Articolul precedentMoştenirea lui lahve
  Articolul următorDublu sens

  Intervenție divină

  De altă parte, ştim că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, şi anume spre binele celor ce sunt chemaţi după planul Său. (Romani 8:28)

  Pentru că lucrez singură în bucătăria unui spital, mi se cere să fac mai multe lucruri. Într-o zi, mă ocupam de niște documente în timp ce mâncarea era pe plită la gătit. O oală cu mazăre a dat în foc. Am alergat la plită, dar, până să ajung acolo, totul a ajuns un dezastru! Repede am mutat oala de pe foc. În timp ce ștergeam plita, am dat din greșeală peste oală! Am încercat s-o prind, dar nu am reușit, mâncarea împrăștiindu-mi-se pe picior.

  De ce nu era fierbinte? Îmi amintesc bine această întrebare pe care mi-am pus-o. Ar fi trebuit să fie fierbinte! Dar nici nu aveam timp să gândesc, pentru că mai erau treizeci de minute ca să fac curat, să gătesc altă mazăre și să o servesc pacienților care mă așteptau.

  După ce am terminat servitul mesei, m-am întors în bucătărie unde am avut puțin răgaz ca să gândesc. Mazărea împrăștiată era fiartă! Apa și mazărea fierbinte ar fi trebuit să-mi opărească piciorul, pentru că se vărsaseră pe mine. Totuși, nu am pățit nimic! Ar fi trebuit să simt apa fiartă pe piele!

  Cu siguranță că Dumnezeu m-a păzit, iar eu nici măcar nu am avut timp să-L rog să facă acest lucru. Ar fi trebuit să sar în sus de bucurie, lăudându-L pe Dumnezeu, și chiar așa am făcut pentru un moment. Apoi am început să mă gândesc: De ce mi s-a întâmplat mie? Eu aș fi putut supraviețui foarte ușor cu un picior ars. Dar prietenii și cei din familie pentru care mă rog atât de mult? Ei au nevoie de miracole mari în viața lor. M-am mâniat. Mai bine Dumnezeu îl ajuta pe unul dintre ei. Pe ce bază alege Dumnezeu să intervină? El îi iubește pe unii mai mult decât pe alții? M-am luptat cu aceste întrebări. În timp ce mă frământam să găsesc răspunsuri, mi‑am amintit de Maria, mama lui Isus. Cu siguranță și ea s-a rugat ca Dumnezeu să-i salveze Fiul, dar El tot a murit pe cruce. S-a luptat cu aceleași gânduri și sentimente pe care le am și eu. Mai târziu, ea a aflat de ce s-au întâmplat lucrurile în acel fel. Și Îi mulțumim lui Dumnezeu că s-au întâmplat așa!

  Cred că, dacă suntem credincioși, într-o zi vom înțelege ceea ce acum nu știm și nu vom vrea să schimbăm nici măcar un detaliu. Până atunci, ori de câte ori Dumnezeu intervine, ne ajută să ne amintim că Lui Îi pasă de noi! El veghează peste noi și peste tot ce ni se întâmplă. Ştiu că El are un plan și cred că El știe ce este mai bine pentru mine. Mulțumesc, Isuse, pentru momentele în care intervii, dar și pentru cele în care nu intervii!

  Julie Holland

  Intervenție divină - Devoțional femei. Ori de câte ori Dumnezeu intervine, ne ajută să ne amintim că Lui Îi pasă de noi! El veghează peste noi și peste tot ce ni se întâmplă. Ştiu că El are un plan și cred că El știe ce este mai bine pentru mine. Mulțumesc, Isuse, pentru momentele în care intervii, dar și pentru cele în care nu intervii!
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Publicate astăzi

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  A menny polgárai

  „Azért immár nem vagytok jövevények és zsellérek, hanem polgártársai a szenteknek, és cselédei az Istennek.”...