următorA doua poruncă

  Dublă minune în familie

  Cum nu ne va da fără plată, împreună cu El, toate lucrurile? (Romani 8:32)

  La ora 00:10, pe 9 februarie 2017, a sunat cumnatul meu să ne spună că a murit socrul nostru, care împlinise o sută de ani. Deoarece companiile de transport și benzinăriile erau în grevă pentru șaptezeci și două de ore, ne întrebam cum vom merge la ceremonia de înmormântare, într-un oraș situat la 220 de kilometri depărtare? Atunci, Domnul i-a adus aminte soțului meu să ia legătura cu un văr care era administrator la o stație de benzină. Cum l-a sunat, vărul a promis să se ocupe de problema noastră chiar în acea dimineață, devreme.

  Într-adevăr, în dimineața următoare, la ora 8:00, cele două automobile care urmau să plece erau cu plinul făcut și nepotul nostru a plătit factura.

  Înmormântarea era programată pentru ziua următoare. Un grup important din biserica locală a luat parte la ceremonie. Acest gest de fraternitate a adus multă bucurie familiei – faptul că membrii bisericii le erau alături fraților în necaz.

  În dimineața plecării, Duhul Sfânt l-a inspirat din nou pe soțul meu. Fiind cel mai mare dintre frați, a organizat o reuniune de familie. I-a chemat pe toți frații și pe un văr.

  În timpul acelei consfătuiri, mi-am amintit că un alt văr, care locuia în apropiere, nu fusese chemat. Cum puteam să-i dau de știre soțului meu? Să-i trimit un mesaj? Mi-a venit în minte să mă rog. M-am gândit: Domnul îi va transmite mesajul soțului meu. Am început rugăciunea. Din cameră se auzeau voci, dar nu înțelegeam ce spuneau. Deodată am auzit chiar vocea vărului care nu fusese invitat. Mi-era teamă că, fiind supărat, venise nechemat. Am continuat să mă rog, punând situația în mâna Domnului, la care este rezolvare în toate.

  La sfârșitul reuniunii, când soțul s-a întors, primele lui cuvinte au fost: „Domnul este minunat! În timpul consfătuirii mi-am dat seama că nu îl invitasem pe vărul nostru, așa că am trimis după el, iar el a venit imediat.”

  „Amin!” am exclamat eu. „Domnul este minunat!” I-am povestit apoi soțului meu despre rugăciunea pe care o înălțasem. Am îngenuncheat și I-am dat slavă lui Dumnezeu. El este cel care aduce unitatea în familie.

  Abiba Thiombiano

  Dublă minune în familie - Devoțional femei. „Domnul este minunat!” I-am povestit apoi soțului meu despre rugăciunea pe care o înălțasem. Am îngenuncheat și I-am dat slavă lui Dumnezeu. El este cel care aduce unitatea în familie.
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...