Articolul precedentZiua Sfântului Valentin
  Articolul următorDouă capete ale podului

  Domnul vede

  Domnului, când a văzut-o, I S-a făcut milă de ea şi i-a zis: „Nu plânge!” (Luca 7:13)

  Mereu mi-a atras atenția scurta expresie: „Când a văzut-o” din Luca 7:13, care se referă la Isus. Mereu mi-a mișcat inima gândul la milioanele de femei din lume pe care nimeni nu le vede. De exemplu, Națiunile Unite raportează că mai mult de una din opt femei – ceea ce înseamnă șaisprezece milioane – trăiește în sărăcie și adesea fără să o observe cineva sau să o ia în seamă. Isus nu era indiferent la suferințele umanității și în mod special la suferința femeilor. Luca ne relatează istoria femeii văduve al cărei fiu murise. Cine era ea? Era o anonimă. Era cineva care plângea în mijlocul unei străzi înguste din Nain, îmbrăcată cu sac de jale, înclinată către pământ de atâta durere și cu lacrimile curgându-i pe față. Mulțimea care o înconjura nu putea s-o ajute. Două cuvinte ale acestei istorii au putere evocatoare pentru femeile de astăzi: cuvintele mulţime și plânge. În mijlocul mulțimii, Domnul „a văzut-o”. Nu este minunat? Titlul Domnul înseamnă că El are toată puterea, ca Rege al universului.

  Aceasta pare o simplă istorie, dar nu este. Ea pare să abordeze problema morții, dar, de fapt, în ea este vorba despre viață. Este și istoria societății noastre. Eu fac parte din această istorie; la fel și tu. Ce ne spune Isus? „Nu plânge!” Probabil că toate am plâns vreodată. Femeile tind să fie emoționale și sunt sensibile la durere. Mărturisesc că am plâns în multe locuri. La munte, la ocean, în pat, pe avion. Am plâns pretutindeni. Noi toți plângem. Puțini merg prin viață fără să verse lacrimi.

  Poate chiar acum treci prin necazuri, durere, suferință și teamă. Am vești bune pentru tine. Meditând la această întâmplare, realizez că, atunci când Isus a zis femeii: „Nu plânge!”, El vorbea și pentru mine și pentru tine. Inima Sa simte durerea noastră. „Nu plânge! Nu plânge pentru că Eu sunt Singurul care poate să înlăture motivul lacrimilor tale!”

  În inima Sa, compasiunea și mila sunt esențiale. De aceea El reacționează mereu la fragilitatea și la nevoile noastre profunde și ne întărește. Compasiunea a fost cea care L-a motivat pe Isus să o consoleze pe văduvă, să-i șteargă lacrimile și să-i readucă fiul la viață. El este același Isus care răspunde și astăzi lacrimilor noastre.

  Atunci când suferința te copleșește, ascultă vocea blândă care spune: „Nu plânge!” Pentru că El îți vede lacrimile. Domnul nostru o vede pe văduva înlăcrimată. El ne vede pe fiecare dintre noi. Și Îi pasă de noi.

  Raquel Queiroz da Costa Arrais

  Domnul vede - Devoțional femei. Atunci când suferința te copleșește, ascultă vocea blândă care spune: „Nu plânge!” Pentru că El îți vede lacrimile. Domnul nostru o vede pe văduva înlăcrimată. El ne vede pe fiecare dintre noi. Și Îi pasă de noi.
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Ce am învățat de la un uragan?

  Am fost binecuvântați pentru că toți cunoscuții mei s-au rugat ca apa să nu ne cauzeze daune. Dumnezeu a protejat cartierul și nicio picătură nu a trecut peste acel dig.

  Protecția lui Dumnezeu

  Cu totul de necrezut pentru mine! Dar îngerul păzitor era lângă patul meu și Îi mulțumesc lui Dumnezeu! Lăudat să fie Domnul pentru protecția Lui!

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...