Creșterea în har

  Ci creşteţi în harul şi în cunoştinţa Domnului şi Mântuitorului nostru Isus Hristos. (2 Petru 3:18)

  După douăzeci și trei de ani fără copii în familia noastră, am fost foarte fericiți să fim binecuvântați cu trei băieței, în mai puțin de doi ani. Fiecare avea caracteristici și greutate diferite de ale celorlalți, dar toți erau atât de neajutorați, încât singuri nu puteau face nimic. Câtă satisfacție au fiecare mămică și fiecare tătic atunci când povestesc despre realizările bebelușului lor: întoarcerea pe o parte fără ajutor, zâmbetul, statul în șezut, mersul și vorbitul! În plus, familia întreagă împărtășește bucuria atunci când observă evoluția fiecărui micuț membru al familiei. În mod natural, fiecare copilaș primește mulți pupici, îmbrățișări fără număr și suport emoțional din belșug. Cu dragă inimă, acești îngrijitorii atenți îi schimbă scutecul, îi spală mâinile și hainele murdare și îi curăță gurița atunci când regurgitează pe neașteptate.

  Nașterea noastră în Hristos se aseamănă mult cu nașterea noastră în această lume. Este mare bucurie în cer pentru fiecare păcătos pocăit și născut din nou. Prietenii creștini și familia se bucură și ei. Ca și în cazul diferențelor dintre bebelușii din familia noastră, la fel există multe diferențe între cei nou-convertiți. Unii sunt bogați; alții, săraci. Unii au o educație mai înaltă; alții sunt chiar analfabeți. Ei provin din medii, culturi și sisteme de valori diferite. Totuși, toți au în comun neajutorarea spirituală și nevoia de a crește și de a învăța; toți recunosc nevoia unui Salvator.

  Aceasta ar putea însemna schimbări drastice în stilul de viață și noi abordări în maniera de viețuire. Acest lucru mai presupune că mulţi dintre noi, în familia spirituală, trebuie să fim mentori care încurajează și oferă suport emoțional pentru a-i învăța pe cei mai nepricepuți noul mod de a trăi. Dragostea noastră necondiționată – adesea manifestată prin îmbrățișări, cuvinte frumoase, ajutor în nevoie – consolidează și dă o nouă valență lucrării Duhului Sfânt în creșterea lor spirituală. Ca și pentru bebelușii din familia noastră, repetarea noilor obiceiuri bune în viața celor de curând convertiți va aduce biruințe și bucurie în Isus. Chiar dacă vor fi și ocazii de cădere, prietenii și familia trebuie să le stea alături, căci nimeni nu este perfect și noi toți am avut uneori astfel de momente.

  Așa cum copilașii din familia noastră vor crește și vor învăța prin experiențe, și noii convertiți vor înțelege că sfințirea este lucrarea unei vieți întregi. Creșterea în har implică suișuri, coborâșuri, precum și conștientizarea ideii că biruința este condiționată de o predare deplină și continuă în mâinile lui Isus.

  Marian M. Hart-Gay

  Creșterea în har - Devoțional femei. Așa cum copilașii din familia noastră vor crește și vor învăța prin experiențe, și noii convertiți vor înțelege că sfințirea este lucrarea unei vieți întregi. Creșterea în har implică suișuri, coborâșuri, precum și conștientizarea ideii că biruința este condiționată de o predare deplină și continuă în mâinile lui Isus.
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...