Articolul precedentPrimii ani
  Articolul următorDoi poli

  Masca religiei

  A doua zi dimineaţa, pe când era încă întuneric de tot, Isus S-a sculat, a ieşit şi S-a dus într-un loc pustiu. Şi Se ruga acolo. (Marcu 1:35)

  Cei mai mulţi dintre noi au văzut fotografii cu starurile de la Hollywood fără machiaj. Poate că au ieșit dimineața în grabă să ia lapte pentru micul dejun de la magazinul cel mai apropiat, neavând timp să-și mai pună și „masca”. Chiar atunci s-a nimerit în zonă un paparazzo care a făcut repede o fotografie din viața reală a celebrității respective.

  Aceste fotografii îmi aduc aminte de „masca noastră spirituală”. Trebuie să ne-o punem în fiecare dimineață înainte de a-i permite lumii să ne vadă? Sau avem aceeași față și ziua, și noaptea?

  Noi toți am avut ocazia să vedem creștini care „își pun masca” pentru a ieși în lume. Când ajung la biserică, ei strălucesc de curățenie și arată conform ultimei mode, cu părul bine așezat și manichiura făcută. Copiii lor arată ca niște adulți în miniatură. Mașina lor, ultimul model, sclipește din orice unghi ai privi-o. Ei sunt imaginea succesului și a fericirii și noi ne închipuim că formează o familie creștină perfectă.

  Cu toate acestea, ce este în spatele „măștii” pe parcursul săptămânii? Își iau oare acești părinți timp zilnic pentru devoțiune (vezi Isaia 50:4), ca să fie în contact cu puterea Domnului înainte ca micuții lor să se trezească și să înceapă agitația zilei? Pun ei deoparte timp în fiecare dimineață ca să atragă familia la altarul lui Isus înainte de a pleca fiecare la lucrul lui? Ce învață copiii în timpul unei zile? Când se întorc acasă de la școală, vorbesc părinții cu ei despre Isus? (vezi Deuteronomul 6:7; 11:19). Cărțile din casa lor sunt despre Isus? Ce vizionează ei la TV – ceva care îi atrage către Isus? Sau către lume? Dragostea, compasiunea și mila sunt practicate între soți și față de copii? Dar răbdarea, amabilitatea și limbajul nobil?

  Dacă putem pleca de acasă oricând fără a avea nevoie de o „mască” spirituală, atunci suntem creștini care Îl reflectă pe Isus. Învățăm să fim creștini veritabili și întregi în El. Nimic din aspectul exterior al religiei noastre nu este fals și nu avem nimic de ascuns lumii. Slava (caracterul) lui Isus radiază de pe chipul nostru atât de strălucitor, că nici măcar aparatele foto ale paparazzi nu o pot detecta, ci numai Hristos.

  Acum este timpul să ne pregătim să-L întâlnim pe Hristos și să trăim cu El pentru veșnicie.

  Elizabeth Versteegh Odiyar

  Masca religiei - Devoțional femei. Învățăm să fim creștini veritabili și întregi în El. Nimic din aspectul exterior al religiei noastre nu este fals și nu avem nimic de ascuns lumii. Caracterul lui Isus radiază de pe chipul nostru atât de strălucitor. Acum este timpul să ne pregătim să-L întâlnim pe Hristos și să trăim cu El pentru veșnicie.
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...