Gramatica dragostei lui Dumnezeu – partea 1

  La început era Cuvântul. (Ioan 1:1)

  Ca profesoară de limbi moderne, am predat multe lecții de gramatică, de-a lungul anilor. Un lingvist și lector specialist în limbile nordice a declarat că gramatica este inima unei limbi.(Pekka Saaristo, „Grammar Is the Heart of Language”, în Voices of Pedagogical
  Development, ed. J. Jalkanen, E. Jokinen, and P. Taalas (Dublin: Research-publishing.
  net, 2015), pp. 279–318.) Cu timpul, am ajuns să înțeleg că există și o gramatică a dragostei lui Dumnezeu.

  Gramatica este studiul structurii unei limbi. Ea studiază părțile de vorbire. Prima parte de propoziție este substantivul. Apoi verbul. Substantivul desemnează numele de obiecte sau de ființe. Verbul indică stare sau acțiunea fizică ori rațională a substantivului. Dragostea lui Dumnezeu a fost exprimată la creațiune cu ajutorul substantivului și al verbului: „Dumnezeu a zis: «Să fie lumină!» Și a fost lumină.” Dumnezeu, eternul Substantiv, a „spus” prin intermediul eternului Său Verb – și a fost viață: lumină, cer, pământ, mare, iarbă, fructe, soare, lună, stele.

  Apostolul Ioan folosește această gramatică primordială și Îl numește pe Isus Cuvântul, ceea ce în greacă este Logos. În altă traducere, „Cuvântul” este tradus prin „Verbul”. În Ioan 1:1 acel Verb este Isus, prin care Dumnezeu a creat lucrurile și prin care tu și eu putem fi recreați după chipul lui Dumnezeu. Această gramatică sfântă, a Substantivului tuturor substantivelor și a Verbului care este deasupra tuturor verbelor, face obiectul studiului în școala vieții. Când, pe noul pământ, vom implica în acest studiu noile noastre facultăți transformate, ne vom dezvolta înțelegerea spirituală. Oricât de adânc am sonda în comoara fără margini a acestui studiu, vor rămâne încă multe lucruri de descoperit și de învățat.

  Deci, cum ne pregătim pentru școala studiului fără sfârșit?

  În folosirea limbii și a gramaticii ei, trebuie să fim conștienți de trei elemente: (1) accentul și ritmul, (2) forma corectă în limbaj și scriere, (3) înțelegerea corectă a ordinii și a funcției părților de vorbire, așa cum apar ele în exprimare. Fiecare dintre acestea au un corespondent în pregătirea noastră spirituală, pentru un studiu care nu se va sfârși niciodată.

  Lourdes E. Morales-Gudmundsson

  Gramatica dragostei lui Dumnezeu – partea 1 - Devoțional femei. Când, pe noul pământ, vom implica în acest studiu noile noastre facultăți transformate, ne vom dezvolta înțelegerea spirituală. Oricât de adânc am sonda în comoara fără margini a acestui studiu, vor rămâne încă multe lucruri de descoperit și de învățat.
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...