Masca religiei

A doua zi dimineaţa, pe când era încă întuneric de tot, Isus S-a sculat, a ieşit şi S-a dus într-un loc pustiu. Şi Se ruga acolo. (Marcu 1:35)

Cei mai mulţi dintre noi au văzut fotografii cu starurile de la Hollywood fără machiaj. Poate că au ieșit dimineața în grabă să ia lapte pentru micul dejun de la magazinul cel mai apropiat, neavând timp să-și mai pună și „masca”. Chiar atunci s-a nimerit în zonă un paparazzo care a făcut repede o fotografie din viața reală a celebrității respective.

Aceste fotografii îmi aduc aminte de „masca noastră spirituală”. Trebuie să ne-o punem în fiecare dimineață înainte de a-i permite lumii să ne vadă? Sau avem aceeași față și ziua, și noaptea?

Noi toți am avut ocazia să vedem creștini care „își pun masca” pentru a ieși în lume. Când ajung la biserică, ei strălucesc de curățenie și arată conform ultimei mode, cu părul bine așezat și manichiura făcută. Copiii lor arată ca niște adulți în miniatură. Mașina lor, ultimul model, sclipește din orice unghi ai privi-o. Ei sunt imaginea succesului și a fericirii și noi ne închipuim că formează o familie creștină perfectă.

Cu toate acestea, ce este în spatele „măștii” pe parcursul săptămânii? Își iau oare acești părinți timp zilnic pentru devoțiune (vezi Isaia 50:4), ca să fie în contact cu puterea Domnului înainte ca micuții lor să se trezească și să înceapă agitația zilei? Pun ei deoparte timp în fiecare dimineață ca să atragă familia la altarul lui Isus înainte de a pleca fiecare la lucrul lui? Ce învață copiii în timpul unei zile? Când se întorc acasă de la școală, vorbesc părinții cu ei despre Isus? (vezi Deuteronomul 6:7; 11:19). Cărțile din casa lor sunt despre Isus? Ce vizionează ei la TV – ceva care îi atrage către Isus? Sau către lume? Dragostea, compasiunea și mila sunt practicate între soți și față de copii? Dar răbdarea, amabilitatea și limbajul nobil?

Dacă putem pleca de acasă oricând fără a avea nevoie de o „mască” spirituală, atunci suntem creștini care Îl reflectă pe Isus. Învățăm să fim creștini veritabili și întregi în El. Nimic din aspectul exterior al religiei noastre nu este fals și nu avem nimic de ascuns lumii. Slava (caracterul) lui Isus radiază de pe chipul nostru atât de strălucitor, că nici măcar aparatele foto ale paparazzi nu o pot detecta, ci numai Hristos.

Acum este timpul să ne pregătim să-L întâlnim pe Hristos și să trăim cu El pentru veșnicie.

Elizabeth Versteegh Odiyar

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor