Articolul precedentUrmele învăţătorului
  Articolul următorDouă fire în priză

  Devotamentul și credința unei copile

  Şi ea a zis stăpânei sale: „Of, dacă domnul meu ar fi la prorocul acela din Samaria, prorocul l-ar tămădui de lepra lui!” (2 Împărați 5:3)

  Ți-ai dorit vreodată să fii observator din umbră al unei istorii biblice? Când raidurile siriene se năspusteau peste micile sate evreiești, mai întâi erau uciși toți bărbații și băieții. Dar fecioarele erau lăsate să trăiască. Soldații apoi își împărțeau aceste fete între ei și le luau acasă. Soției lui Naaman (care avea lepră), comandantul armatei păgâne a împăratului, i s-a adus una dintre aceste tinere captive. Acea copilă a câștigat repede inima soției lui Naaman. Deoarece el era lepros, nu i se permitea să locuiască împreună cu soția lui, iar aceasta îi simțea foarte mult lipsa. Într-o zi, fetița a înțeles că doamna Naaman era deprimată și a făcut o remarcă neobișnuită în prezența ei.

  Copila a zis: „Mi-aș dori ca stăpânul să meargă să vadă pe profetul din Samaria. Profetul Elisei l-ar putea vindeca pe stăpânul Naaman de lepra lui.” Doamna Naaman nu reușit să clatine credința fetiței. Ea l-a chemat atunci pe soțul ei să vină la poartă și i-a spus ce afirmase fetița.

  Naaman, sperând să fie vindecat, a mers la împăratul Ben Hadad și i-a cerut permisiunea să plece în Samaria și să-l caute pe profetul Elisei. Împăratul a pus la dispoziție daruri scumpe pentru profet și i-a trimis la drum pe Naaman și slujitorii lui. Astfel, Naaman și alaiul său au ajuns la palatul lui Ioram, regele lu Israel, care a intrat în panică. El era sigur că Naaman căuta motiv de luptă și voia să înceapă războiul. Elisei a auzit de tulburarea lui Ioram și a trimis un mesager să-l cheme la el pe Naaman. Naaman a fost indignat că Elisei nici nu a ieșit din casă să-l întâmpine. În schimb, i-a spus să meargă la râul Iordan să se scalde în apa lui de șapte ori. În ciuda reticenței lui Naaman de a se spăla în apa mâloasă a Iordanului, ofițerii lui l-au convins să asculte ce-i ceruse profetul. El a coborât în apă și s-a scufundat de șapte ori. A șaptea oară, pentru că a ascultat de cerința profetului, el a ieșit din apă cu pielea sănătoasă. Atunci, pe când mergea cu oamenii lui înapoi la ușa lui Elisei, bucuria lui nu mai cunoștea margini.

  L-a implorat pe Elisei să accepte darurile scumpe de la împărat. Elisei nu a vrut să primească nimic. Vindecarea era darul gratuit al lui Dumnezeu.

  Cât de mult aș fi dorit să-i văd fața fetiței când Naaman s-a întors acasă!

  Patricia Cove

  Devotamentul și credința unei copile - Devoțional femei. L-a implorat pe Elisei să accepte darurile scumpe de la împărat. Elisei nu a vrut să primească nimic. Vindecarea era darul gratuit al lui Dumnezeu. Cât de mult aș fi dorit să-i văd fața fetiței când Naaman s-a întors acasă!
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Publicate astăzi

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  A menny polgárai

  „Azért immár nem vagytok jövevények és zsellérek, hanem polgártársai a szenteknek, és cselédei az Istennek.”...