Articolul precedentCând nu iertăm
  Articolul următorCu două fețe

  O femeie anonimă în misiune

  Îngerul Domnului S-a arătat femeii şi i-a zis: „Iată că tu eşti stearpă şi n-ai copii, dar vei rămâne însărcinată şi vei naşte un fiu.” (Judecătorii 13:3)

  Cu care dintre soțiile din Biblie ai vrea cel mai mult să te asemeni?

  Manoah și soția lui, care era stearpă, erau căsătoriți de câțiva ani. Într-o zi, un înger al Domnului s-a înfățișat femeii și a asigurat-o că va da naștere unui fiu care va elibera pe poporul Israel de vrăjmași (Judecătorii 13:4,5). Entuziasmată de această veste, soția i-a povestit lui Manoah despre promisiunea mesagerului și despre instrucțiunile primite pentru perioada de sarcină și pentru cea următoare, astfel încât să-și pregătească cu grijă fiul pentru o misiune specială.

  Cumva neîncrezător, soțul L-a rugat pe Dumnezeu să i se dea și lui același mesaj. Dumnezeu a răspuns la această rugăciune și mesagerul a venit din nou, descoperindu-se inițial tot soției. Ea l-a chemat pe Manoah de la câmp, ca să-l întâlnească și el. Mesagerul s-a identificat ca fiind îngerul care a venit și prima dată, deși a refuzat să își spună numele. În schimb, a subliniat că părinții trebuie să respecte poruncile cu privire la nașterea și creșterea fiului lor. Când Manoah I-a adus o jertfă Domnului pe o piatră, mesagerul „s-a suit în flacăra altarului”. Atunci, Manoah și-a dat seama că mesagerul a fost un înger.

  – Vom muri, căci L-am văzut pe Dumnezeu, a spus el.

  Soția lui Manoah a spus:

  – Dumnezeu nu ne va ucide. Nu te teme. El ne iubește. De aceea a primit jertfa noastră și ne-a dat făgăduința unui fiu.

  Cuvintele ei l-au încurajat pe Manoah.

  După un timp, soția lui l-a născut pe Samson și a ascultat de toate poruncile cu privire la creșterea copilului. Dumnezeu a binecuvântat atât ascultarea mamei, cât și pe fiul ei. Totuși, uneori, chiar și cea mai atentă educație dată copiilor noștri nu poate opri alegerile lor nepotrivite de mai târziu. În ciuda alegerilor sale greșite, în cele din urmă Samson s-a întors la Dumnezeul părinților lui și a eliberat națiunea Israel de vrăjmași.

  Cine a fost soția lui Manoah, cea căreia îngerul i-a apărut de două ori – această femeie care a ascultat de poruncile Domnului și l-a încurajat pe soțul ei speriat? Nu-i știm nici numele, nici genealogia. Totuși, ca mamă, a îndeplinit cu credincioșie partea sa din planul lui Dumnezeul pentru poporul Său. Ce fel de femeie sunt eu? Vreau să fiu ca soția lui Manoah!

  Christiana Agyenim-Boateng

  O femeie anonimă în misiune - Devoțional femei. Dumnezeu a binecuvântat atât ascultarea mamei lui Samson, cât și pe fiul ei. Totuși, uneori, chiar și cea mai atentă educație dată copiilor noștri nu poate opri alegerile lor nepotrivite de mai târziu.
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...