Articolul precedentMoştenirea lui lahve
  Articolul următorDublu sens

  Intervenție divină

  De altă parte, ştim că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, şi anume spre binele celor ce sunt chemaţi după planul Său. (Romani 8:28)

  Pentru că lucrez singură în bucătăria unui spital, mi se cere să fac mai multe lucruri. Într-o zi, mă ocupam de niște documente în timp ce mâncarea era pe plită la gătit. O oală cu mazăre a dat în foc. Am alergat la plită, dar, până să ajung acolo, totul a ajuns un dezastru! Repede am mutat oala de pe foc. În timp ce ștergeam plita, am dat din greșeală peste oală! Am încercat s-o prind, dar nu am reușit, mâncarea împrăștiindu-mi-se pe picior.

  De ce nu era fierbinte? Îmi amintesc bine această întrebare pe care mi-am pus-o. Ar fi trebuit să fie fierbinte! Dar nici nu aveam timp să gândesc, pentru că mai erau treizeci de minute ca să fac curat, să gătesc altă mazăre și să o servesc pacienților care mă așteptau.

  După ce am terminat servitul mesei, m-am întors în bucătărie unde am avut puțin răgaz ca să gândesc. Mazărea împrăștiată era fiartă! Apa și mazărea fierbinte ar fi trebuit să-mi opărească piciorul, pentru că se vărsaseră pe mine. Totuși, nu am pățit nimic! Ar fi trebuit să simt apa fiartă pe piele!

  Cu siguranță că Dumnezeu m-a păzit, iar eu nici măcar nu am avut timp să-L rog să facă acest lucru. Ar fi trebuit să sar în sus de bucurie, lăudându-L pe Dumnezeu, și chiar așa am făcut pentru un moment. Apoi am început să mă gândesc: De ce mi s-a întâmplat mie? Eu aș fi putut supraviețui foarte ușor cu un picior ars. Dar prietenii și cei din familie pentru care mă rog atât de mult? Ei au nevoie de miracole mari în viața lor. M-am mâniat. Mai bine Dumnezeu îl ajuta pe unul dintre ei. Pe ce bază alege Dumnezeu să intervină? El îi iubește pe unii mai mult decât pe alții? M-am luptat cu aceste întrebări. În timp ce mă frământam să găsesc răspunsuri, mi‑am amintit de Maria, mama lui Isus. Cu siguranță și ea s-a rugat ca Dumnezeu să-i salveze Fiul, dar El tot a murit pe cruce. S-a luptat cu aceleași gânduri și sentimente pe care le am și eu. Mai târziu, ea a aflat de ce s-au întâmplat lucrurile în acel fel. Și Îi mulțumim lui Dumnezeu că s-au întâmplat așa!

  Cred că, dacă suntem credincioși, într-o zi vom înțelege ceea ce acum nu știm și nu vom vrea să schimbăm nici măcar un detaliu. Până atunci, ori de câte ori Dumnezeu intervine, ne ajută să ne amintim că Lui Îi pasă de noi! El veghează peste noi și peste tot ce ni se întâmplă. Ştiu că El are un plan și cred că El știe ce este mai bine pentru mine. Mulțumesc, Isuse, pentru momentele în care intervii, dar și pentru cele în care nu intervii!

  Julie Holland

  Intervenție divină - Devoțional femei. Ori de câte ori Dumnezeu intervine, ne ajută să ne amintim că Lui Îi pasă de noi! El veghează peste noi și peste tot ce ni se întâmplă. Ştiu că El are un plan și cred că El știe ce este mai bine pentru mine. Mulțumesc, Isuse, pentru momentele în care intervii, dar și pentru cele în care nu intervii!
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Ce am învățat de la un uragan?

  Am fost binecuvântați pentru că toți cunoscuții mei s-au rugat ca apa să nu ne cauzeze daune. Dumnezeu a protejat cartierul și nicio picătură nu a trecut peste acel dig.

  Protecția lui Dumnezeu

  Cu totul de necrezut pentru mine! Dar îngerul păzitor era lângă patul meu și Îi mulțumesc lui Dumnezeu! Lăudat să fie Domnul pentru protecția Lui!

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...