Gramatica dragostei lui Dumnezeu – partea 2

La început, Dumnezeu a făcut cerurile şi pământul. Pământul era pustiu şi gol; peste faţa adâncului de ape era întuneric, şi Duhul lui Dumnezeu Se mişca pe deasupra apelor. Dumnezeu a zis: „Să fie lumină!” Şi a fost lumină. Dumnezeu a văzut că lumina era bună şi Dumnezeu a despărţit lumina de întuneric. (Geneza 1:1-4)

Acum este timpul să ne pregătim pentru școala studiului fără sfârșit. În anii de profesorat în domeniul lingvistic, am căpătat înțelegerea că cele trei elemente ale limbii și gramaticii proprii limbilor contemporane pot fi aplicate și pregătirii noastre spirituale pentru un studiu nelimitat.

1. Ritmul și accentul: Regularitatea contactului nostru cu Dumnezeu va produce rod spiritual, de care ne vom bucura o veșnicie. Trezirea zilnică dimineața devreme pentru rugăciune, studiu și meditație asupra unor pasaje din Scripturi ne vor menține atenția asupra lui Hristos.

2. Forma corectă în limbaj și scriere: Menținerea unui program regulat de contact cu Cuvântul lui Dumnezeu va asigura cuvintelor noastre, atât spuse, cât și scrise, putere de viață – așa cum Cuvântul lui Dumnezeu este dătător de viață și menține viața. Acest contact cu Scriptura ne va ține departe de capcana ignoranței. Mulţi dintre contemporanii lui Isus au fost induși în eroare de liderii lor cu privire ceea ce spuneau Scripturile referitor la Mesia – este acel tip de eroare care ne-ar costa mântuirea!

3. Înțelegerea corectă a ordinii și funcției părților de vorbire: În gramatică este important ca în cadrul propoziției să se mențină ordinea corectă a substantivelor, verbelor și prepozițiilor. Altfel, nu vei înțelege și nici nu vei fi înțeles. În gramatică, acest lucru este numit sintaxă. Dacă spun: „În sunt casa locașuri Tatălui Meu multe”, poate că îți va lua ceva timp ca să pricepi că înțelesul este de fapt: „În casa Tatălui Meu sunt multe locașuri”. Ordinea acestor cuvinte este importantă pentru a avea sens propoziția, iar această ordine diferă de la o limbă la alta.

Dispunerea ordinii sfinte este mai mult ciclică decât liniară și este mai flexibilă. Poți începe cu studiul Bibliei și să termini cu rugăciunea sau poți începe cu rugăciunea și să termini cu studiul Bibliei. În ambele cazuri, vei beneficia de înțelesuri bogate și profunde care să-ți hrănească sufletul flămând și să te transforme într-o gramatică dumnezeiască pentru cei care au nevoie de ea.

Lourdes E. Morales-Gudmundsson

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video