Gramatica dragostei lui Dumnezeu – partea 2

  La început, Dumnezeu a făcut cerurile şi pământul. Pământul era pustiu şi gol; peste faţa adâncului de ape era întuneric, şi Duhul lui Dumnezeu Se mişca pe deasupra apelor. Dumnezeu a zis: „Să fie lumină!” Şi a fost lumină. Dumnezeu a văzut că lumina era bună şi Dumnezeu a despărţit lumina de întuneric. (Geneza 1:1-4)

  Acum este timpul să ne pregătim pentru școala studiului fără sfârșit. În anii de profesorat în domeniul lingvistic, am căpătat înțelegerea că cele trei elemente ale limbii și gramaticii proprii limbilor contemporane pot fi aplicate și pregătirii noastre spirituale pentru un studiu nelimitat.

  1. Ritmul și accentul: Regularitatea contactului nostru cu Dumnezeu va produce rod spiritual, de care ne vom bucura o veșnicie. Trezirea zilnică dimineața devreme pentru rugăciune, studiu și meditație asupra unor pasaje din Scripturi ne vor menține atenția asupra lui Hristos.

  2. Forma corectă în limbaj și scriere: Menținerea unui program regulat de contact cu Cuvântul lui Dumnezeu va asigura cuvintelor noastre, atât spuse, cât și scrise, putere de viață – așa cum Cuvântul lui Dumnezeu este dătător de viață și menține viața. Acest contact cu Scriptura ne va ține departe de capcana ignoranței. Mulţi dintre contemporanii lui Isus au fost induși în eroare de liderii lor cu privire ceea ce spuneau Scripturile referitor la Mesia – este acel tip de eroare care ne-ar costa mântuirea!

  3. Înțelegerea corectă a ordinii și funcției părților de vorbire: În gramatică este important ca în cadrul propoziției să se mențină ordinea corectă a substantivelor, verbelor și prepozițiilor. Altfel, nu vei înțelege și nici nu vei fi înțeles. În gramatică, acest lucru este numit sintaxă. Dacă spun: „În sunt casa locașuri Tatălui Meu multe”, poate că îți va lua ceva timp ca să pricepi că înțelesul este de fapt: „În casa Tatălui Meu sunt multe locașuri”. Ordinea acestor cuvinte este importantă pentru a avea sens propoziția, iar această ordine diferă de la o limbă la alta.

  Dispunerea ordinii sfinte este mai mult ciclică decât liniară și este mai flexibilă. Poți începe cu studiul Bibliei și să termini cu rugăciunea sau poți începe cu rugăciunea și să termini cu studiul Bibliei. În ambele cazuri, vei beneficia de înțelesuri bogate și profunde care să-ți hrănească sufletul flămând și să te transforme într-o gramatică dumnezeiască pentru cei care au nevoie de ea.

  Lourdes E. Morales-Gudmundsson

  Gramatica dragostei lui Dumnezeu – partea 2 - Devoțional femei. Dispunerea ordinii sfinte este mai mult ciclică decât liniară și este mai flexibilă. Poți începe cu studiul Bibliei și să termini cu rugăciunea sau poți începe cu rugăciunea și să termini cu studiul Bibliei. În ambele cazuri, vei beneficia de înțelesuri bogate și profunde care să-ți hrănească sufletul flămând.
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...