Creșterea în har

  Ci creşteţi în harul şi în cunoştinţa Domnului şi Mântuitorului nostru Isus Hristos. (2 Petru 3:18)

  După douăzeci și trei de ani fără copii în familia noastră, am fost foarte fericiți să fim binecuvântați cu trei băieței, în mai puțin de doi ani. Fiecare avea caracteristici și greutate diferite de ale celorlalți, dar toți erau atât de neajutorați, încât singuri nu puteau face nimic. Câtă satisfacție au fiecare mămică și fiecare tătic atunci când povestesc despre realizările bebelușului lor: întoarcerea pe o parte fără ajutor, zâmbetul, statul în șezut, mersul și vorbitul! În plus, familia întreagă împărtășește bucuria atunci când observă evoluția fiecărui micuț membru al familiei. În mod natural, fiecare copilaș primește mulți pupici, îmbrățișări fără număr și suport emoțional din belșug. Cu dragă inimă, acești îngrijitorii atenți îi schimbă scutecul, îi spală mâinile și hainele murdare și îi curăță gurița atunci când regurgitează pe neașteptate.

  Nașterea noastră în Hristos se aseamănă mult cu nașterea noastră în această lume. Este mare bucurie în cer pentru fiecare păcătos pocăit și născut din nou. Prietenii creștini și familia se bucură și ei. Ca și în cazul diferențelor dintre bebelușii din familia noastră, la fel există multe diferențe între cei nou-convertiți. Unii sunt bogați; alții, săraci. Unii au o educație mai înaltă; alții sunt chiar analfabeți. Ei provin din medii, culturi și sisteme de valori diferite. Totuși, toți au în comun neajutorarea spirituală și nevoia de a crește și de a învăța; toți recunosc nevoia unui Salvator.

  Aceasta ar putea însemna schimbări drastice în stilul de viață și noi abordări în maniera de viețuire. Acest lucru mai presupune că mulţi dintre noi, în familia spirituală, trebuie să fim mentori care încurajează și oferă suport emoțional pentru a-i învăța pe cei mai nepricepuți noul mod de a trăi. Dragostea noastră necondiționată – adesea manifestată prin îmbrățișări, cuvinte frumoase, ajutor în nevoie – consolidează și dă o nouă valență lucrării Duhului Sfânt în creșterea lor spirituală. Ca și pentru bebelușii din familia noastră, repetarea noilor obiceiuri bune în viața celor de curând convertiți va aduce biruințe și bucurie în Isus. Chiar dacă vor fi și ocazii de cădere, prietenii și familia trebuie să le stea alături, căci nimeni nu este perfect și noi toți am avut uneori astfel de momente.

  Așa cum copilașii din familia noastră vor crește și vor învăța prin experiențe, și noii convertiți vor înțelege că sfințirea este lucrarea unei vieți întregi. Creșterea în har implică suișuri, coborâșuri, precum și conștientizarea ideii că biruința este condiționată de o predare deplină și continuă în mâinile lui Isus.

  Marian M. Hart-Gay

  Creșterea în har - Devoțional femei. Așa cum copilașii din familia noastră vor crește și vor învăța prin experiențe, și noii convertiți vor înțelege că sfințirea este lucrarea unei vieți întregi. Creșterea în har implică suișuri, coborâșuri, precum și conștientizarea ideii că biruința este condiționată de o predare deplină și continuă în mâinile lui Isus.
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...