Gramatica dragostei lui Dumnezeu – partea 2

  La început, Dumnezeu a făcut cerurile şi pământul. Pământul era pustiu şi gol; peste faţa adâncului de ape era întuneric, şi Duhul lui Dumnezeu Se mişca pe deasupra apelor. Dumnezeu a zis: „Să fie lumină!” Şi a fost lumină. Dumnezeu a văzut că lumina era bună şi Dumnezeu a despărţit lumina de întuneric. (Geneza 1:1-4)

  Acum este timpul să ne pregătim pentru școala studiului fără sfârșit. În anii de profesorat în domeniul lingvistic, am căpătat înțelegerea că cele trei elemente ale limbii și gramaticii proprii limbilor contemporane pot fi aplicate și pregătirii noastre spirituale pentru un studiu nelimitat.

  1. Ritmul și accentul: Regularitatea contactului nostru cu Dumnezeu va produce rod spiritual, de care ne vom bucura o veșnicie. Trezirea zilnică dimineața devreme pentru rugăciune, studiu și meditație asupra unor pasaje din Scripturi ne vor menține atenția asupra lui Hristos.

  2. Forma corectă în limbaj și scriere: Menținerea unui program regulat de contact cu Cuvântul lui Dumnezeu va asigura cuvintelor noastre, atât spuse, cât și scrise, putere de viață – așa cum Cuvântul lui Dumnezeu este dătător de viață și menține viața. Acest contact cu Scriptura ne va ține departe de capcana ignoranței. Mulţi dintre contemporanii lui Isus au fost induși în eroare de liderii lor cu privire ceea ce spuneau Scripturile referitor la Mesia – este acel tip de eroare care ne-ar costa mântuirea!

  3. Înțelegerea corectă a ordinii și funcției părților de vorbire: În gramatică este important ca în cadrul propoziției să se mențină ordinea corectă a substantivelor, verbelor și prepozițiilor. Altfel, nu vei înțelege și nici nu vei fi înțeles. În gramatică, acest lucru este numit sintaxă. Dacă spun: „În sunt casa locașuri Tatălui Meu multe”, poate că îți va lua ceva timp ca să pricepi că înțelesul este de fapt: „În casa Tatălui Meu sunt multe locașuri”. Ordinea acestor cuvinte este importantă pentru a avea sens propoziția, iar această ordine diferă de la o limbă la alta.

  Dispunerea ordinii sfinte este mai mult ciclică decât liniară și este mai flexibilă. Poți începe cu studiul Bibliei și să termini cu rugăciunea sau poți începe cu rugăciunea și să termini cu studiul Bibliei. În ambele cazuri, vei beneficia de înțelesuri bogate și profunde care să-ți hrănească sufletul flămând și să te transforme într-o gramatică dumnezeiască pentru cei care au nevoie de ea.

  Lourdes E. Morales-Gudmundsson

  Gramatica dragostei lui Dumnezeu – partea 2 - Devoțional femei. Dispunerea ordinii sfinte este mai mult ciclică decât liniară și este mai flexibilă. Poți începe cu studiul Bibliei și să termini cu rugăciunea sau poți începe cu rugăciunea și să termini cu studiul Bibliei. În ambele cazuri, vei beneficia de înțelesuri bogate și profunde care să-ți hrănească sufletul flămând.
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...