Articolul precedentZiua Sfântului Valentin
  Articolul următorDouă capete ale podului

  Domnul vede

  Domnului, când a văzut-o, I S-a făcut milă de ea şi i-a zis: „Nu plânge!” (Luca 7:13)

  Mereu mi-a atras atenția scurta expresie: „Când a văzut-o” din Luca 7:13, care se referă la Isus. Mereu mi-a mișcat inima gândul la milioanele de femei din lume pe care nimeni nu le vede. De exemplu, Națiunile Unite raportează că mai mult de una din opt femei – ceea ce înseamnă șaisprezece milioane – trăiește în sărăcie și adesea fără să o observe cineva sau să o ia în seamă. Isus nu era indiferent la suferințele umanității și în mod special la suferința femeilor. Luca ne relatează istoria femeii văduve al cărei fiu murise. Cine era ea? Era o anonimă. Era cineva care plângea în mijlocul unei străzi înguste din Nain, îmbrăcată cu sac de jale, înclinată către pământ de atâta durere și cu lacrimile curgându-i pe față. Mulțimea care o înconjura nu putea s-o ajute. Două cuvinte ale acestei istorii au putere evocatoare pentru femeile de astăzi: cuvintele mulţime și plânge. În mijlocul mulțimii, Domnul „a văzut-o”. Nu este minunat? Titlul Domnul înseamnă că El are toată puterea, ca Rege al universului.

  Aceasta pare o simplă istorie, dar nu este. Ea pare să abordeze problema morții, dar, de fapt, în ea este vorba despre viață. Este și istoria societății noastre. Eu fac parte din această istorie; la fel și tu. Ce ne spune Isus? „Nu plânge!” Probabil că toate am plâns vreodată. Femeile tind să fie emoționale și sunt sensibile la durere. Mărturisesc că am plâns în multe locuri. La munte, la ocean, în pat, pe avion. Am plâns pretutindeni. Noi toți plângem. Puțini merg prin viață fără să verse lacrimi.

  Poate chiar acum treci prin necazuri, durere, suferință și teamă. Am vești bune pentru tine. Meditând la această întâmplare, realizez că, atunci când Isus a zis femeii: „Nu plânge!”, El vorbea și pentru mine și pentru tine. Inima Sa simte durerea noastră. „Nu plânge! Nu plânge pentru că Eu sunt Singurul care poate să înlăture motivul lacrimilor tale!”

  În inima Sa, compasiunea și mila sunt esențiale. De aceea El reacționează mereu la fragilitatea și la nevoile noastre profunde și ne întărește. Compasiunea a fost cea care L-a motivat pe Isus să o consoleze pe văduvă, să-i șteargă lacrimile și să-i readucă fiul la viață. El este același Isus care răspunde și astăzi lacrimilor noastre.

  Atunci când suferința te copleșește, ascultă vocea blândă care spune: „Nu plânge!” Pentru că El îți vede lacrimile. Domnul nostru o vede pe văduva înlăcrimată. El ne vede pe fiecare dintre noi. Și Îi pasă de noi.

  Raquel Queiroz da Costa Arrais

  Domnul vede - Devoțional femei. Atunci când suferința te copleșește, ascultă vocea blândă care spune: „Nu plânge!” Pentru că El îți vede lacrimile. Domnul nostru o vede pe văduva înlăcrimată. El ne vede pe fiecare dintre noi. Și Îi pasă de noi.
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Publicate astăzi

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  A menny polgárai

  „Azért immár nem vagytok jövevények és zsellérek, hanem polgártársai a szenteknek, és cselédei az Istennek.”...