Articolul precedentMâinile lui Isus
  Articolul următorDouă laturi ale acoperișului

  Primește-mă!

  Și acolo (…) dreapta Ta mă va apuca. (Psalmii 139:10)

  Săptămâna trecută am zburat către California ca să petrec vreo câteva zile cu mătușa mea oarbă, care avea o sută unu ani. Ea era pe moarte și locuia într-o instituție medicală specializată. Ea spunea că eu îi eram cea mai apropiată, ca o fiică, deși atunci când se supăra, chiar dacă eu sau alte persoane eram prin preajmă, nu se sfia să-mi aducă injurii. Totuși, eu am iubit-o mereu. Procesul de îmbătrânire i-a afectat trupul, iar demența senilă, mintea. Ca un copil înspăimântat, ea urlă și plânge jalnic atunci când cei ce o îngrijesc o ating cu blândețe.

  Mătușa nu prea a avut de-a face cu religia, deși odată mi-a făcut cadou Noul Testament al ei din copilărie. Pe când avea zece ani, a semnat angajamentul credinciosului, tipărit pe ultima pagină. Când aveam eu trei ani, răposata mea mamă m-a învățat să mă rog pentru mătușa mea. Nu ştiam sigur de ce mătușa avea unghiile vopsite cu o culoare „roșu strident”. Eram destul de mare ca să îmi dau seama că ducea un stil de viață neîngrijit și că era alcoolică. Bunica mea, care locuia cu noi, spunea doar că mătușa „știe mai bine” ce și cum.

  Ani mai târziu, am citit despre regele Manase (2 Cronici 33; 2 Împărați 21). El, la fel, „știa mai bine”. El știa bine că nu trebuia ca poporul lui Dumnezeu să fie condus la vrăjitorie și idolatrie. El știa bine că nu trebuia să ucidă atât de mulţi oameni nevinovați, încât – cuvintele lui Dumnezeu – să umple Ierusalimul cu sânge „de la un capăt la altul” (2 Împărați 21:16). Apoi, când acest sălbatic nemilos a ajuns la limita degradării, captiv la o națiune vrăjmașă, a avut îndrăzneala să se întoarcă la Dumnezeu și să zică: „M-am pierdut cu firea. Te rog, Doamne, primește-mă înapoi la Tine!” Și știți ce s-a întâmplat? Biblia ne spune că Dumnezeu, „lăsându-Se înduplecat, i-a ascultat cererile” (2 Cronici 33:13). Îți vine să crezi aceasta? Da, căci vorbim de Dumnezeu.

  Deci săptămâna trecută am stat lângă patul mătușii. Suspinele ei s-au transformat în plânset, urmat apoi de o cădere nervoasă. Plângeam și eu și îi legănam capul cu păr alb, șoptindu-i: „Mătușă, te iubesc! Așa cum te iubește și Isus.” Deodată, mătușa mea oarbă a întors capul în direcția vocii mele. „Într-o zi, curând, vom fi toți bine, mătușă dragă. Acum spune-I lui Isus: «Primește-mă» iar El te va primi.” Ochii ei fără vedere au privit în gol și buzele i-au schițat un zâmbet ușor. Am simțit cum îmi strânge mâna.

  Mereu voi fi uimită de faptul că Dumnezeu l-a așteptat pe răul rege Manase. Am o bănuială puternică, și anume că Domnul o așteaptă și pe mătușa mea. Nu am niciun dubiu, în mintea mea, că atunci când ajungem la capătul drumului cu o inimă pocăită și strigăm: „Primește-mă, Isuse!”, El o va face. Da, El o va face!

  Carolyn Rathbun Sutton

  Primește-mă! - Devoțional femei. Mereu voi fi uimită de faptul că Dumnezeu l-a așteptat pe răul rege Manase. Domnul o așteaptă și pe mătușa mea. Nu am niciun dubiu, în mintea mea, că atunci când ajungem la capătul drumului cu o inimă pocăită și strigăm: „Primește-mă, Isuse!”, El o va face. Da, El o va face!
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Ce am învățat de la un uragan?

  Am fost binecuvântați pentru că toți cunoscuții mei s-au rugat ca apa să nu ne cauzeze daune. Dumnezeu a protejat cartierul și nicio picătură nu a trecut peste acel dig.

  Protecția lui Dumnezeu

  Cu totul de necrezut pentru mine! Dar îngerul păzitor era lângă patul meu și Îi mulțumesc lui Dumnezeu! Lăudat să fie Domnul pentru protecția Lui!

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...