Gramatica dragostei lui Dumnezeu – partea 1

  La început era Cuvântul. (Ioan 1:1)

  Ca profesoară de limbi moderne, am predat multe lecții de gramatică, de-a lungul anilor. Un lingvist și lector specialist în limbile nordice a declarat că gramatica este inima unei limbi.(Pekka Saaristo, „Grammar Is the Heart of Language”, în Voices of Pedagogical
  Development, ed. J. Jalkanen, E. Jokinen, and P. Taalas (Dublin: Research-publishing.
  net, 2015), pp. 279–318.) Cu timpul, am ajuns să înțeleg că există și o gramatică a dragostei lui Dumnezeu.

  Gramatica este studiul structurii unei limbi. Ea studiază părțile de vorbire. Prima parte de propoziție este substantivul. Apoi verbul. Substantivul desemnează numele de obiecte sau de ființe. Verbul indică stare sau acțiunea fizică ori rațională a substantivului. Dragostea lui Dumnezeu a fost exprimată la creațiune cu ajutorul substantivului și al verbului: „Dumnezeu a zis: «Să fie lumină!» Și a fost lumină.” Dumnezeu, eternul Substantiv, a „spus” prin intermediul eternului Său Verb – și a fost viață: lumină, cer, pământ, mare, iarbă, fructe, soare, lună, stele.

  Apostolul Ioan folosește această gramatică primordială și Îl numește pe Isus Cuvântul, ceea ce în greacă este Logos. În altă traducere, „Cuvântul” este tradus prin „Verbul”. În Ioan 1:1 acel Verb este Isus, prin care Dumnezeu a creat lucrurile și prin care tu și eu putem fi recreați după chipul lui Dumnezeu. Această gramatică sfântă, a Substantivului tuturor substantivelor și a Verbului care este deasupra tuturor verbelor, face obiectul studiului în școala vieții. Când, pe noul pământ, vom implica în acest studiu noile noastre facultăți transformate, ne vom dezvolta înțelegerea spirituală. Oricât de adânc am sonda în comoara fără margini a acestui studiu, vor rămâne încă multe lucruri de descoperit și de învățat.

  Deci, cum ne pregătim pentru școala studiului fără sfârșit?

  În folosirea limbii și a gramaticii ei, trebuie să fim conștienți de trei elemente: (1) accentul și ritmul, (2) forma corectă în limbaj și scriere, (3) înțelegerea corectă a ordinii și a funcției părților de vorbire, așa cum apar ele în exprimare. Fiecare dintre acestea au un corespondent în pregătirea noastră spirituală, pentru un studiu care nu se va sfârși niciodată.

  Lourdes E. Morales-Gudmundsson

  Gramatica dragostei lui Dumnezeu – partea 1 - Devoțional femei. Când, pe noul pământ, vom implica în acest studiu noile noastre facultăți transformate, ne vom dezvolta înțelegerea spirituală. Oricât de adânc am sonda în comoara fără margini a acestui studiu, vor rămâne încă multe lucruri de descoperit și de învățat.
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...