Articolul precedentCând nu iertăm
  Articolul următorCu două fețe

  O femeie anonimă în misiune

  Îngerul Domnului S-a arătat femeii şi i-a zis: „Iată că tu eşti stearpă şi n-ai copii, dar vei rămâne însărcinată şi vei naşte un fiu.” (Judecătorii 13:3)

  Cu care dintre soțiile din Biblie ai vrea cel mai mult să te asemeni?

  Manoah și soția lui, care era stearpă, erau căsătoriți de câțiva ani. Într-o zi, un înger al Domnului s-a înfățișat femeii și a asigurat-o că va da naștere unui fiu care va elibera pe poporul Israel de vrăjmași (Judecătorii 13:4,5). Entuziasmată de această veste, soția i-a povestit lui Manoah despre promisiunea mesagerului și despre instrucțiunile primite pentru perioada de sarcină și pentru cea următoare, astfel încât să-și pregătească cu grijă fiul pentru o misiune specială.

  Cumva neîncrezător, soțul L-a rugat pe Dumnezeu să i se dea și lui același mesaj. Dumnezeu a răspuns la această rugăciune și mesagerul a venit din nou, descoperindu-se inițial tot soției. Ea l-a chemat pe Manoah de la câmp, ca să-l întâlnească și el. Mesagerul s-a identificat ca fiind îngerul care a venit și prima dată, deși a refuzat să își spună numele. În schimb, a subliniat că părinții trebuie să respecte poruncile cu privire la nașterea și creșterea fiului lor. Când Manoah I-a adus o jertfă Domnului pe o piatră, mesagerul „s-a suit în flacăra altarului”. Atunci, Manoah și-a dat seama că mesagerul a fost un înger.

  – Vom muri, căci L-am văzut pe Dumnezeu, a spus el.

  Soția lui Manoah a spus:

  – Dumnezeu nu ne va ucide. Nu te teme. El ne iubește. De aceea a primit jertfa noastră și ne-a dat făgăduința unui fiu.

  Cuvintele ei l-au încurajat pe Manoah.

  După un timp, soția lui l-a născut pe Samson și a ascultat de toate poruncile cu privire la creșterea copilului. Dumnezeu a binecuvântat atât ascultarea mamei, cât și pe fiul ei. Totuși, uneori, chiar și cea mai atentă educație dată copiilor noștri nu poate opri alegerile lor nepotrivite de mai târziu. În ciuda alegerilor sale greșite, în cele din urmă Samson s-a întors la Dumnezeul părinților lui și a eliberat națiunea Israel de vrăjmași.

  Cine a fost soția lui Manoah, cea căreia îngerul i-a apărut de două ori – această femeie care a ascultat de poruncile Domnului și l-a încurajat pe soțul ei speriat? Nu-i știm nici numele, nici genealogia. Totuși, ca mamă, a îndeplinit cu credincioșie partea sa din planul lui Dumnezeul pentru poporul Său. Ce fel de femeie sunt eu? Vreau să fiu ca soția lui Manoah!

  Christiana Agyenim-Boateng

  O femeie anonimă în misiune - Devoțional femei. Dumnezeu a binecuvântat atât ascultarea mamei lui Samson, cât și pe fiul ei. Totuși, uneori, chiar și cea mai atentă educație dată copiilor noștri nu poate opri alegerile lor nepotrivite de mai târziu.
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...