Articolul precedentPrimii ani
  Articolul următorDoi poli

  Masca religiei

  A doua zi dimineaţa, pe când era încă întuneric de tot, Isus S-a sculat, a ieşit şi S-a dus într-un loc pustiu. Şi Se ruga acolo. (Marcu 1:35)

  Cei mai mulţi dintre noi au văzut fotografii cu starurile de la Hollywood fără machiaj. Poate că au ieșit dimineața în grabă să ia lapte pentru micul dejun de la magazinul cel mai apropiat, neavând timp să-și mai pună și „masca”. Chiar atunci s-a nimerit în zonă un paparazzo care a făcut repede o fotografie din viața reală a celebrității respective.

  Aceste fotografii îmi aduc aminte de „masca noastră spirituală”. Trebuie să ne-o punem în fiecare dimineață înainte de a-i permite lumii să ne vadă? Sau avem aceeași față și ziua, și noaptea?

  Noi toți am avut ocazia să vedem creștini care „își pun masca” pentru a ieși în lume. Când ajung la biserică, ei strălucesc de curățenie și arată conform ultimei mode, cu părul bine așezat și manichiura făcută. Copiii lor arată ca niște adulți în miniatură. Mașina lor, ultimul model, sclipește din orice unghi ai privi-o. Ei sunt imaginea succesului și a fericirii și noi ne închipuim că formează o familie creștină perfectă.

  Cu toate acestea, ce este în spatele „măștii” pe parcursul săptămânii? Își iau oare acești părinți timp zilnic pentru devoțiune (vezi Isaia 50:4), ca să fie în contact cu puterea Domnului înainte ca micuții lor să se trezească și să înceapă agitația zilei? Pun ei deoparte timp în fiecare dimineață ca să atragă familia la altarul lui Isus înainte de a pleca fiecare la lucrul lui? Ce învață copiii în timpul unei zile? Când se întorc acasă de la școală, vorbesc părinții cu ei despre Isus? (vezi Deuteronomul 6:7; 11:19). Cărțile din casa lor sunt despre Isus? Ce vizionează ei la TV – ceva care îi atrage către Isus? Sau către lume? Dragostea, compasiunea și mila sunt practicate între soți și față de copii? Dar răbdarea, amabilitatea și limbajul nobil?

  Dacă putem pleca de acasă oricând fără a avea nevoie de o „mască” spirituală, atunci suntem creștini care Îl reflectă pe Isus. Învățăm să fim creștini veritabili și întregi în El. Nimic din aspectul exterior al religiei noastre nu este fals și nu avem nimic de ascuns lumii. Slava (caracterul) lui Isus radiază de pe chipul nostru atât de strălucitor, că nici măcar aparatele foto ale paparazzi nu o pot detecta, ci numai Hristos.

  Acum este timpul să ne pregătim să-L întâlnim pe Hristos și să trăim cu El pentru veșnicie.

  Elizabeth Versteegh Odiyar

  Masca religiei - Devoțional femei. Învățăm să fim creștini veritabili și întregi în El. Nimic din aspectul exterior al religiei noastre nu este fals și nu avem nimic de ascuns lumii. Caracterul lui Isus radiază de pe chipul nostru atât de strălucitor. Acum este timpul să ne pregătim să-L întâlnim pe Hristos și să trăim cu El pentru veșnicie.
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...